in , , ,

“Vom urca schelele mai sus ca oricine, pentru cel mai înalt proiect rezidențial al Brașovului”

Despre nuanțele existenței urbane moderne, depășirea cu mult a definiției reci și impersonale adusă unei “construcții”, filozofia Albei NOHEDA, CEO Urban Invest, ne-a inspirat în rândurile de mai jos:

Ne-ați condus în acel cadru, am urmat ca punct de reper parcul central al proiectului, lucrarea maestrului Gianfranco Paghera, iar acum vă întrebăm: este vorba despre curaj în decizia de a promite Brașovului ceva inedit?

Încă din 2007 dezideratul nostru principal a fost să oferim orașului și, în general, comunităților pe care le-am creat de-a lungul anilor, o viață de calitate, la standarde europene. Cu fiecare proiect în parte am evoluat și am încercat să oferim mereu mai mult. Lumea este în continuă schimbare și evoluție, așadar în vremurile pe care le trăim, succesul se măsoară în adaptare la piață, trenduri, tehnologii.

Acum revenind la întrebare, cred că de natura oricărui business care ajunge să fie de succes este curajul; acolo unde nu există curajul de a risca, de a visa măreț, nu există de fapt o poveste, dar, în același timp, toate acestea trebuie dublate de înțelepciune, precauție și o analiză fermă a posibilităților.

Nu vom omite subiectul pandemiei, deși este la refuz. Și nu îl vom omite dintr-un motiv: și anume acela că v-a impulsionat, a schimbat viziunea URBAN INVEST, oferind orașului mai mult decât un proiect. Un al doilea motiv, dorința de a avea control total asupra calității. Să dezvoltăm acest subiect.

Mereu am considerat că viziunea asupra societății în care vrem să trăim, să ne creștem copiii este una, înainte de toate, individuală și suntem fericiți să constatăm că din ce în ce mai mulți oameni îmbrățișează acest deziderat al nostru în care calitatea nu este un lux ci un standard, iar comunitatea noastră este pe zi ce trece mai mare.

Da, este o certitudine pentru toți cei implicați în sectorul de business și nu numai că pandemia a reprezentat o piatră de încercare și odată, cu aceasta, oamenii au devenit mult mai atenți la produsele care li se oferă, mai selectivi. Dar toate acestea reprezintă un avantaj atât pentru noi, cât și pentru toți cei care au muncit și s-au perfecționat constant, au încercat să evolueze și să ofere din ce în ce mai mult oamenilor. În concret, în toată perioada am continuat să lucrăm cu toate provocările care au intervenit pe parcurs, cu restricții, etc, am încercat mereu să găsim soluții, să facem stocuri de marfă, în așa fel încât să menținem nivelurile de lucru și calitate care ne-au consacrat.

Ce ne puteți spune despre potențialul imobiliar al Brașovului? Din perspectiva dezvoltatorilor și… a infrastructurii.

Brașovul este un oraș care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, a atins un standard înalt la nivel național, situându-se în topul primelor patru județe din țară, totuși cu încă foarte mult potențial de exploatat la nivel de industrie, economie și dezvoltare integrată.

Toate acestea plus marele avantaj de a fi un oraș foarte turistic au făcut Brașovul să fie foarte atractiv pentru investitori.

În următorii ani, Brașovul și-a propus să se poziționeze ca una dintre cele mai bune destinații de investiții din România și chiar din Europa de Sud-Est, mai ales în contextul actual, când mulți dintre investitorii europeni caută să își relocheze afacerile în anumite zone mai sigure, cu forță de muncă accesibilă.

În ceea ce privește infrastructura, și pe acest segment sunt așteptate realizări majore și anume deschiderea aeroportului care este planificată pentru prima jumătate a anului 2023. Nu în cele din urmă, lucrările la autostradă, care ar facilita accesul către capitală și viceversa, acesta fiind un atu foarte mare al orașului pentru a atrage investitori și parteneri.

Piață imobiliară este și ea în continuă expansiune, astfel că după 10 proiecte finalizate și peste 2000 de apartamente vândute, suntem convinși că avem o contribuție semnificativă la regenerarea urbană a orașului și nu ne oprim aici întrucât piață este în continuare foarte ofertantă.

Se pare că ați aflat secretul. Din faza incipientă a proiectului, până în momentul în care posesorului imobilului îi este înmânată cheia, vă implicați, astfel, construind mai mult decât clădiri, ci și relații. Ce ne puteți spune despre cererea din piața imobiliară a Brașovului? Parcă locuitorii vor să asocieze “urbanului” o tentă de autentic, “natural” am putea spune. Și aici ne referim la dorința de spațiu, de minimalist, de “verde”.

Să construiești un proiect rezidențial nu înseamnă numai să livrezi la termen niște apartamente, ci avem în vedere un întreg complex de servicii și facilități, amenajări atât a spațiilor interioare comune cât și a celor exterioare. Credem că detaliile ne diferențiază, iar atenția acordată acestora înseamnă, printre altele, respect pentru beneficiar, așa că ne-am concentrat toată atenția să alegem cele mai bune idei de amenajare. Complexul rezidențial a fost însuflețit nu numai de oameni ci și de o mulțime de plante, arbori și arbuști, toate împreună aducând un plus de identitate așezărilor umane. Nimic nu este la întâmplare pentru că ne dorim ca proiectul nostru să transmită beneficiarului informații concrete despre produsul final încă din faza de proiect.

Așa cum spuneam anterior, oamenii sunt din ce în ce mai atenți la ce servicii primesc odată cu produsul achiziționat, de pildă când merg la restaurant sunt interesați de întreaga experiență culinară, nu doar de mâncare, iar când vor să își cumpere o locuință, caută o întreagă experiență locativă, spații de joacă, de agrement, lucruri care îi fac să se simtă cât mai confortabil, fără să se deplaseze prea mult. Toate aceste aspecte fac că piața locuințelor de lux să nu mai fie una de nișă, așa cum era în anii trecuți. Din ce în ce mai mulți oameni sunt în căutarea unor servicii calitative, facilități și materiale premium, iar proprietățile de lux sunt din ce în ce mai căutate.

Din păcate, lipsa de persoane calificate pe piață conduce vizibil spre o criză a forței de muncă. Este gestionabila? Și dacă da, cum faceți acest lucru?

Forța de muncă calificată reprezintă de câțiva ani o problemă a întregii societăți, întrucât nu se mai pune accentul pe învățământul profesional, formarea tinerilor pentru anumite meserii. Lucrurile încep să se miște însă și în această direcție, trecem toți printr-un proces de conștientizare. Și Urban Invest, printr-un parteneriat cu Colegiul Tehnic “Mircea Cristea”, investește în formarea tinerilor pentru diverse meserii, oferindu-le condiții pentru a învață, finanțare și ulterior locuri de muncă.

În prezent, soluția pentru această situație, atât pentru noi cât și pentru alte companii mari este importul de forță de muncă.

Se spune că visele, fără anumite target-uri, sunt doar dezamăgiri. URBAN INVEST și-a propus ținte, le-a respectat, iar acest sistem vă definește. Oferiți-ne mai multe detalii despre acest curs al proiectelor, atât cele existente, cât și celor viitoare.

Credem că realizările sunt direct proporționale cu dimensiunea viselor noastre. Ale noastre sunt dintre cele mai mărețe, așa că odată cu dezvoltarea Urban Plaza, ne propunem să redefinim linia orizontului la Brașov, construind cel mai mare proiect rezidențial cu funcțiuni mixte și să schimbăm totodată perspectivele sectorului rezidențial și, implicit, experiența locuitului la bloc. În viitor, principalul nostru obiectiv este finalizarea proiectului Urban Plaza, menținând aceleași standarde de calitate care ne-au consacrat. Avansăm într-un ritm foarte bun și suntem încântați că zona rezidențială este aproximativ finalizată, urmând zona de funcțiuni mixte și servicii. În continuare, depunem toate diligențele necesare pentru amenajarea celui mai mare parc rezidențial ce se va întinde pe o suprafață de 10.000 mp, o oază plină de verde și viață, în inima orașului, atât de necesară pentru noi toți.