in

Proiect de înfrăţire între Bucureşti şi Kiev, pe agenda şedinţei extraordinare a CGMB de luni

Sursă foto: Pixabay.com

Sursă foto: Pixabay.com

Pe fondul conflictului dintre Rusia și Ucraina, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) are luni pe ordinea zi, printre altele, şi discuții privind aprobarea inițierii demersurilor pentru încheierea unei înțelegeri de înfrăţire între Bucureşti şi capitala ucraineană Kiev.

Astfel, cele două orașe ar urma să coopereze în domeniile administraţiei, economiei, comerţului, sănătăţii, educaţiei, culturii, turismului, mediului înconjurător, precum şi în alte domenii compatibile cu propriile politici, cu scopul de „a promova properitatea şi dezvoltarea pe baza egalităţii beneficiilor reciproce”, potrivit news.ro.

Proiectul este iniţiat de consilierii generali PNL.

În noaptea de marţi spre miercuri, mai multe cartiere ale capitalei ucrainene au fost bombardate de armata rusă. Ministerul rus al Apărării a confirmat că a organizat atacuri cu rază lungă de acţiune, folosind arme de precizie care au vizat infrastructura de comunicaţii ucraineană. Marţi, zona din apropierea turnului de televiziune din Kiev a fost ţinta unui atac major al trupelor ruse.