in , ,

EDEN CAPITAL DEVELOPMENT lansează a doua fază a Cortina North; vânzările de locuințe sunt impulsionate de perspectiva reducerii plafonului maxim de preț la care se aplică TVA de 5%

EDEN CAPITAL DEVELOPMENT, unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori de proiecte rezidențiale din București, lansează a doua fază a proiectului Cortina North, pe fondul unui interes susținut al cumpărătorilor de locuințe, care doresc să beneficieze de cota redusă de TVA de 5%, înainte ca plafonul maxim de preț pentru care se aplică acest nivel să fie redus.

Cortina North este amplasat pe Bulevardul Pipera și va avea la finalizare 1.500 de apartamente de tip studio, cu 2 și cu 3 camere.

Proiectul se alăturǎ deja consacratelor Cortina Residence, finalizat în 2016, şi Cortina Academy, livrat în 2020, puncte de referinţǎ în piaţa imobiliarǎ, prin calitatea construcţiei şi a finisajelor, eleganţǎ şi modernism.

”Cei care doresc să cumpere un apartament vor să prindă ultimul tren pentru a beneficia de TVA redus de 5%, având în vedere că prețul maxim pentru care se va aplica acest nivel al taxei va fi scăzut de la 700.000 de lei în prezent la 600.000 de lei începând de anul viitor. De asemenea, schimbările dese și imprevizibile ale normelor de aplicare ale Codului Fiscal induc o stare de incertitudine, astfel că tot mai mulți dintre cumpărători vor să facă achiziții pentru a evita alte modificări care ar putea apărea în viitor. Totodată perspectiva creșterii și mai mult a costului finanțării determină pe mulți clienți care stăteau încă în așteptare să ia o decizie de achiziție”, a declarat Elena Dumitrache, director de vânzări EDEN CAPITAL DEVELOPMENT.

Faza a doua a Cortina North include un număr de aproape 1.000 apartamente, primele locuințe din proiect urmând să fie livrate în a doua jumătate a anului 2023. Proiectul, la fel ca toate investițiile realizate de EDEN CAPITAL DEVELOPMENT, ține cont de cerințele actuale ale cumpărătorilor de locuințe, oferind circa 10.000 metri pătrați de spații verzi, un bazin de înot semi-olimpic, un centru de fitness, un centru de wellness și o galerie comercială, dar și o pistă de alergare de 1,5 km, creând astfel condițiile formării unei comunități.

”Prima fază, care totalizează 560 apartamente, este vândută în proporție de 80%, valoarea unităților tranzacționate fiind de peste 45 milioane de euro. Suntem optimiști în ceea ce privește evoluția vânzărilor și în perioada următoare, deși puterea de cumpărare este ușor în scădere, considerând că va exista o prioritizarea a investițiilor făcute de români și având în vedere nevoia reală de soluții de locuire moderne, achiziția de locuințe va rămâne în topul listei. Mai mult decât atât, pentru cei care vor să plaseze banii pe care îi au, locuințele reprezintă un plasament sigur care poate aduce randamente ridicate”, a adăugat Elena Dumitrache, director de vânzări EDEN CAPITAL DEVELOPMENT.

EDEN a livrat în ultimii 7 ani peste 1.600 de locuințe în București, în special în zona de nord și are în dezvoltare deja alte 1.700 apartamente din gama premium și de lux.

Compania EDEN CAPITAL DEVELOPMENT, cu capital integral românesc este prezentă pe piața rezidențială din București din anul 2009 și are în portofoliu, sub marca Cortina, cinci ansambluri de succes construite deja sau aflate în curs de dezvoltare – Cortina Residence, Cortina Academy, Cortina North, Cortina Forest si Cortina 126.

Sub brandul Cortina, portofoliul EDEN CAPITAL DEVELOPMENT include aproximativ 2.900 de apartamente premium și de lux, cu facilități multiple, în jurul cărora sunt concentrate comunități exclusiviste, întemeiate pe valori comune.

Separat de conceptul Cortina, compania a mai dezvoltat ansamblurile Dinamic City (166 apartamente), Four City North (568 apartamente) și Delta City (333 apartamente).