in , ,

SkyTower, bilanţ în al 10-lea an de activitate

Karl-Maria Pfeffer, RPHI: “SkyTower, un deceniu de succes și o resursă importantă pentru comunitatea de afaceri”

București, 20 octombrie 2022 – SkyTower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, deținută și administrată de Raiffeisen Property Holding International (RPHI), atinge un grad de ocupare de aproape 100% și raportează zece ani de activitate de succes pe piața locală.

Inaugurată în 2012, clădirea SkyTower a devenit un reper al pieței locale de birouri și unul dintre motoarele de dezvoltare pentru centrul de afaceri din nordul Bucureștiului. De-a lungul anilor, SkyTower a influențat dezvoltarea rapidă a sectorului de birouri din zona adiacentă și a construit o puternică comunitate de afaceri în jurul acestei clădiri iconice.

„SkyTower a fost o idee curajoasă, implementată într-un timp record. Este o construcție inovatoare, modernă și sigură, iar aceste atribute au poziționat SkyTower în topul preferințelor comunității de afaceri pentru spații de birouri și sedii de business. Flexibilitatea, sustenabilitatea, grija constantă pentru nevoile chiriașilor noștri și utilizarea tehnologiilor inovatoare au fost principalele obiective în ultimii 10 ani. Astfel, am devenit o clădire iconică nu doar pentru București, ci pentru întreaga țară. Capacitatea noastră de transformare, adaptare, de investiții și dezvoltare continuă a fost crucială pentru a deveni clădirea de birouri emblematică din România și vom continua pentru ca SkyTower să fie în continuare un simbol. Strategia noastră se bazează pe un răspuns rapid la dinamica pieței de birouri și la schimbarea nevoilor chiriașilor,” a declarat Karl-Maria Pfeffer, CEO, RPHI.

Referitor la tendințele pieței de birouri, reprezentatul RPHI apreciază că în perioada următoare clădirile premium vor alimenta cererea pieței, companiile urmărind standarde tehnice, de calitate și confort ridicate. În timp ce noul context de piață va dicta chirii mai mari, birourile locale își vor continua transformarea în hub-uri sociale, companiile mutând accentul de la criteriul preț la cel de calitate.

„Pandemia a accelerat anumite tendințe. Transformarea birourilor în spații de lucru relaxante, cu accent pe socializare, este o tendință de piață pe termen lung. De asemenea, clădirile de birouri sustenabile, cu certificări de siguranță, de clasa A vor fi în centrul atenției în următorul deceniu. Acesta va fi un criteriu de decizie foarte important pentru alegerea unei clădiri de birouri. În acest sens, SkyTower deține toate aceste certificări relevante,” a adăugat Pfeffer.

Clădirea SkyTower are peste 2.000 de rezidenți, cu o suprafață totală închiriabilă de 40.450 de metri pătrați și o distribuție medie de 1.157,70 metri pătrați închiriabili per etaj. Chiriașii provin din diverse industrii, de la IT, energie, banking, farma sau asigurări, la cosmetice și design interior.

RPHI se angajează să-și continue planurile de investiții în România, cu accent pe dezvoltarea portofoliului actual de clădiri de birouri (SkyTower și FCC Office Building).

Despre SkyTower

SkyTower este cea mai înaltă clădire din România și cea mai iconică clădire de birouri din București. Turnul are 37 de etaje, ajungând la o înălțime de 137 de metri deasupra solului și 60 de metri de structură subterană cu 5 etaje de locuri de parcare și depozitare. Toate zonele de birouri din SkyTower sunt iluminate natural, iar etajele superioare beneficiază de ascensoare de mare viteză, care ating o viteză maximă de 6 metri pe secundă.

SkyTower este prima și, în prezent, singura clădire de birouri din România certificată LEED Platinum Operations and Maintenance (Operațiuni și Mentenanță), și deține, de asemenea, și atestarea Gold DGNB pentru clădiri sustenabile, în urma evaluării de către ÖGNI (Societatea austriacă pentru managementul imobiliar sustenabil).

Mai mult, SkyTower este prima clădire din România certificată SHORE Gold.

De la finalizarea construcției în decembrie 2012, SkyTower a devenit un punct de reper al orașului, remodelând orizontul noului cartier de afaceri din nordul Bucureștiului și stimulând dezvoltarea de noi proiecte în zona Floreasca-Aurel Vlaicu.

Mai multe informații aici: www.skytower.ro

Pentru informații suplimentare:

Ramona Boca

PR & Marketing Coordinator, RPHI Romania

ramona.boca@rphinternational.com

Alexandru Anghel

PR Manager, GMP PR

alexandru.anghel@pr.gmp.ro