in

Novarion: Cartierul Bunelor Maniere din Sibiu schimbă paradigma în imobiliarele din România, printr-un concept original bazat pe COMUNITATEA-AMBASADOR

Articol transmis: Novarion


Update: PUZ-ul a fost aprobat pentru întregul proiect

În ședința de consiliu local a Primăriei Sibiu, din data de 15.12.2022, consilierii locali au votat, în unanimitate, aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru întregul proiect al ansamblului rezidențial THE LAKE HOME (cunoscut deja sub denumirea de „Cartierul Bunelor Maniere”).

Construcția celui mai mare proiect imobiliar din Sibiu a început cu doi ani în urmă, iar astăzi clienții au deja ocazia să viziteze primul bloc finalizat, pentru a vedea și a se convinge de calitatea net superioară pe care Novarion, dezvoltatorul acestui mega-proiect, o aduce în peisajul imobiliar românesc. Purtând semnătura unui tânăr arhitect, care a atras multe priviri prin proiectele realizate, acest mix cu totul special de imobile asemănătoare blocurilor, dar bazate pe structuri și mai solide, impunătoare prin eleganță și nota de exclusivitate, a ajuns deja cunoscut nu doar în limitele Sibiului ci, mai departe, peste granițele țării.

Numele arhitectului Andrei Mitruș are un ecou important în zona de real estate, cu amprentă premium, iar apariția pe piața din România a brandului Novarion, focalizat pe dezvoltare imobiliară smart, este dovada că Andrei Mitruș și echipa sa au ajuns, deja, într-o fază de creație inspirațională.

Novarion a fost fondat de investitorul Raul Țărnaru în 2021, ca un grup de investiții ce reunește mai multe business-uri proprii, aflate în diverse etape de dezvoltare. Antreprenorul este mândru de cei cu care lucrează și consideră că oamenii din echipa sa sunt unii dintre cei mai buni specialiști. „Am reușit să atrag în jurul meu o serie de oameni extraordinar de capabili, talentați și preocupați de excelență în viața cotidiană, contribuția lor reprezentând practic o misiune profesională, dar mai ales personală, o călătorie pe care au ales să o facă alături de mine și le mulțumesc”, spune Raul Țărnaru.

Unul din cele mai importante proiecte derulate în prezent este complexul imobiliar THE LAKE HOME, care  crește frumos an de an, iar prin aprobarea recentă a planului urbanistic general a atins o bornă foarte importantă, primind astfel undă verde pentru construcția tuturor clădirilor aferente. Planul cartierului este conceput astfel încât să acopere întreaga suprafață disponibilă, de 53000 mp, din care 20000 mp sunt spații verzi parcuri și grădini. Complexul va avea, la final, 494 apartamente în 9 blocuri, 34 vile premium, 3 restaurante, 1 aparthotel, sală de sport cu spa și piscină, grădiniță și afterschool. Acest ansamblu se construiește în zona de vest a Sibiului, zonă care, în ultimii ani, a exercitat un interes tot mai mare, datorită prezenței aeroportului internațional, a parcului industrial, a autostrăzii și a viitorului spital regional, care va fi construit foarte aproape de locația ansamblului.

Ceea ce a surprins pe toată lumea și a rămas imprimat în atenția oamenilor este conceptul și modul de abordare cu totul și cu totul inedit pe care îl propune Raul Țărnaru, cel care a lansat ideea celui mai ambițios cartier din România. „Sunt un ambasador pasionat al Sibiului, oraș care a reprezentat întotdeauna un magnet, atât pentru turiști, cât și pentru oamenii de afaceri, care au auzit de renumele primit pe bună dreptate”, subliniază fondatorul Novarion. „În timp, după numeroase incursiuni mai scurte sau mai lungi, admirația s-a transformat în pasiune și mulți s-au stabilit în Sibiu, și-au format familii, au deschis afaceri sau chiar ambele. În ultimii 20 de ani, cel puțin, am fost cu toții martorii unei transformări uluitoare a acestui oraș încărcat de istorie și de emoție. Moștenirea culturală nu va dispărea niciodată de pe cartea de vizită a Sibiului, iar dezvoltarea sa economică este o consecință cât se poate de naturală”, completează Raul Țărnaru. Antreprenorul a identificat locul perfect pentru construcția acestui complex, deoarece se află într-o zonă cu foarte mult potențial, o locație pe care foarte mulți clienți au apreciat-o și, acum, o recomandă și prietenilor lor sau familiei. Conform celor declarate de antreprenorul sibian, misiunea Novarion este aceea de a livra confort în cele mai atractive locuințe, facilitând accesul la o serie de tehnologii smart, într-o comunitate smart.

O comunitate-ambasador, care este prima de acest gen din România

Ansamblul rezidențial THE LAKE HOME este proiectat să devină nu doar un cartier de invidiat, ci va fi o comunitate de invidiat. Dezvoltatorul acestui proiect a gândit totul pe un cadru de sustenabilitate, și fiecare detaliu al cartierului, fie că vorbim despre amenajări și dotări interioare sau exterioare, va reflecta atenția deosebită acordată unei experiențe de locuit unice. „Sloganul nostru este Living Xperience, ceea ce denotă faptul că dorim, mai presus de orice, ca oamenii care vor alege să locuiască la THE LAKE HOME să se simtă apreciați, respectați și susținuți, atât de reprezentanții dezvoltatorului, cât și de ceilalți proprietari, de vecinii lor”, explică Raul Țărnaru.

În incinta complexului vor exista o multitudine de avantaje și beneficii, de care proprietarii vor fi, cu siguranță, încântați. În urma unor ample lucrări de peisagistică și amenajare a spațiilor exterioare, care au demarat deja, pe lângă spațiile verzi cu gazon și arbuști ornamentali, vor fi create zone de promenadă, alei cu bănci smart, vor fi montați stâlpi de iluminat racordați la panouri solare și dotați cu difuzoare pentru muzica ambientală, care va bucura locuitorii și vizitatorii de la THE LAKE HOME. Va fi, de asemenea, amenajat un râu artificial, precum și câteva locuri de joacă multifuncționale și educative pentru copii. Intrările în cartier vor fi securizate prin instalarea unor bariere speciale, iar pubelele cu colectare selectivă se vor putea folosi în baza unei cartele electronice. Echipamentele de ultimă generație sunt prezente la tot pasul, până și cutiile poștale din scările de bloc având opțiuni de utilizare, la distanță, prin intermediul aplicațiilor mobile. Tot în scările de bloc sunt montate ecrane pe care vor fi prezentate informații utile pentru locatari și chiar prezentări ale familiilor din bloc. Astfel de prezentări se vor găsi, totodată, și în revista proprie a comunității THE LAKE HOME (”Welcome Home!”), pe care fiecare client o va primi, în momentul mutării, și care va fi actualizată, constant, cu informații și contacte utile, pentru ca fiecare membru al comunității să se simtă special.

Am construit locuințe smart, apartamente care pot lua singure decizii. O tabletă instalată pe perete, în holul de la intrare ne atrage imediat atenția. Acest panou inteligent de comandă are control asupra mai multor sisteme existente în locuință, fiind de asemenea conectat la telefonul mobil al proprietarilor, printr-o aplicație. De exemplu, dacă uităm ușa deschisă, sistemul oprește automat aerul condiționat. Avem scenarii preinstalate, cum ar fi controlul atmosferei ambientale, muzica din surdină, respectiv difuzoarele aflate în fiecare cameră, inclusiv cel din baie. Se pot controla, totodată, becurile din fiecare poziție, fiecare spot sau lampă, iar televizorul poate porni la anumite ore din zi, dacă dorim să fie totul pregătit, pentru un timp special de relaxare. Pentru a crea o stare cât mai plăcută, am integrat opțiunea „Movie-Time”: draperiile se închid singure, intensitatea luminii se diminuează, iar televizorul si soundbar-ul pornesc. Există bineînțeles și limite pentru copii, referitor la ce aplicații din respectivul panel pot avea ei acces. De asemenea, printre calitățile acestor apartamente se mai numără și încălzirea prin pardoseală sau spațiile sanitare smart”, spune Raul Țărnaru. „Un plus de încredere îl conferă clienților noștri și faptul că am construit aceste apartamente ca pentru noi (și când afirm acest lucru, mă refer la faptul că eu și familia mea urmează ne mutăm în primul bloc construit, iar la fel vor face și alți colegi din echipa noastră, care au achiziționat deja sau urmează să cumpere apartamente, în blocurile și vilele din THE LAKE HOME”, adaugă Raul Țărnaru.

Pentru antreprenorul sibian, acest mega-proiect este precum „copilul lui”, apropiat de sufletul său, ca de altfel toate proiectele în care s-a implicat. Aceasta este mai special însă, datorită complexității și mesajului pe care îl transmite, fiind conceput ca un loc armonios, o comunitate a bunelor maniere.

Locatarii nu sunt simpli proprietari, ci se transformă în adevărați ambasadori ai comunității formate. Clienții care au cumpărat sau au investit, până acum, în acest vis devenit realitate, pot confirma că există și astfel de locuri în România și că se poate trăi frumos la noi în țară, la standarde excepționale. Proprietarii formează, astfel, o comunitate-ambasador și ei vor face din THE LAKE HOME un etalon de bune maniere, de respect și de încredere.

Toate reflectoarele sunt ațintite asupra Novarion, care construiește cel mai frumos proiect imobiliar. Aprecierea de care Cartierul Bunelor Maniere se bucură este, iată, relevată și prin cea mai recentă distincție primită de arhitectul Novarion, premiul pentru excelență în zona de arhitectură, decernat în cadrul Anualei de Arhitectură București – ediția a XX-a 2022, la categoria ”Best Arhitecture Client”.

Felicitări arhitecților, proiectanților, inginerilor și tuturor celor din această echipă, nucleul Novarion: www.novarion.ro

Vă așteptăm să veniți în Cartierul Bunelor Maniere, pe care îl puteți vizita și în format virtual aici: www.thelake.ro