in , ,

Austrotherm investește și se extinde în România, inaugurând Fabrica EPS din Călan

Comunicat de presă transmis

Austrotherm, lider în domeniul termoizolațiilor ecologice în Europa Centrală și de Est, a inaugurat vineri fabrica de termoizolații din Călan, jud. Hunedoara. Noua fabrică a presupus o investiție de circa șase milioane de euro, contribuind, în primul rând, la dezvoltarea mediului de afaceri din județ, prin alocarea a aproximativ 30 de locuri de muncă.

Sursa: Austrotherm

Cu această nouă deschidere de fabrică, Austrotherm EPS, pionier în domeniul izolațiilor, are în acest moment capacitatea de a livra în vestul României polistiren expandat ecologic într-un timp mai scurt și într-un mod mai eficient din punct de vedere energetic.

Instalația de producție de ultimă generație este proiectată pentru fabricarea atât a polistirenului expandat alb Austrotherm, cât și a Austrotherm EPS-PLUS „gri”, care oferă o izolare și mai bună.

„Suntem pe un teren de 30.000 de metri pătrați, deținut de Austrotherm în Călan. Investiția s-a realizat pe 16.000 de metri pătrați, deci avem potențial de dezvoltare. Am construit o fabrică cu o capacitate de 250.000 de metri cubi de polistiren expandat pe an, cu posibilitatea de extindere. Există și o faza a două a investiției – o linie de plăci pentru încălzire în pardoseală. Sunt două echipamente – o mașînă de injecție care produce plăcile de eps și una de termoformare care produce folia care protejează placă de eps și o linie de asamblare. Costurile de investiție s-au ridicat la aproximativ 6 milioane de euro, ea fiind finalizată într-un timp record”, a declarat Laurențiu Istrate, administrator, responsabil proiect Călan.

Noua locație din Transilvania completează în mod optim locațiile de producție ale Austrotherm din sud (București), nord-est (Horia) și vest (Arad). „Timpul de livrare către clienți va scădea considerabil de acum încolo. Accentul nostru este acum clar pe rute de livrare mai scurte și o flexibilitate mai mare pentru clienții noștri. Capacitatea de depozitare ne permite, de asemenea, să oferim livrări combinate de materiale izolante EPS și XPS“, informează Roxana Ghioca, Director General Austrotherm România.

Sursa: Austrotherm
YouTube player

Austrotherm este în România din 1999

Austrotherm a început să dezvolte piața românească încă din 1999 cu o fabrică EPS în București. Austrotherm a debutat astfel pe o piață emergentă care, cu o populație de aproximativ 19 milioane de locuitori, oferă și astăzi un potențial de creștere. În 2006 a urmat deschiderea celei de-a doua fabrici de EPS Austrotherm la Horia, în nord-estul României. În 2008, în această locație a început, de asemenea, producția de Austrotherm XPS. În 2022 Austrotherm a preluat producătorul de izolații XPS „Zentyss” din Arad, în vestul României. Austrotherm este astfel unul dintre cei mai importanți producători de izolații din România.

Despre Austrotherm

În anul financiar 2021, Grupul Austrotherm a obținut o cifră de afaceri de 517 milioane € și avea la la finalul lunii Decembrie 2021 un număr de 1.200 angajați. Grupul Austrotherm, care este deținut de o familie din Austria, are în prezent un total de 25 de unități de producție de materiale izolante în 12 țări. Pe lângă sediul central din Wopfing și fabricile din Pinkafeld și Purbach, pionierul izolațiilor este reprezentat de companii din România, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Croația, Polonia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria și Turcia. Grupul Austrotherm este o companie a Schmid Industrieholding, care a generat o cifră de afaceri de 2,2 miliarde de euro cu 6.600 de angajați la 31 Decembrie 2021.