in ,

“Un an care ne-a făcut mai buni” – VITALIS: Retrospectiva anului 2022

Activitatea VITALIS este una constantă, indicii de bază fiind trasați în termenii dezvoltării, atât cea oferită în cadrul companiei, cât și cea transpusă în proiectele care, de la an la an, își măresc numărul. În articolul de mai jos, VITALIS ne introduce în anul 2023 cu o analiză detaliată asupra activității și viziunii.

Gândind retrospectiv, suntem recunoscători pentru toate proiectele uimitoare care au intrat în portofoliul nostru, îmbogățindu-ne munca și expertiza, ajutându-ne să construim un viitor mai bun împreună. În 2022, am explorat oportunități importante în sectoare precum cel industrial, logistică, sănătate, ospitalitate, rezidențial, birouri și sustenabilitate.

Printre proiectele semnificative ce poartă semnătura Vitalis, se numără construirea de noi facilități de ambalare farmaceutică la Turda, dezvoltarea unei noi fabrici de componente auto la Timișoara, proiectul rezidențial Boreal Plus, în Constanța, Vernis Sunrise Villas, în Corbeanca, dezvoltarea unui nou Hotel în Sibiu, Mercure. De asemenea, au finalizat câteva proiecte importante începute în trecut, precum renovarea și extinderea Hotelului Radisson Blu din Cluj-Napoca și construcția celor 2 clădiri din proiectul ONE Cotroceni Park, componentă birouri.

O alta componentă principală în dezvoltare este primirea recunoașterii naționale, prin participarea la un număr important de evenimente business, în contextul imobiliar, împărtășind cunoștințele vaste despre provocările și evoluția pieței construcțiilor, cu tot ce implică. “De asemenea, am fost nominalizați pentru a 14-a oară drept cea mai bună echipă de management de proiect, în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente de premiere din industrie din România. 2022 a fost despre găsirea de soluții, adaptarea și aprecierea oamenilor care construiesc încredere, zi de zi, alături de noi. Un an plin de provocări dificile și oportunități mari, proiecte remarcabile și parteneriate durabile, un an care ne-a făcut pe toți mai buni. Suntem pregătiți pentru un 2023 și mai minunat!” completează Vitalis.

Activitatea de dezvoltare pe piața de retail rămâne animată

Anul trecut au fost livrați aproximativ 100.000 mp de spații comerciale, parcurile comerciale având o cotă de 80%, în timp ce orașe precum București, Timișoara, Pitești, Turda, Baia Mare, Slatina și Miercurea Ciuc au beneficiat de astfel de investiții. Noua aprovizionare va crește semnificativ în 2023, deoarece peste 230.000 mp de spații comerciale sunt în prezent în construcție și sunt planificate a fi finalizate până la sfârșitul anului, un total care ar reprezenta un record în ultimii șase ani, potrivit datelor realizate de firma de consultanță imobiliară.

Noi proiecte constând din 20.000 mp GLA au fost finalizate în T4 2022, în timp ce stocul total de retail în România a ajuns la 4,2 milioane mp la sfârșitul anului 2022, 56% din acesta fiind situat în centre comerciale, 38% în parcuri de retail. și 6% în galerii comerciale.

Activitatea de dezvoltare va fi dominată de centrele comerciale în perioada 2023-2025, centrele comerciale hatch au o pondere de peste 60% din totalul spațiilor noi estimate a fi construite la nivel național până în 2025. Această schimbare vine după câțiva ani în care atenția dezvoltatorilor s-a concentrat asupra parcurilor de retail, care au acumulat peste 80% din noile livrări.

Noua ofertă din 2022 și viziunea pentru următorii trei ani demonstrează încă o dată că retailul tradițional va continua să joace un rol cheie în peisajul imobiliar general. Acest lucru se explică în primul rând prin faptul că mall-urile, parcurile comerciale sau galeriile comerciale nu mai sunt doar destinații de cumpărături. Acestea oferă ecosistemul perfect pentru noile mărci care se gândesc să intre pe piață, precum și pentru cele existente pentru a-și adapta politicile de vânzări la schimbările emergente în comportamentul consumatorilor. În plus, clienții au acces imediat la aproape orice produs, în timp ce dezvoltările de retail contribuie direct și indirect la bunăstarea comunității prin investiții în infrastructură și crearea de locuri de muncă.

Aproape 600.000 mp de spații comerciale se află în prezent în diferite etape de planificare și se așteaptă să fie livrați între 2023 și 2025. Aproximativ 40% din această conductă urmează să fie finalizată până la sfârșitul anului, potrivit datelor de la principalele companii. jucători de pe piață.

(Sursa: www.cwechinox.com) 


Sursa: www.vitalis.com