in ,

Prime Kapital a obţinut autorizaţia de construire pentru faza 1 a complexului rezidenţial Pleiades Residence din Ploieşti

Dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital, investitor, dezvoltator şi operator imobiliar din Europa Centrală şi de Est, a anunţat luni că a obţinut autorizaţia de construire pentru Pleiades Residence, primul proiect car-free şi cel mai verde complex rezidenţial din Ploieşti, şi va începe lucrările până la sfârşitul primăverii. Data de finalizare a primei faze este estimată pentru finele anului 2023, investiţia totală în proiect fiind de peste 30 de milioane de euro.

”Prime Kapital, investitor, dezvoltator şi operator imobiliar din Europa Centrală şi de Est, a obţinut autorizaţia de construire pentru Pleiades Residence, primul proiect car-free şi cel mai verde complex rezidenţial din Ploieşti, şi va începe lucrările până la sfârşitul primăverii. Pleiades Residence constă în 498 de apartamente şi peste 400 de locuri de parcare dispuse într-o clădire supraterană pe trei niveluri. Complexul este componenta rezidenţială a unui amplu proiect de regenerare urbană, dezvoltat de Prime Kapital pe fosta platformă „Uzina 1 Mai” şi va avea acces direct la Prahova Value Centre, recent finalizat”, anunţă dezvoltatorul.

Centrul comercial, care a fost deschis în decembrie 2021, va fi extins cu spaţii de agrement suplimentare, inclusiv restaurante şi cafenele în aer liber, care vor avea acces direct la spaţiile verzi dezvoltate ca parte a peisajului urbanistic Pleiades Residence.

„Suntem incredibil de încântaţi să începem construcţia pentru Pleiades Residence după ce am primit autorizaţia de construire pentru Faza 1 a proiectului. Prin acest pas, ne continuăm angajamentul de a  oferi locuinţe de înaltă calitate la un cost rezonabil. Suntem încrezători că prin Pleiades Residence vom ridica standardul de calitate al locuinţelor din Ploieşti”, a declarat Maggie Kitshoff, partener rezidenţial Prime Kapital.

Complexul rezidenţial va oferi 17 tipuri diferite de unităţi, de la studiouri duble până la apartamente cu 2, 3 şi 4 camere, precum şi duplexuri şi penthouse-uri.

Data de finalizare a primei faze este estimată pentru finele anului 2023, investiţia totală în proiect fiind de peste 30 de milioane de euro. Noul hub urban se bazează pe un concept care include servicii şi facilităţi secundare pe lângă cele două componente principale, retail şi rezidenţial.

Pleiades Residence este singurul complex rezidenţial din Ploieşti care va beneficia de un proiect peisagistic integrat, cu plante şi arbori care au rolul de a purifica aerul şi de a reduce temperatura în zilele călduroase. Proiectat de studioul de arhitectură ADNBA, Pleiades Residence se întinde pe un teren de 18.400 de metri pătraţi, aproape jumătate din suprafaţă fiind dedicată spaţiilor verzi publice, fără acces auto.

”Situat în partea de Sud a oraşului, ansamblul rezidenţial este conectat la toate punctele de interes din Ploieşti. Astfel, Pleiades Residence şi Prahova Value Centre sunt conectate la oraş printr-o reţea de străzi şi rampe care a fost deja dezvoltată de Prime Kapital, după o investiţie de 2,8 milioane de euro. Ca atare, societatea a creat soluţii de circulaţie publică sub podul existent, o rampă pentru conectarea parcării cu podul şi o stradă cu două benzi, trotuare şi piste pentru biciclete, care leagă strada Lupeni şi strada Andrei Ioachimescu de strada Semenicului şi apoi de strada Democraţiei”, mai arată compania.

Prime Kapital este un dezvoltator, investitor şi operator imobiliar integrat care activează în Europa Centrală şi de Est. Are peste 40 de dezvoltări şi redezvoltări finalizate în CEE.

Împreună cu MAS plc, în cadrului unui parteneriat de tip joint-venture, Prime Kapital investeşte preponderent în active de retail, proiecte rezidenţiale atent selectate şi, în funcţie de oportunităţi, în alte segmente imobiliare. Pe piaţa rezidenţială, proiectele aflate în derulare sunt Avalon Estate, Marmura Residence (ambele în Bucureşti), Pleiades Residence (Ploieşti) şi Silk District (Iaşi), totalizând aproape 3.200 de unităţi locative, la care se adaugă 8.000 de unităţi care urmează să fie proiectate în cadrul unor proiecte rezidenţiale din diferite oraşe din România.