in ,

Victor Crețu, Genesis Property: Hub-uri de coworking axate pe nevoile comunității, o tendință cu potențial pentru viitorul muncii

Victor Crețu, Site Manager, Genesis Property

Provocările din ultimii ani au adus comunitățile în prim plan, angajatorii fiind mai conștienți ca oricând de importanța conexiunilor echipei și a comunităților formate în jurul birourilor. În același timp, angajații simt tot mai mult nevoia de interacțiune și colaborare într-un mod dinamic, care să le ofere flexibilitate și diversitate, dar și conexiuni cu oameni cu activități și interese comune. Tendințele conturează, astfel, un nou model cu potențial pentru viitorul muncii: hub-uri de coworking.

Spațiile de coworking de nișă au început deja să ia amploare la nivel global în ultimii ani, dar tendința va fi tot mai vizibilă în viitor. Astfel de hub-uri sunt concepute special pentru a acoperi anumite nevoi specifice, în funcție de criterii precum domeniul sau tipul de activitate, vârstă, gen sau stil de lucru și de viață.

În contextul transformărilor stilului de lucru din ultimii ani, tot mai multe companii încep să ia în considerare astfel de spații care pot aduce în același loc oameni cu profesii și interese similare și pot crea comunități și ecosisteme de nișă. Pe lângă flexibilitatea oferită echipei ca beneficiu, astfel de spații oferă oamenilor acces la interacțiuni, informații și experiențe, contribuind în același timp la dezvoltarea personală și profesională sau la sentimentul de apartenență la un grup cu care rezonează.

Oamenii simt astăzi nevoia mai mult ca oricând să interacționeze, să socializeze cu persoane cu preocupări și interese comune, să facă parte dintr-o echipă și să creeze conexiuni sociale. Relațiile cu colegii reprezintă al doilea cel mai important motiv pentru a rămâne conectat la job pentru aproape 60% dintre angajați, potrivit unui sondaj inițiat în luna octombrie de Genesis Property. Mai mult, un sondaj realizat la începutul anului de McKinsey & Company a arătat că lipsa sentimentului de apartenență este unul dintre motivele pentru care mai mult de jumătate dintre angajați și-au părăsit locul de muncă.

Ca urmare, hub-urile axate de coworking poate fi o oportunitate importantă de a construi comunități și de a crește motivarea și retenția angajaților pe termen lung, iar tendințele indică potențial de creștere a cererii de astfel de spații în viitor. Satisfacerea nevoii oamenilor de a forma conexiuni se reflectă și în YUNITY Park, parcul de business dezvoltat de Genesis Property, unde comunitatea reprezintă unul dintre pilonii principali.


Autor: Genesis Property