in ,

SAVIN & ASOCIAȚII a acordat servicii de asistență juridică în vânzarea Domeniului Stirbey către un jucător important în producţia cinematografică şi a programelor de televiziune

În 29 iunie 2022, Palatul și Parcul Știrbey au fost adjudecate, în cadrul licitației publice, Statul Român – Ministerul Culturii, Consiliul Județean Ilfov şi Consiliul Local Buftea – neînțelegând să își exercite dreptul de preemțiune, urmând ca vânzarea să fie perfectată în condițiile regulamentului de valorificare întocmit în cadrul procedurii de insolvență a societății Bucharest Arena S.A., fostul proprietar al Domeniului. Bucharest Arena S.A. a cumpărat în 2006 Domeniul de la moștenitorii familiei Stirbey.

Cumpărătorul este un important jucător din industria cinematografiei și producției de televiziune, cu afaceri de 30 mil. lei în anul 2021, având ca obiect  de activitate producţia cinematografică, video şi programe de televiziune.

Domeniul Palatului Știrbey, a cărui istorie a început în secolul al XIX-lea, este cel mai vast domeniu pentru evenimente din România, cu o suprafață totală de 24 de hectare, dintre care 18 reprezintă un parc cu arbori seculari de peste 400 de ani, precum și construcții arhitecturale, parte din patrimoniul cultural român. 

SAVIN & ASOCIAȚII asigură consultanță juridică în procedura de insolvență privind Bucharest Arena S.A. încă din anul 2018, procedură în care A1 Carpi Finance SA este creditor majoritar. 

SAVIN & ASOCIAȚII a asigurat constant asistență juridică și reprezentare pentru grupul de investitori care a achiziționat portofolii de credite neperformante de la Alpha Bank Romania S.A.