in

Evoluția prețurilor chiriilor în zona Domenii – Expoziției din București, în ultimele 12 luni

Material transmis IMPACT – Developing Sustainable Communities 


Creșterea continuă a prețurilor proprietăților rezidențiale, războiul din țara vecină, inflația și criza energetică au fost motivele pentru care evoluția vânzărilor de locuințe s-a înscris pe un curs descendent în anul 2022 în comparație cu anii precedenți.

Aceste evenimente au influențat considerabil piața imobiliarelor din România, o țară în care în mod tradițional cetățenii preferau să locuiască într-o casă proprietate personală, astfel încât piața închirierilor rezidențiale a început să devină o reală oportunitate pentru dezvoltatorii imobiliari. Potrivit Imobiliare.ro anul trecut aproximativ 93.800 de potențiali cumpărători au căutat proprietăți rezidențiale de închiriat, Capitala țării fiind, în mod firesc, în fruntea listei locațiilor dezirabile.

Bucureștiul, orașul cu cele mai multe proprietăți disponibile pentru închiriere la nivel național

Capitala țării a rămas și în 2022 în fruntea orașelor-magnet ale României datorită oportunităților numeroase pe care le pune la dispoziția locuitorilor săi. În 2022, prețurile solicitate pentru ofertele de închiriere listate au crescut în mod gradual în București, în comparație cu cele din Cluj-Napoca, care au înregistrat o creștere accelerată.

După cum bine știm, zona reprezintă un aspect foarte important în stabilirea prețurilor pieței imobiliare, mai ales în Capitală. Și în cazul chiriilor, cu cât zona oferă mai mult confort, cu atât pretențiile proprietarului în ceea ce privește valoarea chiriei sunt mai mari.  Așadar, cele mai bine cotate și preferate zone ale Bucureștiului sunt: Cartierul Primăverii, Domenii – Expoziției, Dorobanți, Cartierul Francez, Kiseleff Aviatorilor, Aviației și Băneasa. Siguranța, spațiile verzi din plin, apropierea de punctele de interes ale Capitalei și calitatea construcțiilor reprezintă câteva dintre beneficiile pe care le are locuitul în nordul Bucureștiului.

Domenii – Expoziției, una dintre cele mai bine cotate zone ale Capitalei

Zona – Domenii – Expoziției se află în topul preferințelor deoarece îi aduce pe rezidenții săi aproape de punctele cheie ale Bucureștiului, fiind în același timp o zonă aerisită. Mai mult decât atât, în această zonă s-a dezvoltat noul pol de business al Capitalei, caracteristică ce atrage ca un magnet investitori imobiliari sau persoane aflate în căutarea unei locuințe de achiziționat sau de închiriat.

Cartierul Domenii are o valoare istorică foarte bogată, drept urmare acesta oferă vizitatorilor și locuitorilor săi peisaje boeme datorită clădirilor interbelice construite într-o diversitate de stiluri arhitecturale, precum și a spațiilor verzi. În plus, încă de la construirea acestuia, în secolul al XIX-lea, cartierul Domenii a fost considerat unul dintre cele mai opulente cartiere ale Bucureștiului, destinat doar elitelor de la acea vreme.

LUXURIA Residence, un ansamblu nou construit în această zonă, este locul în care siguranța, confortul, multiplele facilități, proximitatea față de numeroase puncte de interes și arhitectura armonioasă contribuie la îmbunătățirea semnificativă a stilului de viață al rezidenților săi.  LUXURIA Residence este unul dintre puținele ansambluri din București care oferă locuri de parcare exclusiv subterante dedicate rezidenților, ceea ce elimină complet traficul rutier din interiorul complexului, o zonă de lounge pentru întâlniri și socializare, parc privat și spații verzi cu o suprafață totală de peste 9.500 metri pătrați, amenajate cu mobilier urban și fântâni arteziene moderne. De asemenea, LUXURIA este primul complex rezidențial din București care a primit certificarea BREEAM Excellent, cea mai înaltă recunoaștere internațională a durabilității și sustenabilității soluțiilor tehnice folosite în proiect.

Piața închirierilor imobiliare din zona Expoziției – Domenii – 1 Mai

Potrivit datelor centralizate de ziarul Anunțul.ro, prețurile medii de închiriere pentru fiecare tip de apartament au continuat să crească treptat pe tot parcursul anului 2022, cu câteva mici excepții. Astfel, prețurile garsonierelor și apartamentelor cu 2, 3 sau 4 camere au înregistrat o ușoară creștere în ultimul trimestru al anului comparativ cu penultimul, mai ales în luna octombrie.

Majoritatea site-urilor de anunțuri imobiliare oferă locuințe situate în blocuri vechi, dar există un site numai cu anunțuri de garsoniere și apartamente noi, situate în ansambluri rezidențiale premium, spatzioo.ro. Aici poți regăsi toate ofertele de închiriere din ansamblul LUXURIA Residence.

Așadar, în noiembrie 2022, costul mediu de închiriere al unei garsoniere noi era de 536 €, în timp ce în primul trimestru al aceluiași an era de 395 €.

În cazul prețurilor pentru închirierea unui apartament nou cu două camere au fost înregistrate ușare fluctuații de-a lungul anului 2022, prețul mediu de 657 € înregistrat la nivelul primului trimestru coborând la suma de 550 € în luna mai, dar nu pentru mult timp, întrucât în noiembrie chiria medie a crescut la 822 €.

În mod similar cu celelalte tipuri de locuințe prezentate, chiria medie pentru un apartament cu trei camere a atins o valoare de 833 € în prima lună a lui 2022, iar în prezent, aceasta se situează la valoarea de 1.152 €.

Iar în ceea ce privește apartamentele de patru camere, până în luna mai a anului trecut nu au existat suficiente oferte de închiriere pentru a stabili o medie a prețului de închiriere, conform informatiilor oferite de site-urile de anunturi imobiliare. Prin urmare, în luna mai 2022 prețul mediu pentru a închiria un apartament nou de patru camere era de 1.350€ și a continuat în pantă ascendentă până în ultimul trimestru al anului, în prezent, pretențiile proprietarilor cu privire la prețul chiriei fiind în medie în jurul sumei de 2.025 €.

Astfel, dacă te-ai hotărât să beneficiezi de oportunitățile și facilitățile pe care ți le pune la dispoziție zona Domenii – Expoziției, atunci opțiunile imobiliare disponibile pentru închiriere sunt diverse. De la vile impresionante și studiouri cochete, la locuințele din cadrul ansamblului LUXURIA Residence, care dispune o varietate de oferte de apartamente moderne cu 2, 3 sau 4 camere, complet mobilate și utilate astfel încât rezidenții săi se bucure de tot confortul la ei acasă.

Apartamentele disponibile în LUXURIA Residence pot fi închiriate și prin Spatzioo Management, brokerul oficial de închiriere al IMPACT Developer & Contractor, dezvoltatorul ansamblului.