in ,

NEPI Rockcastle anunță integrarea API-ului global CitiConnect în platforma FinqTreasury

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, a integrat API-ul (Application Programming Interface) global CitiConnect®, soluție concepută de Citibank, în platforma financiară de automatizare a trezoreriei, FinqTreasury, dezvoltată de compania fintech Finqware. Aceasta este prima integrare live, de succes, a conectivității API CitiConnect® cu o platformă fintech din România și Bulgaria, fiind una dintre primele din Europa Centrală. Astfel, NEPI Rockcastle beneficiază de vizibilitate deplină și în timp real asupra tuturor conturilor și tranzacțiilor bancare care se desfășoară la nivelul grupului.

NEPI Rockcastle are ca obiectiv încheierea unor parteneriate solide cu start-up-uri fintech din Europa Centrală și de Est. Aceste colaborări vor furniza soluții pentru nevoile de dezvoltare și modernizare ale businessului. Parteneriatul cu Finqware reprezintă încă un pas în această direcție strategică, care vizează îmbunătățirea operațiunilor de trezorerie ale grupului și crearea de noi oportunități pentru schimbul de experiență și pentru inovare.

“Când am aflat despre serviciul de Open Banking, am anticipat oportunitatea pe care tehnologiile API ne-o oferă la nivel de grup. Cu ajutorul lor, conturile bancare și bazele de date aferente acestora sunt accesate în mod centralizat și în timp real. Am înțeles că acest lucru poate eficientiza operațiunile noastre de trezorerie cu un cost optim. Faptul că Citibank, unul dintre partenerii noștri cheie, merge și mai departe, oferind o conexiune avansată a datelor prin intermediul unui canal API personalizat, ne-a surprins în mod plăcut. Suntem dornici să valorificăm integrarea cu succes implementată de Finqware pentru activitatea noastră operațională”, a declarat Adela Tapurin, Director Trezorerie în cadrul NEPI Rockcastle.

Pe măsură ce companiile din Europa Centrală se extind pe noi piețe, Citi le susține creșterea, oferind o experiență bancară integrată și în timp real. Citi oferă o gamă largă de soluții digitale pentru a permite creșterea, operarea rapidă pe noi piețe și pentru a asigura o experiență mai bună utilizatorilor. Soluția CitiConnect® oferă peste 90 de API-uri atât pentru servicii bazate pe date, cât și pentru tranzacții.

Serviciile furnizate includ rapoarte, informații FX în timp real și servicii de cont, cum ar fi extrase de cont, orare de funcționare sau dovada plăților.

“Soluțiile Citi de integrare digitală joacă un rol esențial în a ajuta clienții să-și atingă obiectivele și să navigheze într-o industrie în continuă transformare. Funcționalitățile aplicației noastre ne permit să sprijinim clienții în parcursul de transformare digitală și să activăm avantajele operaționale și financiare rezultate dntr-o economie digitală 24/7, care funcționează din ce în ce mai mult cu informații în timp real. API-ul CitiConnect® adoptat de NEPI Rockcastle este una dintre soluțiile inovatoare pe care Citi le oferă clienților la nivel global. Deși prima etapă a fost integrarea conturilor din Bulgaria, soluția noastră cu aceleași capabilități la nivel global a permis conectarea tuturor conturilor Citi ale NEPI Rockcastle din regiune, inclusiv din România, îmbunătățind vizibilitatea și controlul”, a adăugat Andrei Stoian – TTS Country Head la Citibank Europe plc, Bulgaria Branch.

Finqware, o companie fintech europeană cu sediul în România, autorizată ca instituție de plată sub directiva PSD2, a lansat anul trecut platforma sa de automatizare a trezoreriei bazată pe cloud – FinqTreasury și a integrat API-ul CitiConnect® ca si conector bancar încorporat în platforma sa de conectivitate multi-bancară pentru companii. Astfel, Finqware este în măsură să ofere clienților săi corporativi nu numai conectori bancari de reglementare pe o amprentă de PSD2, ci și soluții API bancare personalizate și premium.

“Satisfacerea nevoilor unui grup imobiliar de top, care operează în nouă țări din CEE și tranzacționează în șapte valute, cum este NEPI Rockcastle, necesită un nivel de conectivitate bancară ridicat, precum și soluții tehnice multiple pentru integrarea cu banca. FinqTreasury este o platforma care oferă o conexiune fără probleme de tip agnostic-bank, iar API-ul CitiConnect® este un API full-service pentru a face schimb de date cu banca, în numele clienților noștri”, a conchis Cosmin Cosma, co-fondator și CEO al Finqware.


Despre NEPI Rockcastle

NEPI Rockcastle este principalul investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est. Grupul deține un portofoliu remarcabil de proprietăți cu poziție cheie în România, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Croația, Cehia, Serbia și Lituania, și continuă dezvoltarea printr-un program de expansiune în regiune. Cu 59 de proprietăți în cele nouă piețe și abilitățile de gestionare geografice diverse, NEPI Rockcastle urmărește în mod eficient oportunitățile imobiliare din zona CEE, beneficiind de un avantaj strategic în achiziționarea, dezvoltarea și operarea proprietăților.

În România, compania deține 25 de centre comerciale dintre care amintim București (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timișoara (Shopping City Timișoara), Constanța (City Park Mall Constanta), Targu Mures (Shopping City Târgu Mureș) si Ploiești (Ploiești Shopping City).

Mai multe informații despre Nepi Rockcastle pe www.nepirockcastle.com sau pe Linkedin.


Despre Citi Treasury and Trade Solutions

Citi Treasury and Trade Solutions (TTS) furnizează o suită integrată de servicii inovatoare de gestionare a lichidității si conturilor bancare și de finanțare a comerțului, dedicate corporațiilor multinaționale, instituțiilor financiare și sectorului public, din întreaga lume. Bazându-se pe cea mai extinsă rețea proprie din industrie, cu licențe bancare în peste 90 de țări și platforme tehnologice integrate la nivel global, TTS continuă să ofere o gamă largă de soluții digitale de trezorerie, comerț și gestionare a lichidității.

Despre Citi

Citi este un partener bancar proeminent pentru instituțiile cu nevoi transfrontaliere, un lider global în managementul averii și o bancă personală valoroasă pe piața sa internă din Statele Unite. Citi are afaceri în peste 160 de țări și jurisdicții, oferind corporațiilor, guvernelor, investitorilor, instituțiilor și persoanelor fizice o gamă largă de produse financiare.


Comunicat de presă