in

IMPACT Developer & Contractor, cel mai sustenabil dezvoltator imobiliar al anului

Comunicat de presă preluat


IMPACT Developer & Contractor (simbol bursier IMP), primul dezvoltator imobiliar din România și totodată prima companie imobiliară listată la Bursa de Valori București, a fost desemnat cel mai sustenabil dezvoltator imobiliar al anului în cadrul Galei Financial Intelligence Awards.

IMPACT Developer & Contractor dezvoltă comunități rezidențiale sustenabile de mari dimensiuni. Eforturile grupului s-au concentrat în ultimii ani pe reducerea emisiilor de carbon prin proiectarea și execuția tuturor dezvoltărilor la standarde de sustenabilitate nZEB și BREEAM Excellent, alături de exploatarea de surse regenerabile de energie precum utilizarea resurselor geotermale, tehnologiilor geoexchange, panourilor solare și fotovoltaice și reducerea utilizării combustibililor fosili, ca parte a implementării cadrului ESG. Efectul direct al acestor măsuri resimțit de rezidenți se traduce prin reducerea costurilor de întreținere și administrare a proprietăților și creșterea calității vieții.

„Recunoașterea ca cel mai sustenabil dezvoltator imobiliar al anului ne onorează cu atât mai mult cu cât vine ca urmare a angajamentului ferm al companiei, asumat în strategia pe termen lung, de a dezvolta comunități sustenabile de anvergură. Suntem dezvoltatorul primului ansamblu rezidențial complet finalizat din București cu certificare BREEAM Excellent – LUXURIA Residence.  Suntem în permanență în căutare de soluții inovatoare pentru creșterea calității vieții în comunitățile pe care le dezvoltăm”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO IMPACT Developer & Contractor.

În prezent, toate dezvoltările IMPACT sunt proiectate la standarde BREEAM Excellent, cel mai complex proces de certificare la nivel internațional ce recunoaște valoarea proiectului pe toată durata ciclului de viață, analizând sustenabilitatea soluțiilor alese. BREEAM Excellent înseamnă clădiri mai durabile, care sporesc bunăstarea  oamenilor care trăiesc sau lucrează în ele și contribuie  deopotrivă, la protejarea resurselor naturale.​

Dezvoltatorul mai are în portofoliu proiectele GREENFIELD Băneasa din Capitală și GREENFIELD Copou din Iași, ambele având la bază conceptul de home wellbeing, care presupune, pe lângă construcții realizate folosind materiale și soluții tehnice la cele mai înalte standarde de calitate și durabilitate, un mix de facilități în interiorul ansamblurilor care să acopere cele mai importante nevoi cotidiene ale rezidenților în imediata proximitate, reducând astfel poluarea și stresul cauzate de timpul petrecut în trafic.

Astfel, ansamblul GREENFIELD Băneasa, înconjurat de peste 900 de hectare de pădure,  beneficiază de un centru comunitar ce cuprinde: galerie comercială, centru de wellness cu sală de fitness, piscine, spa și sala de squash, dar și școală și grădiniță de stat pentru care dezvoltatorul a donat deja către autoritățile locale terenul și proiectul tehnic necesar.

Proiectul GREENFIELD Copou din Iași, aflat în ultima etapă de autorizare, va deveni cea mai “verde” comunitate din întreaga regiune a Moldovei și va include peste 15.000 de metri pătrați de spații verzi, 533 de metri pătrați de spații comerciale, grădiniță și afterschool, centru de wellness cu sală de fitness și spații de relaxare. GREENFIELD Copou este primul proiect IMPACT care îndeplinește, de asemenea, criteriile de sustenabilitate nZEB.

IMPACT Developer & Contractor este dezvoltatorul cu cea mai bogată experiență pe piața din România, cu peste 30 de ani de activitate, remarcându-se de-a lungul istoriei sale drept cea mai inovatoare companie de real-estate.


Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Cu o experiență de 31 de ani pe piață, IMPACT Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Acțiunile IMPACT Developer & Contractor SA (“IMP”) sunt cotate la categoria Premium a Bursei de Valori București, compania având o capitalizare bursieră de 915.518.141,04 lei (la data de 08.12.2022). Societatea utilizează cele mai bune practici de guvernanță corporativă, transparență, responsabilitate si comunicare cu investitorii, obținând ratingul 10 la evaluarea VEKTOR realizată de către Asociația Română pentru Relația cu Investitorii. Misiunea IMPACT Developer & Contractor este de a dezvolta comunități, prin proiecte sustenabile, la standarde de calitate BREEAM Excellent, certificate nZEB, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără GREENFIELD Băneasa și LUXURIA Residence, acesta din urmă fiind singurul proiect rezidențial din București cu certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, în 2020 IMPACT a demarat în Constanța construcția proiectului rezidențial BOREAL Plus, proiect mixt format din vile și blocuri de apartamente, iar anul acesta va demara construcția proiectului rezidențial GREENFIELD Copou, în Iași.