in ,

Forty Management anunță parteneriatul cu sportivul Constantin Popovici, campion european la high diving

Forty Management anunță că a încheiat un parteneriat cu sportivul Constantin Popovici, campion european la high diving (sărituri în apă de la mari înălțimi), multiplu medaliat la cupe mondiale și câștigător de etape Red Bull Cliff Diving. Parteneriatul vine în completarea conceptului #FortyWatersAndBeyond, adus de noua reconversie urbană Central District Lagoon City, ce tocmai a fost lansată în București.

Central District Lagoon City este un mini-oraș  cu destinație mixtă (hotel, comercial, rezidential și office) ce implementează patentul Crystal Lagoons din Statele Unite, prin care se pot construi lagune artificiale de dimensiuni practic infinite, având costuri de mentenanță foarte scăzute. Laguna artificială din Central District Lagoon City București va avea 10.000 mp de apă turcoaz cristalină și 3.200 mp plaje cu nisip.

Cliff-diving este un sport extrem de elită și o demonstrație supremă de concentrare și îndemânare. În cadrul Red Bull Cliff Diving World Series, 12 sportivi concurează la fiecare eveniment pentru a câștiga maximum de puncte pentru campionat. Aceste sărituri presupun ca fiecare înotător să se lanseze de la o platformă aflată la o înălțime de 27 m si să fie evaluați de juriu în funcție de acrobațiile și mișcările artistice din timpul scufundării. La sfârșitul fiecărui sezon, un campion este încoronat și primește râvnitul trofeu King Kahekili, precum și un fond de premii pentru câștigători. Constantin Popovici a câștigat două etape de Red Bull Cliff Diving, iar în 2022 a devenit campion european la high-diving.

Calendarul competițional din acest va cuprinde  destinații spectaculoase din toată lumea, aflate la Boston (SUA), Paris (Franța), Polignano a Mare (Italia), Miyazaki (Japonia), Stockholm (Suedia), Mostar (Bosnia Herțegovina), Auckland (Noua Zeelandă), unde vor concura cei mai buni sportivi din lume la cliff-diving, printre care și Constantin Popovici.

Sunt încântat că Forty Management a ales să sprijine activitatea mea și sunt sigur că acest lucru va contribui, alături de performanțele pe care mi le propun, la popularizarea acestui sport extrem în România și în întreaga lume. Parteneriatul cu Central District Lagoon City ilustrează toate valorile pe care le împărtășim: inovație, performanță, curaj, muncă,” a declarat Constantin Popovici.

„Sunt fericit de faptul că un sportiv atât de special a ales să fie un ambasador al Central District Lagoon City și al proiectelor inovatoare și sustenabile pe care le dezvoltăm în România și în regiune. Îmi doresc să promovăm excelența și am fost foarte impresionat de pasiunea, dedicarea și performanțele lui Constantin. Avem așadar o motivație puternică pentru a sprijini eforturile lui, mai ales prin rezultatele extraordinare pe care le-a obținut la competițiile din toată lumea în legătura cu ceea ce noi iubim: apa”, a adăugat Lucian Azoiței, CEO al Forty Management.

Recent, compania a demarat lucrările pentru dezvoltarea Central District Lagoon City din Bucuresti, cel mai inovator proiect de reconversie urbană mixtă, self-sustainable, unic în Europa Centrală și de Est. Proiectul va implementa pentru prima dată în Europa de Est tehnologia patentată Crystal Lagoons®, care permite construirea și întreținerea unor lagune artificiale cu apă turcoaz, de dimensiuni nelimitate, eficiente energetic. Aceasta va fi amplasată pe o suprafață de peste 10.000 mp, va avea o adâncime maximă de 2 metri, două plaje de mari dimensiuni, de peste 3.200 mp și numeroase alte facilități. Lagoon City va aduce in jurul acestei lagune artificiale un hotel de 5* cu 323 de camere afiliat unui brand internațional, 401 de apartamente destinate pentru închiriat, 9.200 de mp de spații comerciale și de servicii, o clădire de birouri clasa A de 8.500 mp, precum și alte facilități.


Despre Forty Management:

Forty Management este un dezvoltator român de proiecte imobiliare cu destinație mixtă și reconversie urbană verde, create sub brandul Central District. Fondată în 2015 de Lucian Azoiței, Forty Management s-a remarcat prin inovație și abordarea centrată pe sustenabilitate a conceptelor urbane și o calitate ridicată a locuirii.

Sustenabilitatea și eficiența energetică se află în centrul tuturor dezvoltărilor companiei. Toate clădirile dezvoltate sub brandul Central District au certificări superioare în acest sens, iar Forty Management a primit numeroase premii la competiții și conferințe în domeniu, atât la nivel internațional, cât și local. Compania este membră a Consiliului pentru Clădiri Verzi din România (RoGBC), o organizație care promovează responsabilitatea față de mediu și eficiența energetică. Toate dezvoltările imobiliare Central District sunt certificate “Green Homes”.

Mai multe detalii despre proiectele Central District și Lagoon City puteți găsi aici: https://centraldistrict.ro/, https://lagooncity.ro/.


Despre Constantin Popovici:

Constantin Popovici este un sportiv care practică săriturile în apă de la mare înălțime. În 2019 a devenit primul român care a obținut locul întâi la o etapă a Red Bull Cliff Diving World Series și e campion european din 2022 în proba de 27 de metri înălțime. A câștigat mai multe medalii în cadrul Red Bull Cliff Diving World Series și a obținut medalia de bronz în proba de 27 de metri înălțime la Abu Dhabi Aquatics Festival în 2021. Popovici a reprezentat România la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing, unde a concurat în proba de platformă de 10 metri, clasându-se pe locul 23 din 30 de săritori în apă. Membru al Clubului de Sărituri CSM Bacău, Popovici este antrenat și pregătit de Adrian Gavriliu. Mai multe despre Constantin Popovici: https://www.redbull.com/ro-ro/shows/perseverenta-povestea-lui-constantin-popovici.