in ,

Primăria Sectorului 6 al Capitalei vrea să implice dezvoltatorii în îmbunătățirea infrastructurii, prin parteneriate public-private

Reprezentanții Primăriei Sectorului 6 al Capitalei au organizat astăzi o întâlnire deschisă cu jucători din industria de real estate, în scopul demarării unor parteneriate public-private cu aceștia. Scopul este ca dezvoltatorii activi în această zonă a Capitalei să beneficieze de sprijinul autorităților în derularea unor proiecte de îmbunătățire a infrastructurii, dar și de dezvoltare a unor facilități necesare comunității, precum parcuri sau grădinițe. „Noi am certificat o serie de astfel de dezvoltări care s-au întâmplat și care se vor mai întâmpla și ne-am dat seama unde este nevoie, de exemplu, de un drum – pentru că acel drum, într-o proporție covârșitoare, deservește doar o dezvoltare imobiliară. Iar dezvoltatorii vin, construiesc câteva sute de apartamente, sau 1.000-2.000 de apartmente, după care rămâne o stradă neasfaltată, semaforizată, nu este în regulă. Noi nu putem să ținem pasul cu dezvoltarea”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 al Capitalei.

19 proiecte de dezvoltare urbană
În momentul de față, cu sprijinul companiei de proiectare Vego Holdings, pe masa autorităților se află 19 asemenea proiecte de dezvoltare urbană în Sectorul 6, pentru care au fost consultați în prealabil dezvoltatori ai unor ansambluri imobiliare de impact în comunitate. Valoarea cumulată a celor 19 proiecte se apropie de 300 de milioane de lei. Potrivit lui Călin Alexandrescu, CEO Vego Holdings, lista de potențiale investiții rămâne, desigur, deschisă – iar ideea colaborării autorităților cu dezvoltatorii poate fi aplicată și în celelalte sectoare ale Capitalei.

„Din punctul nostru de vedere, urbanismul în general și dezvoltarea urbană trebuie să fie o negociere între interesul public și interesul privat. Interesul public trebuie să primeze întotdeauna, tocmai de aceea am startat, împreună cu clienții noștri, un demers de a centraliza investițiile publice din bani privați, așa cum ne place nouă să parafrazăm denumirea. Vorbim de o listă de 19 proiecte, aceste 19 proiecte se întind pe toată suprafața Sectorului 6 și însumează, din calculele noastre estimate, o valoare de 291 de milioane de lei.”

Călin Alexandrescu, CEO Vego Holdings