in ,

Forty Management lansează oficial Central District Lagoon City

Lucrările au demarat deja pentru cel mai inovator proiect de reconversie urbană mixtă, self-sustainable, unic în Europa Centrală și de Est. Valoarea investiției din România depășește 120 de milioane de euro, în timp ce proiectele scalate la Budapesta, Praga și Varșovia vor avea valori de investiție între 140 și 190 milioane euro fiecare, în funcție de mixul realizat și de nevoile identificate pe aceste piețe.

Proiectul din București se distinge prin faptul că va implementa pentru prima dată în Europa de Est tehnologia patentată Crystal Lagoons®, care permite construirea și întreținerea unor lagune artificiale cu apă turcoaz, de dimensiuni nelimitate, eficiente din punct de vedere al costurilor și al consumului de energie. Aceasta va fi amplasată pe o suprafață de peste 10.000 mp, va avea o adâncime maximă de 2 metri, două plaje de mari dimensiuni, de peste 3.200 mp și numeroase alte facilități. Laguna, a cărei finalizare este estimată pentru sfârșitul acestui an, va putea fi folosită pentru înot și sporturi nautice în timpul verii și parțial ca patinoar pe timpul iernii.

Lagoon City va aduce in jurul acestei lagune artificiale un hotel de 5* cu 323 de camere afiliat unui brand internațional, 401 de apartamente destinate pentru închiriat, 9.200 de mp de spații comerciale și de servicii, o clădire de birouri clasa A cu suprafața de 8.500 mp, precum și nenumărate alte facilități, practic un mini oraș cu toate destinațiile necesare locuirii urbane. Situat pe Strada Coralilor nr.18, Central District Lagoon City este primul proiect mixt de reconversie urbană ce-și va produce toate utilitățile in-house, valorificând astfel know-how-ul și experiența Forty Management în materie de sustenabilitate.

Componenta de servicii a Central District Lagoon City va include un heliport, servicii de concierge pentru toate apartamentele, 3 restaurante, 2 beach bar-uri, un bistro de 430 mp ce va deservi și zona de plajă, un sky bar, cafenele, un cinematograf privat, gradiniță, 2 centre SPA, o clinică de înfrumusețare și servicii de co-sharing mașini electrice.

Pentru dezvoltarea conceptului Lagoon City, Forty Management a achiziționat franciza Crystal Lagoons®, cea mai inovatoare companie americană în materie de tehnologie pentru dezvoltarea și implementarea lagunelor și plajelor artificiale sustenabile, cu peste 1 100 de proiecte finalizate sau în diferite stadii de execuție, în peste 60 de țări. Forty Management este deținătorul drepturilor pentru implementarea Crystal Lagoons® în Ungaria, Polonia, Cehia și România.

Suntem încântați de parteneriatul cu Forty Management și de faptul că reușim să implementăm împreună conceptul nostru revoluționar, Crystal Lagoons® la București, Budapesta, Praga și Varșovia. Fiind lider de piață în domeniul inovației și al tehnologiei, ne concentrăm pe îmbunătățirea calității vieții prin crearea în orașe a unor noi puncte de întâlnire, atractive pentru oameni, fiecare dezvoltare a proiectului fiind adaptată la exigențele și specificul pieței respective. Suntem mândri că prin tehnologia noastră patentată, unică în lume, putem contribui la creșterea valorii proiectelor imobiliare din Europa Centrală și de Est, dar și la îmbunătățirea aspectelor legate de sustenabilitate în întreaga regiune”, a afirmat Francisco Matte, Director Regional al Crystal Lagoons®.

Francisco Matte, Director Regional al Crystal Lagoons®

„Prin acest proiect extraordinar ne propunem să redefinim noțiunile de life-style și divertisment, aducând toate aceste facilități high-end chiar în centrul orașului și transformând Bucureștiul într-o destinație de vacanță, cu ape turcoaz și plaje idilice. Mai mult decât atât, Lagoon City implementează cel mai ridicat standard de dezvoltare sustenabilă, fiind primul proiect imobiliar mixt verde din Europa Centrală, auto-sustenabil, în care toate utilitățile sunt produse in-house”, a declarat Lucian Azoiței, CEO Forty Management.

Lucian Azoiței, CEO Forty Management

Comunicat de presă transmis