in ,

Românii scriu istorie la Tiffin University

Sâmbătă, 29 aprilie 2023, în Statele Unite ale Americii, la Universitatea Tiffin din Ohio, s-a desfășurat cea de-a 135-a festivitate de absolvire din istoria prestigioasei instituții academice. La eveniment au fost prezenți membrii Consiliului de Administrație ai  Univesității, precum și întregul corp profesoral, invitat special fiind Richard F. Wallman, antreprenor și filantrop, cu o bogată experiență în finanțe și administrarea afacerilor, ocupând de-a lungul timpului poziții de conducere la mari companii americane precum Ford Motor, IBM sau Honeywell.  ”În tinerețe, am fost convins că beneficiile financiare sunt cel mai important rezultat în carieră, dar mai târziu mi-am dat seama că a învăța de la oamenii deștepți și de succes este, de fapt, cel mai valoros lucru. Banii vor veni cu siguranță atunci când îți însușești comportamentul celor care au reușit deja”, a declarat Wallman.

În 2023 au absolvit programele de licență, master sau doctorat de la Universitatea Tiffin 709 studenți din 20 de țări, la specializări precum administrarea afacerilor, drept și științe sociale, arte și media, știință și tehnologie. Pentru România, anul acesta a fost prima promoție de absolvenți ai studiilor de licență în administrarea afacerilor, cea de-a 20-a promoție de masteranzi și primul român care a primit titlul de doctor.

“Cea de-a 20-a Cohortă a programului de master în administrarea afacerilor dedicat profesioniștilor ce dețin funcții de conducere sau execuție și-a desfășurat activitatea în timpul unor crize multiple, de la pandemia Covid 19 până la războiul din Ucraina, având posibilitatea de a analiza efectele acestora, precum inflația, declinul economic sau deficitul energetic la nivel global. Acestea au fost cele mai bune momente pentru a aplica aspectele teoretice și cunoștințele practice și pentru a face o paralelă între abordarea mediului de afaceri și perspectiva lumii academice”, a declarat Mioara Iofciulescu, Managing Director în cadrul Atlantis România, care a absolvit cu distincție programul EMBA din cadrul Universității Tiffin.

Conceptul de învățare prin practică (learning by doing) este temelia acestui program program și reprezintă o metodă extraordinară de predare, care îmbină cu succes teoria și practica și oferă fiecărui student posibilitatea de a aplica imediat ceea ce este predat. Lucrul în echipă, cu profesioniști din diferite industrii, le oferă cursanților posibilitatea de a împărtăși experiențe proprii și de a dezbate idei și concepte, lucruri care altfel nu ar fi posibile.

“Programa noastră este complexă și diversificată, incluzând un spectru larg de materii, de la management, leadership, economie sau finanțe, până la marketing, negociere, drept sau etică. În cadrul cursurilor abordăm probleme globale reale, analizăm studii de caz și antrenăm gândirea critică pentru a oferi o educație esențială în afaceri”, a declarat Dr. Teresa Shafer, Decanul Departamentului de Afaceri Instituționale din carul Universității Tiffin, responsabilă cu organizarea și desfășurarea activității academice în cadrul campusului din România.

Universitatea Tiffin a fost înființată în anul 1888 și are ca scop declarat transformarea vieților oamenilor cu ajutorul educației, prin crearea unui mediu academic orientat către succesul studenților și promovarea unor valori precum interdependența, comunicarea, responsabilitatea, respectul și spiritul antreprenorial.

Sursa: Tiffin BBA Romania

Material transmis