in , , ,

Impact Developer – Despre cum ne influențează locuința starea de sănătate

Este binecunoscut faptul că timpul petrecut în natură și sportul au efecte benefice asupra stării noastre de sănătate, însă în ultima perioadă au fost aduse în atenția publicului larg tot mai multe studii care arată că și spațiul în care locuim are o influență covârșitoare asupra stării noastre de bine. Iar când vorbim despre spațiul în care locuim nu ne referim doar la interiorul locuinței, asupra căruia este cel mai ușor să ne punem amprenta, ci și la spațiile comune și vecinătăți, care pot determina într-o bună măsură stilul de viață pe care îl adoptăm.

Este foarte greu să petreci timp în natură atunci când e nevoie de un drum cu mașina până la cel mai apropiat parc sau când pentru o plimbare prin pădure e necesar să îți iei concediu și să fugi din oraș. Din acest motiv, noile dezvoltări urbane încearcă să acopere o paletă cât mai largă de exigențe impuse de stilul de viață echilibrat pe care ni-l dorim cu toții, însă foarte puține dintre acestea reușesc să o facă cu adevărat.

Ansamblul rezidențial GREENFIELD Băneasa este unul dintre puținele exemple de succes în acest sens, deoarece acest cartier a fost proiectat de la bun început cu respect față de cadrul natural unic în care este poziționat, fiind înconjurat pe două dintre cele 3 laturi ale sale de 900 de hectare ale pădurilor Băneasa și Tunari. Gândit a fi dezvoltat până în anul 2028, moment în care va deveni una dintre cele mai mari comunități urbane moderne, GREENFIELD Băneasa se află în prezent în plină extindere, numărând în momentul actual peste 6.500 de rezidenți. Secretul dezvoltării armonioase a cartierului constă în faptul că proporția spațiilor verzi a fost corect dimensionată de la bun început și a ținut pasul cu dezvoltarea ulterioară a ansamblului. Ansamblul beneficiază de 2 parcuri private, Parcul palatanilor și Parcul Teișani, și de multiple locuri de joacă aflate în diverse puncte ale cartierului. De asemenea, dezvoltatorul a avut grijă să creeze în permanență noi facilități care să sprijine stilul de viață sănătos al rezidenților.

Astfel, până la finalul anului urmează a fi inaugurat aici Wellness Club by Greenfield, un centru de wellness care include: sală de fitness, sală de squash, piscină semiolimpică, piscină acoperită, piscină pentru copii, saună umedă, saună uscată și spa cu săli de masaj și dușuri emoționale. Centrul de wellnes are și o terasă cu o vedere spectaculoasă asupra pădurii pe care, atunci cand vremea o permite, se vor putea organiza cursuri de pilates sau yoga. Și toate aceste facilități se află la o distanță ce poate fi parcursă cu ușurință pe jos din orice punct al cartierului, ceea ce face ca sportul atât la interior, cât și în aer liber să devină o activitate la îndemâna oricărui locuitor al ansamblului.

Wellness Club by Greenfield face parte dintr-un centru comunitar de mari dimensiuni ce include și un strip mall cu magazine și servicii ce vor asigura toate nevoile cotidiene ale locuitorilor. Acest lucru va contribui la reducerea timpului petrecut în trafic, ceea ce se traduce în și mai mult timp liber pe care rezidenții îl pot folosi pentru a petrece timp cu familia, pentru a practica sporturile preferate sau alte hobby-uri care reduc nivelul de stres.

De asemenea, IMPACT Developer & Contractor, dezvoltatorul ansamblului GREENFIELD Băneasa, a donat către autoritățile locale din Sectorul 1 terenul și proiectul tehnic necesare pentru construirea unei școli și a unei grădinițe de stat, parte a aceluiași centru comunitar

An de an noi rezidenți se alătură comunității GREENFIELD Băneasa în cătarea unui mod de viață mai sănătos. Dacă doriți să faceți o schimbare care să susțină niște obiceiuri de viață mai sănătoase și să simțiți atmosfera din cartier, puteți suna la 0729.100.003 pentru a lua legătura cu unul dintre consultanții IMPACT, care vă poate prezenta toate facilitățile și vă va ghida în alegerea locuinței potrivite.