in ,

ATLANTIS România – Un nou proiect de energie regenerabilă în județul Prahova

Atlantis România, parte a holdingului elvețian AG Group, a anunțat că intenționează să dezvolte o centrală electrică fotovoltaică la Puchenii Mari, în Județul Prahova, care va avea o capacitate de 42 MW.

Valoare investiției se va ridica la peste 50 de milioane de euro și se va realiza pe un teren cu o suprafață de 48,7 ha aflat deja in proprietatea companiei. Demersurile pentru acest proiect au început în urmă cu un an, procesul de avizare și autorizare fiind unul complex și anevoios.

Lucrările de proiectare și dezvoltare a parcului fotovoltaic se derulează cu firme autohtone, unii dintre partenerii comerciali fiind chiar societăți prahovene.

La sfârșitul lunii februarie 2023, Atlantis România a primit avizul tehnic de racordare a centralei la rețeaua electrică națională, în urma unei proceduri care a durat mai bine de un an, fiind astfel reglementate condițiile tehnice de conectare și operare ale viitorului producător de energie verde.

„Dorim să dezvoltăm un proiect sustenabil, integrat in obiectivele programelor europene de tranziție la energia verde și suntem interesați să implementăm soluții și tehnologii prietenoase cu mediul, inclusiv în ceea ce privește capacitățile de stocare”, a declarat Mioara Iofciulescu, Managing Director în cadrul companiei.

Grupul Atlantis este prezent în România încă din anul 2006 când a demarat achiziția a peste  370 de hectare de teren în județele Ilfov, Prahova, Giurgiu, Călărași și Constanța, pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare, logistice și industriale.


Atlantis România este parte a holdingului AG Group ce are o experiență de peste 30 de ani la nivel mondial, in domenii precum dezvoltare imobiliara, logistica, turism sau ingrijiri medicale.

Cele mai importante proiecte ale grupului au fost dezvoltate în Europa si Statele Unite ale Americii.

În Romania, investițiile au început în anul 2006, fiind achiziționate suprafețe importante de teren pentru dezvoltarea de proiecte rezidențiale, industriale, logistice, agricole sau de turism, în zona adiacentă capitalei, la malul Mării Negre sau în zona montană.

Valoarea investițiilor în România depășește 20 de milioane de Euro.