in , ,

Cargus este noul chiriaș Constanța Business Park, proiect Global Vision și Globalworth

Cargus este noul chiriaș Constanța Business Park, unul dintre cele mai mari parcuri de business din sud-estul Europei, dezvoltat de Global Vision și Globalworth. Compania de curierat își va desfășura operațiunile într-o unitate de tip ambient, de clasa A, cu o suprafață de 2.800 mp, ce include și un spațiu de birouri de 250 mp.

“Creșterea continuă a pieței de e-Commerce și nevoia comercianților de servicii de curierat de calitate, eficiente și rapide au stat la baza deciziei de a investi în relocarea activității de procesare din Constanța într-un depozit mai mare, mai modern, cu o capacitate dublă de procesare. Mă bucur că am găsit în Global Vision și Globalworth parteneri puternici și sunt convins că noul depozit din spațiul Constanța Business Park va fi un standard pentru piața de curierat și logistică din județ”, spune Olivier Van Houtte, CEO Cargus.

“Suntem onorați de această nouă colaborare și ne bucurăm să creștem comunitatea de afaceri din Constanța Business Park. Cred că pe termen mediu și lung putem contribui împreună cu partenerii noștri la transformarea regiunii Constanța într-un important hub regional de business. Proiectul pe care îl dezvoltăm la Constanța reprezintă o investiție amplă, parcul având o suprafață de dezvoltare estimată la aproximativ 500.000 de mp, cu funcțiuni multiple, unde acomodăm deja o varietate de sectoare de activitate – de la curierat, logistică, până la producție și industrie ușoară. Cererea pentru aceste spații este în creștere, fie că vorbim de spații în unități cu mai mulți chiriași sau de unități individuale personalizate, unul dintre motive fiind tendința companiilor de a-și eficientiza operațiunile lanțurilor de aprovizionare și producție”, susține Sorin Preda, CEO & Founder Global Vision.

“Cargus este una dintre cele mai puternice companii care oferă soluții de curierat business-urilor în continuă dezvoltare. Ne bucurăm să inițiem această colaborare în Constanța Business Park și să le putem oferi spațiile de care au nevoie pentru a deservi, la rândul lor, comunitățile de business din sud-estul României. Le mulțumim pentru încredere și suntem convinși că acest parteneriat va ajuta la dezvoltarea serviciilor oferite de companie în cel mai urbanizat județ din țară și întărirea poziției printre liderii din piața de curierat din România”, a adăugat Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România și Director Piețe de Capital Globalworth Group.

Compania de curierat Cargus a ales relocarea depozitului în Constanța Business Park datorită poziției strategice a parcului și a unei bune conectivități cu zone importante din țară. Pe lângă funcțiunile moderne, parcul oferă acces la infrastructura de transport rutier, feroviar, aerian și maritim. Zona Dobrogei, respectiv Constanța, reprezintă o regiune cu importanță strategică și un volum mare de livrări pentru compania de curierat.

În noul depozit, Cargus va procesa un volum mai mare de colete, răspunzând astfel creșterii pieței de e-Commerce și nevoilor comercianților din județul Constanța de servicii de curierat de calitate. Astfel, capacitatea de procesare a noului depozit va ajunge la 15.000 de colete pe zi, dublu față de cât este în prezent în depozitul actual. Depozitul va procesa colete atât pentru serviciile de livrare la adresă, cât și pentru cele cu livrare în rețeaua de puncte SHIP & GO, care numără în prezent peste 700 de locații.

În spațiul din Constanța Business Park, Cargus va implementa o nouă linie de sortare a coletelor și va beneficia de echipamente moderne de cântărire automată. Activitatea noului depozit va începe la finalul acestui an.

Spatiul închiriat de Cargus se află în cea de-a doua unitate dezvoltată în Constanța Business Park, gradul de ocupare al acestei unități fiind de circa 80%.

Constanța Business Park, proiect cu funcțiuni multiple dezvoltat de Global Vision și Globalworth acomodează în cele două clădiri existente companii precum Pepsi, Maspex, Mobexpert, DHL, Maracana, Lem’s. Printre chiriași se numără și companii care au ales sa își deschidă linii de producție, facilitățile parcului fiind dedicate și industriei ușoare.

Constanța Business Park dispune de 40.000 mp în cele două unități livrate, iar construcția celei de-a treia clădiri va începe în curând, pe fondul unei creșteri a cererii de spații logistice și industriale. Amplasat pe o suprafață totală de 100 de hectare, parcul va avea un total de 8 unități cu specific logistic și industrial, iar planurile de dezvoltare includ și implementarea unui nod intermodal.

_______________________________________

Despre Cargus

Cu o experiență de peste 30 de ani, Cargus este prima companie de curierat de pe piața românească. În prezent, compania numără peste 5.000 de angajați și colaboratori, oferă servicii de curierat cu livrare la adresă, dar și printr-o rețea națională de sute de locații SHIP & GO, unde clienții pot ridica sau trimite pachete, deține 5 centre naționale de sortare, 51 de centre operaționale și o echipă de peste 2.500 de curieri care efectuează peste 50 de milioane de livrări pe an.

La începutul anului 2019, Cargus a fost preluat de Mid Europa Partners Investment Fund, unul dintre cei mai activi investitori din România. Cargus a înregistrat o creștere cu 20% a volumului vânzărilor în 2020. Pentru mai multe detalii, vizitați website-ul Cargus și pagina de Facebook Cargus.

Despre Global Vision

Global Vision este o companie românească, fondată în urmă cu 18 ani, care asigură servicii de dezvoltare, proiectare, management de proiect și construcții, administrarea proiectelor imobiliare deținute de investitori privați și instituționali din România și Europa Centrală și de Est.

Până în prezent, a dezvoltat și construit peste 1.700.000 mp și administrează aproximativ 800.000 mp în cadrul diviziei de Asset & Property Management. Pentru 2022, Global Vision estimează livrarea a peste 100.000 mp de spații industriale și logistice, în București și în țară, în locații strategice, bine conectate atât rutier și feroviar, cât și aerian și maritim.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul www.globalvision.ro și paginile de LinkedIn, Facebook, Instagram.

Despre Globalworth

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România și Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale și de logistică, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesioniști în Cipru, Guernsey, România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 3.2 miliarde de euro, la 30 Iunie 2022. Aproximativ 96,3% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 660 de companii naționale și multinaționale. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Oradea, Arad, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul www.globalworth.com și urmăriți-ne pe Facebook, Instagram, LinkedIn.