in

CMS:Decizie surprinzătoare a Tribunalului București – PUZ Sector 2 și PUZ Sector 4 sunt din nou în vigoare


Articol scris de: Roxana Frățilă – Avocat Partner, Coordonatoarea Departamentului de Drept Imobiliar și Construcții CMS România și Alexandru Dumitrescu – Avocat Senior Departamentul de Drept Imobiliar și Construcții CMS România

După ce, în aprilie 2022, Asociația Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis a cerut în instanță anularea planurilor urbanistice zonale ale Sectorului 2 și Sectorului 4, în 28 februarie 2023, Tribunalul București a respins acţiunea Ecopolis ca neîntemeiată, în fond. Hotărârile sunt atacabile cu recurs în 15 zile de la comunicare.

În iulie 2022, Ecopolis obținuse în instanță, printr-o acțiune separată, suspendarea PUZ-urilor, până la pronunțarea instanței de fond.

Deci, ca urmare a deciziilor Tribunalului București, suspendarea PUZ-urilor nu mai are efect și cele 2 PUZ-uri revin în vigoare.

Astfel, de astăzi, persoanele interesate vor putea depune cereri pentru eliberarea certificatelor de urbanism și obținerea de autorizații de construire, în baza reglementărilor PUZ-urilor Sector 2 și Sector 4.


Ca organizație care operează sau investește în România, veți avea nevoie de avocați care au cunoștințe locale, vorbesc limba dvs. și care au o experiență internațională dovedită. CMS România este situat în dinamica capitală a Bucureștiului și funcționează de peste 20 de ani.

Echipa noastră consiliază clienții din întreaga lume în probleme naționale și internaționale. Cu avocați calificați români, englezi și americani, suntem un birou cu servicii complete care oferă servicii de consultanță și tranzacții.