in ,

50 din cele 350 apartamente ce vor fi construite de Atria Urban Resort în Faza III, precontractate în primele 24 de ore de la lansarea vânzărilor

  • Cele 350 de locuințe noi din Faza a III-a vor fi apartamente de tip studio și apartamente cu 2, 3 și 4 camere, iar modelele sunt variate: cu gradină proprie și terasă, cu logie sau balcon, cu bucătărie deschisă sau închisă, etc.
  • Începând cu Faza a III-a, toate clădirile vor fi aliniate cu standardul nZEB de eficiență energetică (consum de energie aproape de zero), respectând principiile ”eco-friendly”;
  • Construcțiile vor avea un sistem propriu de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere asistat de centrala termica din apartament, iar în fiecare apartament va exista și o unitate de ventilare cu recuperare de căldură;
  • Și această fază de dezvoltare va păstra caracteristicile unui cartier aerisit, cu o arhitectură curată și modernă și cu peste 70% din teren destinat spațiilor deschise și parcurilor centrale cu piscine, arbuști, arbori și flori.

Atria Urban Resort, complex rezidențial dezvoltat în sectorul 1, în zona de nord-vest a Capitalei, de Cityring Development, în parteneriat cu EVERGENT Investments, companie de investiții listată sub simbolul EVER, a demarat Faza III a proiectului, aproape 15% dintre apartamentele ce vor fi construite fiind precontractate în prima zi de la lansarea vânzărilor. Începând cu această etapă a proiectului rezidențial, clădirile Atria Urban Resort vor fi construite mai ”eco-friendly”, cu o rată de eficiență energetică conform standardelor nZEB, avand un sistem propriu de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere asistat de centrala termica din apartament, iar în fiecare apartament va exista și o unitate de ventilare cu recuperare de caldura.

Cele 350 de locuințe noi incluse în Faza a III-a a proiectului vor fi apartamente de tip studio (37-45 mp utili), precum și apartamente cu 2 camere (52-61 mp utili), 3 camere (67-83 mp utili) și 4 camere (87-100 mp utili), iar modelele sunt variate și pot satisface nevoile sau dorințele exprimate de cumpărători: cu terase de până la 21 mp și grădini de până la 55 mp, cu logie sau balcon, cu bucătărie deschisă sau închisă, etc. Faza a III-a va fi construită pe o suprafață totală de 22.834 mp, iar durata lucrărilor va fi de 20 de luni. Astfel, în 2023, clădirile aferente Fazei a III-a vor fi ridicate și în curs de finisare/amenajare.

În această perioadă, dezvoltatorul oferă prețuri promoționale de lansare oferind discounturi clienților si o gamă largă de modele și compartimentări, inclusiv cele ‘best-seller’ cu grădini private.

După primele două faze construite și locuite, suntem deja recunoscuți pentru politica de dezvoltare sustenabilă pe care o aplicăm: regim scăzut de înălțime preponderent P+4, spații ample între clădiri, de la 30 la 100 de metri, zone verzi bogate. Această strategie de dezvoltare este un atribut care ne diferențiază în peisajul rezidențial al Bucureștiului. Clădirile cu o arhitectură curată și modernă sunt echipate cu lift, iar peste 70% din teren este destinat spațiilor deschise și parcurilor centrale cu arbuști, arbori și flori care înconjoară peluzele care servesc drept punct de întâlnire pentru comunitate. Piscinele, aleile și piațetele fac din Atria un complex unic din punct de vedere urbanistic, ce a fost premiat în multiple rânduri. Dar noutatea cu care am abordat Faza a III-a și pe care o vom continua ulterior și cu Faza a IV-a este eficiența energetică înaltă a clădirilor, care va respecta standardul nZEB”, a declarat Liria Themo, Marketing Manager al complexului rezidențial Atria Urban Resort.

 Clădiri eficiente energetic pentru piața de ‘Middle-Market’

Astfel, începând cu această nouă fază a proiectului, toate clădirile vor fi aliniate cu standardul nZEB de eficiență energetică, respectând principiile ”eco-friendly” specifice conceptului Atria Urban Resort. Sistemele ce urmează a fi montate permit înlocuirea aerului din interior cu un aport de aer proaspăt din exterior printr-un proces denumit ”transfer de energie”, astfel încât căldura din aerul de ieșire este folosită pentru a ridica temperatura aerului din exterior pe măsură ce intră în casă, reducându-se astfel consumul suplimentar de energie.

Totodată, închiderile exterioare (ferestrele și pereții din exterior) vor avea un grad superior de izolare termică, prin folosirea unor materiale de înaltă calitate, respectiv sticlă exterioară cu protecție 4S. Tâmplăria exterioară folosită face parte dintr-o clasă superioară, iar ferestrele tripan (trei foi de sticlă) izolează mai bine și reduc pierderile și, în consecință, optimizează consumul de energie.

Apartamentele construite în Faza a III-a au următoarele caracteristici: structură de rezistență din pereti de beton armat cuplati pe ambele directii, infrastructură compusă din fundații continue de beton, pereți exteriori și interiori din cărămidă, încălzire în pardoseală de la producător premium. De asemenea, fiecare apartament va fi dotat cu centrală termică proprie, iar utilitățile vor fi contorizate separat și vor fi conectate la furnizorii de utilitati : apă, canalizare, gaz și electricitate.

Parcările rezidențiale amenajate în complex au fost gândite, de asemenea, în concordanță cu alegerea dezvoltatorului în beneficiul sustenabilității. Pentru a menține costurile accesibile pentru clienți, acestea rămân la suprafață.

Accentul pe care dezvoltatorii și arhitecții complexului l-au pus pe dezvoltarea de spații verzi și pe indicatorii urbanistici ponderați, a adus proiectului, în ultimii doi ani, cinci premii de referință în industrie. Atria Urban Resort a primit distincția de “Cea Mai Impresionantă Regenerare Urbană”, din partea Imobiliare.ro și a Clubului Profesioniștilor în Imobiliare, precum și premiul “Best Standard Residential Development”, oferit de Construction and Investment Journal – CIJ. Totodată, complexul Atria a fost desemnat ”Proiectul rezidențial Middle Market al anului 2021 în România”, de către Imobiliare.ro, precum și ”Cel mai sustenabil proiect rezidențial din București”, de către publicația Club Antreprenor. Cel mai recent premiu primit de Atria Urban Resort a fost în iunie 2022, la Gala Romanian Property Awards, unde i s-a acordat distincția ”Urban Regeneration Vision 2021”.

 

Despre Atria Urban Resort

Atria Urban Resort este un proiect imobiliar dezvoltat pe Șoseaua Chitilei, în vecinătatea Lacului Străulești, de către Cityring Development deținut de antreprenorii Liviu și Eugen Lepădatu, în parteneriat cu EVERGENT Invesments, companie de investitii care se diferentiaza prin proiectele de tip private equity. Proiectul – care se întinde pe 9 hectare – a fost conceput în patru faze de construcție, cu 1.400 de apartamente în total și o valoare totală de 120 milioane de euro. Prima fază a proiectul imobiliar de amploare, dezvoltat în sectorul 1 al Capitalei, a fost finalizată și vândută integral la începutul anului 2020. Faza a II-a, cu 398 de apartamente și o zonă cu spații comerciale, are o valoare de aproximativ 35 de milioane de euro și a fost vândută aproape în totalitate. Construcția Fazei a III-a, în valoare de 40 de milioane de euro, cu 350 de apartamente, a început în acest an, iar durata lucrărilor este de 20 de luni. Tot în acest 2022, Atria demarează proiectarea și autorizarea Fazei a IV-a și ultima a proiectului imobiliar, constând în execuția a peste 470 apartamente. În primele două faze, locuite deja, există și o comunitate numeroasă formată din tineri urbani și cupluri, familii, mulți copii, dar și bunici care se bucură de nepoți. – #comunitateaAtria.