in

Forty Management anunță vânzarea a trei spații comerciale amplasate în dezvoltări urbane mixte, pentru suma totală de 3,3 milioane de euro

  • 3,3 milioane euro cifră de afaceri generată de vânzarea spațiilor comerciale;
  • 220 mp suprafața totală comercială vândută pe baza randamentului generat;
  • Central District 4 Elemente a marcat o creștere de peste 50% a prețurilor în euro, în ultimele 6 luni;
  • Rețelele de magazine Profi și Somproduct sunt chiriașii dezvoltărilor urbane mixte Central District 4 Elemente și Central District Cuza 99;
  • Cifră de afaceri de 132,2 milioane lei si profit net de 80,7 milioane lei pentru anul 2021.

Forty Management SA, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte mixte și reconversie urbană din România, a finalizat tranzacțiile pentru vânzarea a 1.220 mp spații comerciale situate în cadrul dezvoltărilor sale urbane mixte, Central District 4 Elemente, Central District Cuza 99 și Central District Viitorului 134, tranzacții care au generat un venit cumulat de 3,3 milioane euro fără TVA.

Lanțul de magazine Profi este utilizatorul spațiului comercial amplasat în complexul Central District 4 Elemente, în timp ce lanțul de magazine de mobilă Somproduct este chiriașul spațiului comercial situat în Central District Cuza 99. Spațiul comercial din Central District Viitorului 134 este în curs de finalizare și încă nu este închiriat.

“Aceste tranzacții subliniază succesul proiectelor Central District. Am vândut aceste spații comerciale pentru a avea o poziție puternică de cash în perspectiva dezvoltărilor majore ce vor urma pentru noi, și pentru a fi pregătiți pentru viitoarele condiții de piață. Proiectele Central District au în continuare tracțiune și generează cerere, dar din păcate, nu mai avem ce vinde“, menționează Lucian Azoiței, CEO & Fondator Forty Management.

Compania cu un capital social de 497 milioane de lei (100,2 milioane euro) a demarat extinderea în capitale învecinate (Varșovia, Praga și Budapesta) cu proiectul scalabil Central District Lagoon City, fiind deja în tratative pentru achiziționarea terenurilor pentru această dezvoltare verde în orașele menționate.

Forty Management are în portofoliu terenuri cu o suprafaţă totală de 43.000 mp, pe care preconizează dezvoltarea de noi proiecte mixte cu o suprafață de peste 138.000 mp și o valoare de piață ce depășește 430 milioane euro ( Central District Lagoon City Bucuresti si Central District Royal Suites)

Forty Management este fondată și este condusă de Lucian Azoiței, care în prezent deţine 88,43% din acţionariatul companiei.