in

Transilvania Construcții continuă planul de expansiune prin achiziția unui parc industrial de 4,4 h în Arad

Comunicat de presă


Transilvania Construcții a achiziționat de la Comalim S.A. un parc industrial situat pe un teren de 4,4 hectare în zona de nord a municipiului Arad, într-o tranzacție estimată la circa 3.5 mil. Euro.

Proprietatea include două hale, spații de depozitare și clădiri administrative cu o suprafață închiriabilă de peste 16.000 mp, ce urmează a fi modernizate de către noul proprietar. Astfel, Transilvania Construcții continuă să își consolideze poziția în vestul țării și rămâne unul din cei mai importanți jucători autohtoni de pe piața industrială.

Terenul beneficiază de acces direct spre Drumul European E68, ce leagă Arad de Nădlac, iar localizarea în apropierea Autostrăzii A1 asigură legătura cu alte localități din țară și străinătate, facilitând în același timp accesul la aeroportul internațional din Arad.

„Ne bucurăm pentru realizarea achiziției și extinderea portofoliului TRC Parks de parcuri industriale. Proprietatea achiziționată este localizată strategic, in-city în orașul Arad cu acces auto și cale ferată și deservește peste 30 de chiriași, care activează în diverse domenii de activitate. Mulțumim echipei Crosspoint Real Estate și Secu Legal pentru asistența și suportul oferite, pe toată durata tranzacției”, a declarat Andrei Timofte, Director General, Transilvania Construcții S.A.

Andrei Timofte – Director General, Transilvania Construcții S.A.

Tranzacția a fost asistată, în exclusivitate, de compania de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate – lider în intermedierea tranzacțiilor cu terenuri în România – și a consultat în al doilea trimestru al anului 2022 compania Transilvania Construcții într-un alt deal, în valoare de aproximatv 15 mil. Euro.  “Suntem mândri că am putut participa alături de Transilvania Construcții la un proiect ce pune în valoare o zonă logistică cu potențial mare de dezvoltare din Arad, un oraș ce alături de Timișoara sau Oradea poate fi printre principalii poli de dezvoltare ai României din vestul țării. Totodată, Transilvania Construcții reprezintă încă un exemplu al faptului că investitorii români sunt din ce în ce mai bine capitalizați și se extind într-un ritm accelerat”, a declarat Ionuț Stan, Associate Director în cadrul Crosspoint Real Estate.

Ionuț Stan – Associate Director în cadrul Crosspoint Real Estate

Despre Transilvania Construcții

Transilvania Construcții SA dezvoltă, deține și administrează proprietăți generatoare de chirii cu peste 20 de ani de experiență în România. În prezent, compania deține un portofoliu de peste 250.000 m2 suprafață construită de proprietăți industriale și comerciale, fiind cel mai mare dezvoltator de spații logistice din țară cu acționariat 100% românesc.

Despre Crosspoint Real Estate

Fondată în 2005, Crosspoint Real Estate oferă atât servicii de tranzacționare și consultanță pentru domeniul imobiliar, cât și soluții financiare necesare marilor investitori, pentru toate tipurile de proprietăți: office, retail, industrial, terenuri, hoteluri și rezidențial.

Crosspoint Real Estate este asociatul internațional Savills în România, una dintre cele mai mari companii de real estate la nivel global, fondată în 1855 – cu venituri de peste 2,15 mld GBP generate în 2021.