in , ,

Sixense România – autorizată ca laborator de analize și încercări în construcții

Mariana Garștea, CEO Sixense România

Sixense România, companie specializată în soluții de monitorizare a comportării construcțiilor în timp, parte din Sixense Group, primește oficial autorizația ca laborator de analize și încercări în construcții. Prin această autorizare, compania garantează expertiza și nivelul de calitate oferit deja prin serviciile sale de monitorizare geotehnică și structurală.  

Autorizarea Sixense România ca laborator de analize și încercări în construcții (conform standardului ISO/IEC 17025) presupune o garanție de calitate pe 3 arii importante din activitatea companiei: acustică și vibrații, geotehnică și teren de fundare, respectiv încercări pentru expertizarea construcțiilor.

În acest fel, Sixense România devine sigura companie care are un laborator autorizat dedicat exclusiv monitorizării structurale și geotehnice.

Autorizarea, obținută în urma unui proces complex de auditare realizat de Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), este un demers suplimentar inițiat de companie, atât pentru a se alinia legislației actuale, îndeplinind toate criteriile de eligibilitate din licitațiile publice sau solicitate de proiectanți, cât și pentru a garanta nivelul de calitate a serviciilor Sixense pe piața din România.

Creșterea standardelor în activitatea noastră este un subiect care ne-a preocupat dintotdeauna. Și, pentru că ne dorim să ne aliniem întotdeauna noilor standarde și norme de calitate, am ales să ne autorizăm ca laborator de analize și încercări în construcții. Această autorizare înseamnă pentru noi confirmarea nivelului înalt al serviciilor oferite și o garanție suplimentară pentru parteneriatele în care vom intra de acum înainte. În plus, cred foarte mult că o astfel de autorizare setează un anumit nivel de calitate obligatoriu, date fiind cerințele stricte din Noul Cod al Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor (CATUC), care va intra cât de curând în vigoare”, a explicat Mariana Garștea, CEO Sixense România.

Misiunea Sixense România este să optimizeze și să prelungească durata de viață a mediului construit, prin expertiză integrată și soluții digitale personalizate și inovatoare, fiind în strânsă colaborare cu dezvoltatori, proiectanți, consultanți, gestionari de infrastructură și alți profesioniști în construcții.

Compania oferă tehnologii de instrumentare și monitorizare a riscurilor structurale și geotehnice asociate șantierelor, precum și inginerie specializată pentru diagnosticarea, protecția și întreținerea activelor (asset management) și platforme informatice digitale.

Printre proiectele din portofoliul companiei se numără: Prima secțiune – Linia de Metrou 5 București, Tunelele Daneș și Sighișoara, Linia de metrou 4 București, Lot 3 Autostrada Lugoj-Deva, Pod nou Agigea, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, Stadionul de fotbal Steaua, Pod Târnava, Pod Ulmeni, Neo Floreasca Lake, Aviației Tower, The Light, Millo 6, Tandem, Sema Park, Țiriac Tower, Ana Tower, Green Court C ș.a.

Compania are activitate atât în București, cât și în alte centre importante din România, cum ar fi Cluj și Iași. Sixense România este și membru co-fondator al Asociației Profesionale de Monitorizare Geotehnică și Structurală (APMGS), iar în 2022, a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 1 milion de euro, în creștere cu 78% față de anul anterior.


Material transmis