in

Austrotherm investește și se extinde în România

DCIM100MEDIADJI_0128.JPG

Austrotherm, lider în domeniul termoizolațiilor ecologice în Europa Centrală și de Est, a inaugurat cea de-a treia fabrică de termoizolații la Călan, în apropiere de orașul Deva din Transilvania. Fabrica Austrotherm EPS produce pentru piața din România. Cu această nouă deschidere de fabrică, pionierul în domeniul izolațiilor este acum în măsură să livreze în vestul României polistiren expandat ecologic, într-un timp mai scurt și într-un mod mai eficient din punct de vedere energetic. Instalația de producție de ultimă generație este proiectată pentru fabricarea atât a polistiren expandat alb Austrotherm, cât și a Austrotherm EPS-PLUS “gri”, care oferă o izolare și mai bună. Clădirea de 3.800 m² include spații de producție, depozite și birouri. 15 noi angajați și-au găsit un loc de muncă la Călan. Costurile de investiție pentru proiectul Greenfield se ridică la aproximativ 6 milioane de euro.

„Când, dacă nu acum, să ne preocupe mai mult economisirea energiei? Creșterea dramatică a prețurilor la energie a ajuns de mult și în România. Termoizolațiile Austrotherm reduc considerabil costurile de încălzire. În special, Austrotherm EPS PLUS este ideal pentru termoizolarea fațadelor și acoperișurilor”, declară  Domnul Klaus Haberfellner, directorul general al grupului Austrotherm, cu privire la motivele pentru care continuă să investească în România. “Transilvania este, în prezent, una dintre regiunile din centrul și nord-vestul României cu o situație economică bună. O treime din principalii clienți ai Austrotherm România se află în această regiune. Fabricile EPS Austrotherm Bucuresti și Horia – situate la o distanță mai mare și-au atins deja limitele de capacitate producție.”

Klaus Haberfellner, Director General al Grupului Austrotherm: “Dacă nu acum, când are mai mult sens economisirea energiei? Creșterea dramatică a prețurilor la energie a sosit de mult si în România. Materialele izolante Austrotherm reduc masiv costurile de încălzire”. Credit foto: Austrotherm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noua locație din Transilvania completează în mod optim locațiile de producție ale Austrotherm din sud (București), nord-est (Horia) și vest (Arad). “Timpul de livrare catre pentru clienți va scade considerabil de acum încolo. Ne concentrăm acum în mod clar pe rute de livrare mai scurte și pe o mai mare flexibilitate pentru clienții noștri. Capacitatea de depozitare ne permite, de asemenea, să oferim livrări combinate de materiale izolante EPS și XPS“, adaugă Roxana Ghioca, Director General Austrotherm România.

Roxana Ghioca, Director General Austrotherm România: “Timpul de livrare pentru clienți va scadea considerabil de acum încolo. Accentul nostru este acum clar pe rute de livrare mai scurte și o flexibilitate mai mare pentru clienții noștri”. Credit Foto: Austrotherm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Austrotherm este în România din 1999

Austrotherm a început să dezvolte piața românească încă din 1999 cu o fabrică EPS în București. Austrotherm a debutat astfel pe o piață emergentă care, cu o populație de aproximativ 19 milioane de locuitori, oferă și astăzi un potențial de creștere. În 2006, a urmat deschiderea celei de-a doua fabrici de EPS Austrotherm la Horia, în nord-estul României. În 2008, în această locație a început, de asemenea, producția de Austrotherm XPS. În 2022 Austrotherm a preluat producătorul de izolații XPS “Zentyss” din Arad, în vestul României. Austrotherm este astfel unul dintre cei mai importanți producători de izolații din România.


Despre Austrotherm

În anul financiar 2021, Grupul Austrotherm a obținut o cifră de afaceri de 517 milioane € și avea la 31.12. 2021 un număr de 1.200 angajați. Grupul Austrotherm, care este deținut de o familie din Austria, are în prezent un total de 25 de unități de producție de materiale izolante în 12 țări. Pe lângă sediul central din Wopfing și fabricile din Pinkafeld și Purbach, pionierul izolațiilor este reprezentat de companii din România, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Croația, Polonia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria și Turcia. Grupul Austrotherm este o companie a Schmid Industrieholding, care a generat o cifră de afaceri de 2,2 miliarde de euro cu 6.600 de angajați la 31 decembrie 2021.