in , , ,

Novum 56: 60% din apartamente vândute în faza de pre-construcție

Stadiul lucrărilor la primul bloc din ansamblul rezidențial Novum 56, aflat pe Bulevardul Timișoara 56 și dezvoltat de Novum Business Invest, a ajuns la 60%. Din 286 unități disponibile, 172 au fost deja vândute.

Novum 56 va fi construit în două faze a câte două clădiri fiecare, prima clădire având ca termen de livrare trimestrul al doilea al anului viitor. Prima fază va cuprinde un număr total de 704 apartamente, dintre care 165 de garsoniere, 396 apartamente cu două camere și 143 apartamente cu trei camere, precum și un număr de 867 locuri de parcare. Prețurile din ansamblul Novum 56 pornesc de la 57.900 Euro + TVA pentru garsoniere, 79.900 Euro + TVA pentru apartamentele cu două camere și 109.900 Euro + TVA pentru apartamentele cu trei camere. Locatarii ansamblului rezidențial vor beneficia de un parc privat, aflat în incinta proiectului.

Recent, dezvoltatorul proiectului Novum 56 a lansat și un sistem de rate fixe, pe o perioadă de 10-12 ani, cu scopul de a veni în sprijinul celor care îşi doresc o locuinţă și au nevoie de o alternativă accesibilă la creditele ipotecare clasice.  “Deși prima clădire a proiectului este vândută în proporție de 60%, ne-am dorit să venim în ajutorul clienților și cu această variantă, în condițiile în care traversăm o perioadă de incertitudine economică. Astfel că, de la începutul acestei toamne am oferit și rate direct la dezvoltator, deși la o lună de la această lansare, putem spune că majoritatea clienților preferă tot metodele clasice de plată”, spune Alin Popa, General Manager Novum Business Invest.

Comunitatea Novum 56 este formată din familii tinere

În Novum 56, ponderea cumpărătorilor care oferă un avans mare este semnificativă. “Sigur, alături de aceștia sunt și clienții care apelează la credite ipotecare pentru achiziția unui apartament. Chiar dacă dezvoltatorul a oferit ca alternativă sistemul de rate, clienții au optat, în marea lor majoritate, pentru o achiziție clasică: fie prin credite ipotecare cu avansuri minime sau medii, dar și cu fonduri proprii”, explică Oana Popescu, Head of Residential, Crosspoint Real Estate, compania de consultanță imobiliară care coordonează vânzările proiectului.

Cu 172 de unități deja vândute, comunitatea Novum 56 se conturează a fi una diversă, de la corporatiști, la studenți, medici, polițiști sau pompieri, și este formată preponderent din familii tinere, cu o medie de vârstă între 30 și 40 de ani. “Până la final de an, cu siguranță, nu vor mai fi disponibile unități cu 3 camere, iar pentru 2023 ne așteptăm să vindem restul de 40% din locuințele aflate in prima clădire a ansamblului Novum 56”, mai spune Oana Popescu.

Despre Novum Business Invest

Novum Business Invest este un dezvoltator imobiliar de succes, cu o experiență de zece ani pe piața din România. Oferta de locuințe pe care o pune la dispoziție este diversă, pornind de la garsoniere și până la apartamente decomandate cu 2, 3, 4 camere si duplexuri, în diferite zone ale Bucureștiului. Ansamblurile rezidențiale din portofoliul Novum Business Invest se adresează atât celor care doresc să locuiască în apropierea zonelor de business ale capitalei, cât și celor care doresc să trăiască departe de aglomerația centrală.

Despre Crosspoint Real Estate

Fondată în 2005, Crosspoint Real Estate oferă atât servicii de tranzacționare și consultanță pentru domeniul imobiliar, cât și soluții financiare necesare marilor investitori, pentru toate tipurile de proprietăți: birouri, retail, industrial, terenuri, hoteluri și rezidențial. Crosspoint Real Estate este asociatul internațional Savills în România, una dintre cele mai mari companii de real estate la nivel mondial, fondată în 1855 – cu venituri de peste 2,15 mld GBP generate în 2021.

Pentru alte informații:

Simona Macovei, Communication Manager  

M: +40(0)727 801 142

simona.macovei@crosspoint.com.ro

Oana Popescu, Associate Director, Residential Capital Markets

M: +40(0)722 640 069

oana.popescu@crosspoint.com.ro