in , ,

AFI Europe România anunță obținerea certificării Well Health & Safety pentru toate proiectele de birouri din țară

AFI Europe Romania anunță astăzi că întregul portofoliu de birouri, format din 7 proiecte de birouri Clasa A – AFI PARK 1-5, AFI TECH PARK, AFI VICTORIEI PLAZA, AFI PARK FLOREASCA, AFI LAKEVIEW, AFI PARK BRAȘOV și AFI PARK TIMIȘOARA au primit Certificarea WELL Health-Safety de la The International WELL Building Institute (IWBI).

În ultimii 2 ani, AFI Europe Romania a investit în implementarea procedurilor care au adus acreditarea oficială, o recunoastere a faptului ca AFI ofera in cladirile sale unul dintre cele mai sănătoase medii de lucru de pe piața de birouri din România. Certificarea WELL Health-Safety este o evaluare bazată pe dovezi concrete și verificată de terți pentru toate clădirile noi și existente. Se concentrează pe politici operaționale, pe protocoale de întreținere, pe implicarea părților interesate și pe elaborarea planurilor de urgență pentru mediul post-COVID-19 de azi și din viitor.

Tendința de a reveni la birou în rândul chiriașilor devine din ce în ce mai clară pe zi ce trece. În calitate de lideri de piață, este responsabilitatea noastră să oferim tuturor chiriașilor și partenerilor noștri de afaceri standardul cel mai inalt pentru securitate și confort. Prin urmare, avem o preocupare constantă și nu inlaturam niciun efort pentru protejarea mediului de lucru oferit de ansamblurile noastre de birouri. Această certificare obținută pentru întregul portofoliu de birouri din România este dovada că acțiunile noastre obțin cele mai bune rezultate și suntem capabili să oferim un mediu de lucru sănătos și sigur tuturor chiriașilor noștri”, spune Emma Toma – Head of Office Division, AFI Europe Romania.

WELL Health – Safety matters a fost creat ca răspuns la pandemia COVID-19. El constă în măsuri operaționale care pot fi luate pentru a ajuta la atenuarea răspândirii acesteia pe cinci piloni-cheie: proceduri de curățare și igienizare, programe de pregătire pentru situații de urgență, implicare și comunicare cu părțile interesate, serviciu de sănătate, resurse și managementul calității aerului și a apei.

Pentru a susține acest program, AFI Europe a implementat sistemul de purificare a aerului Global Plasma Solutions (GPS), deoarece este dovedit că o calitate slabă a aerului ne afectează performanța individuală cu până la 40%. GPS folosește tehnologia de ionizare bipolară Needlepoint, o metodă patentată care permite purificarea foarte eficientă a aerului. Măsura de modernizare a fost introdusă în toate clădirile din Europa aparținând grupului, inclusiv în România, și a reprezentat un pionierat, fiind primul sistem modern de purificare a aerului prin ionizare.

Evaluarea pentru sănătate și siguranță WELL oferă o sursă centralizată și un organism de conducere pentru a valida eforturile depuse de proprietari și operatori. Acesta folosește informații extrase de la Grupul de lucru IWBI privind COVID-19, pe lângă îndrumările privind răspândirea COVID-19 și a altor infecții respiratorii, îndrumări dezvoltate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), centrele globale de control și prevenire a bolilor și agențiile de gestionare a situațiilor de urgență, precum și asociații recunoscute care elaborează standarde, cum ar fi ASTM International și ASHRAE, și instituții academice și de cercetare de top, precum și principiile de bază deja stabilite de standardul de construcție WELL al IWBI, cadrul principal pentru promovarea sănătății în clădiri și spații de tot felul.

Evaluarea WELL pentru Siguranța Sănătății obținută pentru întregul portofoliu de birouri AFI Europe completează certificările “verzi” deja acordate pentru aceste clădiri și contribuie simultan la obținerea de date măsurabile privind performanța clădirii, sănătatea și siguranța ocupanților. De asemenea, demonstrează angajamentul AFI Europe față de sănătatea și bunăstarea oamenilor, oferind atât chiriașilor, cât și personalului de management al clădirii un mediu sigur și sănătos, precum și o experiență deosebit de plăcută în spațiile de birouri”, adaugă Oana Stamatin, Chief Officer ESG CEE & România în cadrul Colliers.

###

International WELL Building Institute (IWBI), standardul de construcție WELL, WELL v2, certificatul WELL, WELL AP, portofoliul WELL, scorul portofoliului WELL, Conferința WELL, We Are WELL, standardul comunitar WELL, evaluarea de siguranță și sănătate WELL, WELL Health- Safety Rated, WELL Workforce, WELL și altele, precum și siglele aferente acestora sunt mărci comerciale sau mărci de certificare ale International WELL Building Institute pbc din Statele Unite și din alte țări.