in

Forty Management caută terenuri în Varșovia și Praga pentru dezvoltarea Lagoon City. Budapesta este deja în linie dreaptă. Valoarea brută a unei dezvoltări este de 150 milioane de euro.

Forty Management, unul din principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile mixte inovatoare, a demarat achiziția unor terenuri pretabile dezvoltării proiectului mixt de regenerare urbană verde Central District Lagoon City în Varșovia și Praga. Forty deține licența Crystal Lagoons – ce permite construirea și operarea unor lagune cu apă cristalină de mari dimensiuni la costuri de întreținere foarte mici – pentru București, Budapesta, Varșovia și Praga și negociază în acest moment două locații noi în Italia, la Milano și Lago di Garda.

Lagoon City este primul proiect imobiliar mixt scalabil auto sustenabil energetic  – în care tot necesarul energetic este produs în cadrul proiectului – și primul proiect carbon neutral din Europa de Est și va necesita o valoare de investiție brută între 120 și 160 milioane de euro pe locație, în funcție de țară.

„Cele mai recente rezultatele de business validează încă o dată traiectoria de creștere sănătoasă pe care compania a avut-o încă de la început, indiferent de contextul de piață. 2023 este anul când Forty Management trece la stadiul trei de dezvoltare și devine din companie de dezvoltare imobiliară o companie de administrare a unor investiții financiare în domeniul imobiliar. Pentru perioada următoare, prioritatea noastră este implementarea proiectului scalabil Central District Lagoon City în București, în urma unei investiții de 120 milioane de euro, urmând apoi Budapesta, Varșovia și Praga, fiind primul dezvoltator imobiliar cu capital românesc ce va trece granițele țării”, spune Lucian Azoiței, CEO Forty Management

Potrivit acestuia, Central District Lagoon City include un hotel de 5 stele operat de un brand internațional, cu 343 de camere, 401 apartamente de închiriat, 9.200 de mp de spații comerciale, 8.500 mp de birouri, o lagună de 10.000 mp cu 3.200 mp de plajă cu nisip alb, restaurante, sală de sport, beach bar și sky bar, spa, gradiniță și multe alte facilități. În București, acesta se va dezvolta pe un teren de 40.000 mp situat pe Strada Coralilor 18, sector 1 și va avea o suprafață construibilă totală de peste 100.000 mp.

„Ne bucură încrederea partenerilor noștri ce continuă să ne sprijine și la scalarea acestui concept inovator peste graniță. La Budapesta, operatorul hotelier a validat locația propusă așa că mergem în linie dreaptă ”, spune Lucian Azoiței, CEO Forty Management.

Portofoliul companiei include proiectele Central District Polonă 25, Central District Cuza 99, Central District 4 Elemente, Central District Viitorului 134, Central District Lagoon City și Central District Royal Suites, livrate sau în diferite faze de dezvoltare.

Compania are un capital social de 497 milioane de lei și a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri consolidată de 132,2 milioane lei și un profit net de 80,7 milioane lei (standard IFRS, auditat).

Forty Management este fondată și este condusă de Lucian Azoiței, care în prezent deţine 88,43% din acţionariatul companiei.