in , ,

Litoralul românesc este noul “Dreamland” al investițiilor imobiliare

Interviu exclusiv oferit publicației Investing in Property de către: Bogdan Alexandru Onea, CEO O.B.A. Different by Luxury și Gabriela Nicuț, Director Executiv O.B.A. Different by Luxury

Zona litoralului românesc reprezintă o atracție atât pentru investitorii români, cât și pentru cei străini. Poziționarea este una foarte bună, iar prețurile sunt competitive, raportat la calitate.

O.B.A. Different by Luxury observă un interes tot mai mare pentru investiție în ultima perioadă, persoane care consideră atractivă zona Mamaia Nord datorită randamentului deosebit pe care-l oferă. Exista și clienți care doresc apartamente spațioase, deosebite, cu vedere către mare și lac, astfel încât să locuiască și să se poată bucura de ele. Pe de altă parte, a scăzut ponderea celor care doresc achiziția prin credit bancar din cauza conjuncturii nefavorabile.

Ce anume vă diferențiază de ceilalți actori ai pieței imobiliare?

Pot spune că O.B.A Different by Luxury se diferențiază de ceilalți competitori prin experiența vastă pe care o avem în domeniul construcțiilor, iar scopul nostru principal este de a oferi comunității noastre confort, siguranță și condiții premium de locuire. Pentru a atinge standardele de confort dorite de către clienții noștri colaborăm cu profesioniști și ne asigurăm că fiecare clădire este formată din apartamente proiectate la un nivel ridicat din punct de vedere calitativ. Continuăm sa ne perfecționăm și în același timp ne dorim să participăm activ la crearea unui mediu sigur și corect pe piața imobiliară, utilizând exclusiv materiale din gama premium.

Care este proiectul etalon pentru O.B.A. Different by Luxury?

Cu siguranță O.B.A Tower este proiectul nostru etalon, acesta definește cel mai bine O.B.A Different By Luxury. O.B.A Tower este un simbol al luxului și inovației, având ca element central lumina naturală și suprafețele vitrate generoase. Acest proiect reprezintă un concept rezidențial inovativ, foarte îndrazneț, în care toată lumea și-ar dori să locuiască. În același timp este o opțiune extraordinară din punct de vedere investițional, termenul de predare al acestui proiect este luna decembrie 2024.

În ce stadiu de dezvoltare sunt proiectele și ce investiție medie aveți alocată?

OBA se află într-o continuă dezvoltare. În acest moment avem demarate în total 10 proiecte rezidențiale în diverse stadii ale construcției. Încă de la început scopul nostru a fost să ne diferențiem pe piața imobiliară prin calitate, atenția la detalii și multiplele beneficii oferite clienților noștri. Căutăm mereu să construim locuințe frumoase, dar și utile totodată, cu acces facil către principalele puncte de interes. Dotăm apartamentele și spațiile comune cu toate facilitățile

necesare, astfel încât experiența clienților OBA să fie una premium. Astfel toate proiectele noastre se bazează pe seriozitate, profesionalism, calitate și respectarea termenilor contractuali, de începere și finalizare a lucrărilor. Acestea reprezintă elementele care ne definesc pe noi ca și companie în tot ceea ce facem. Pentru a satisfice dorințele clienților nostri colaborăm cu profesionisti, începând de la ingineri și arhitecți inovativi, până la ingineri foarte bine pregătiți în domeniu. Aceștia acordă o deosebită importanță întregului proces, de la faza de proiect până la finisarea și finalizarea construcției. Fiecare proiect este unic desenat în funcție de locație, am investit pasiune, vise și emotii care se observă discret, în detalii și în design. Facem un permanent upgrade atât în ceea ce privesc materialele de construcție, cât și bugetul alocat pentru tehnologie, inovație și finisaje moderne. Împreună cu specialiștii noștri vom folosi de fiecare dată cele mai bune materiale, vom aplica soluțiile tehnice de ultimă generație si vom pune la bătaie toată priceperea și experiența noastră.

Fiecare proiect este unic desenat în funcție de locație, am investit pasiune și emotii care se observă în detalii”

În ultima perioadă s-a remarcat dorința din partea românilor de a traversa granița spre țara vecină, Bulgaria, pentru o potențială achiziție imobiliară. Ați simțit acest efect?

Din punctul meu de vedere, în acest moment românii își îndreaptă atenția către Bulgaria strict pentru o vacanță. Cu toate acestea, pentru noi nu ar reprezenta un impediment faptul că ei își doresc să achiziționeze apartamente și în alte țări. Noi avem cumpărători de alte naționalități, chiar nu am simțit o scădere a interesului! Singurul efect resimțit a fost cel al pandemiei și al razboiului, dar lucrurile încep să se îndrepte.

Cărui segment imobiliar vă adresați? Ați luat în considerare implicarea și pe partea de construcții office? 

Proiectele noastre se adresează în special segmentului rezidențial, însă nu excludem posibilitatea ca pe viitor să dăm cursși altor proiecte de nișă.

Ce potențial investițional oferă Mamaia Nord și care sunt motivele principale pentru care un client ar investi în această zonă?

O.B.A Different by Luxury a dorit să scoată în evidență și să valorifice atractivitatea zonei Mamaia Nord. Compania are 8 proiecte imobiliare în desfășurare, majoritatea dintre acestea sunt amplasate pe litoral, cel mai nou proiect al nostru fiind O.B.A Tower din Mamaia Nord. Din punctul meu de vedere, Mamaia Nord a devenit cea mai apreciată și căutată zonă a litoralului românesc, fiind într-o dezvoltare accelerată.

Care este profilul clientului în prezent?

Având o varietate de proiecte, diferite și unice în felul lor, pot spune că o mare parte din clienți achiziționează în scop investițional. Astfel, profilul clientului nostru este o persoană dinamică, ancorată la realitățile actuale, care a înțeles perspectiva și randamentul deosebit al acestor locuințe, persoane care doresc să-și securizeze în mod inteligent, spunem noi, capitalurile proprii. Mai este un profil al unor clienți care apreciază locația și calitatea proiectelor noastre, priveliștea spectaculoasă către Lacul Siutghiol și spre mare, spațiile generoase și nu în ultimul rând liniștea pe care o găsesc în locațiile noastre.

Datorită poziționarii excelente, cu un potențial turistic excepțional, Mamaia Nord este una dintre cele mai bune locații pentru investiții, având un randament mult peste medie.

Ce alte orașe surâd proiectelor O.B.A. Different by Luxury?

În prezent construim în orașul Constanța, Mamaia Nord și Sebeș . Ca și orașe în care dorim să extindem proiectele noastre vă pot spune că, în viitorul apropiat, vom începe un nou proiect în zona de nord a Bucureștiului. Avem în vedere pentru urmatoare proiecte orașul Brașov, dar și Cluj-Napoca.

Care este cifra de afaceri cu care ați încheiat anul 2022 și cum preconizati că va arată în cifre anul 2023?

Am încheiat anul 2022 cu o creștere de 1.164.866 Ron față de anul precedent. În anul 2023 preconizăm că cifra de afaceri va fi mult mai mare ținând cont că până la sfârșitul anului vom preda încă 2 proiecte clienților nostri.

„Datorită poziționarii excelente, cu un potențial turistic excepțional, Mamaia Nord este una dintre cele mai bune locații pentru investiții”

Cum se poate construi armonios o carieră în industria imobiliară?

Orice început este o nouă provocare. Primul pas este să-ți dorești, să îți placă acest domeniu. Cât timp ești o persoană dedicată, implicată, socialbilă și ai capacitatea de a identifica nevoile clienților, cu siguranță îți poți construi o carieră în imobiliare. Să cunosc piața cât mai bine, să construiesc o bază de date complexă, să prezint cât mai detaliat portofoliul de proprietăți reprezintă principalele axe de lucru. Tenacitatea și rabdarea sunt calități pe care trebuie să le îmbrățișezi. Trebuie să-ți placă să interacționezi cu multe persoane, să socializezi. Mereu ești conectat la realitate, la noi și noi provocări care te vor ajuta să te dezvolți, să devii cea mai bună versiune a ta și să te autodepășești. Cunoști, îi spătănești și îi pui în practică – pașii vânzării și arta negocierii. Poți construi armonios o carieră în industria imobiliară identificand corect nevoile clienților, obiectivele și prioritățile. Trebuie să fii focusat, atent la detalii și conectat la tot ceea ce este nou. Menținerea unor standarde etice, respect, transparență, onestitate și integritate. Să fii o persoană organizată, eficientă, să îți stabilești prioritățile și săți gestionezi eficient timpul. Succesul necesită multă muncă și perseverență. Trebuie să ai o atitudine pozitivă, să rămâi motivat și să-ți stabilești obiective care să le duci la bun sfârșit.

Cum impactează imaginea feminină acest segment imobiliar?

Decizia achiziției unui imobil de cele mai multe ori este una emoțională. Pot spune că imaginea feminină sigilează cu detalii fine și discrete fiecare încapere. Femeile au un spirit de observație mai dezvoltat decât al bărbaților, pot detecta și cel mai mic defect de nuanță sau de textură în domeniul construcțiilor. O imagine feminină poate atrage clienții care pun accentul pe detalii când caută o proprietate imobiliară, deoarece o femeie în general pune în valoare casa si mediul în care locuiește. După parerea mea, domeniul imobiliar are nevoie de calitățile femeii, segmentul imobiliar este un domeniu în care femeia își poate pune în valoare o serie de calități înnăscute. Femeile poț înțelege mai bine nevoile clienților și, împreună cu calmitatea, tactul și înțelegerea caracteristice imaginii feminine, pot impacta și completa acest segment.

Care este motivația din spatele fiecărei tranzacții efectuate?

Provocarea de a descoperi, identificarea nevoilor clientului și arta de ai oferi ceea ce își doreste ca spațiu de locuit. Fiecare tranzacție încheiată ne validează și ne confirmă că ceea ce facem noi este bine, ne ajută să evoluăm și să ne depășim competențele dobândite în acest domeniu. Ceea ce ne motivează este bucuria care se citește pe fața clientului nostru când este mulțumit cu noua locuință achizitionată. Când imobilul nostru se transformă în “acasa” pentru clientul nostru simțim ca ne-am facut datoria ca și companie.

Care este motivația din spatele fiecărei tranzacții efectuate?

Provocarea de a descoperi, identificarea nevoilor clientului și arta de ai oferi ceea ce își doreste ca spațiu de locuit. Fiecare tranzacție încheiată ne validează și ne confirmă că ceea ce facem noi este bine, ne ajută să evoluăm și să ne depășim competențele dobândite în acest domeniu. Ceea ce ne motivează este bucuria care se citește pe fața clientului nostru când este mulțumit cu noua locuință achizitionată. Când imobilul nostru se transformă în “acasa” pentru clientul nostru simțim ca ne-am facut datoria ca și companie.

Prin participarea la evenimentele imobiliare, ce tip de clienți atrageți?

Participarea la evenimentele imobiliare au constituit o experiență deosebită în ceea ce ne privește. Ne-au ajutat să ne facem cunoscuți. Notorietatea câștigată a fost una de bun augur. Suntem încântați să observăm că toate proiectele noastre, indiferent de stadiul construcției, se regăsesc în atenția a tot mai multor clienți aflați în căutarea unui imobil. Nu pot spune că atragem un anumit tip de client, ne adresăm tuturor clienților care înteleg ceea ce noi le propunem și încercam să le oferim. În general orice persoană care își dorește o locuință într-unul dintre proiectele noastre este binevenit. Astfel, invităm cât mai multe persone să ne viziteze pentru a afla detalii despre ceea ce facem și ceea ce le putem oferi.

Care este viziunea O.B.A. Different by Luxury pe termen mediu și lung?

Pasiunea pentru un design unic și diferit a dat naștere conceptului inovator O.B.A Different by Luxury. Scopul nostru este de a ne diferenția prin calitate, atenție la detalii, finisaje premium și multiple beneficii oferite clienților noștri. Ca și viziune pe termen mediu plănuim să finalizăm proiectele noastre din Constanța, Mamaia Nord și Sebeș, urmând ca în viitorul apropiat să începem un nou proiect în zona de nord a Bucureștiului. Suntem deschiși și căutăm mereu oportunități atractive pe care să le transformăm în proiecte valoroase.

„Când imobilul nostru se transformă în “acasă” pentru clientul nostru, simțim ca ne-am facut datoria ca și companie”