in , ,

EVERGENT Investments a obținut aprobarea PUZ-ului pentru un ansamblu multifuncțional în centrul Iașiului. Valoarea investiției depășește 100 de milioane de euro

Everland Iași

EVERGENT Investments, companie de investiții financiare care administrează active de peste 2,55 miliarde de lei, continuă dezvoltarea de proiecte de tip private equity printr-o investiție de amploare pe piața de real estate din Iași. Astfel, la finele lunii februarie, compania a obținut aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru un ansamblu imobiliar multifuncțional, situat în centrul capitalei Moldovei.

Dezvoltat prin EVERLAND SA, proiectul omonim va fi situat pe un teren în suprafață de 2,56 hectare, anume pe Bd. Primăverii, nr. 2, în imediata vecinătate a unui magazin Dedeman și a unui supermarket Lidl. Ansamblul va cuprinde o componentă rezidențială și una de birouri, acestea urmând a fi deservite de funcțiuni comerciale complementare. Per ansamblu, proiectul va dispune de o suprafață desfășurată de 83.827 de metri pătrați, din care 16.765 de metri pătrați vor fi birouri, 62.870 de metri pătrați vor reprezenta suprafața pentru locuit, ce va consta în 850 de apartamente, iar 4.191 de metri pătrați vor fi alocați serviciilor complementare. Acestora li se vor adăuga 6.000 de metri pătrați de spații verzi, precum și locuri de parcare, din care majoritatea subterane. Regimul maxim de înălțime al imobilelor din cadrul asamblului va fi S/Ds+P+16E, cu mențiunea că, până la obținerea autorizației de construire, înălțimile și suprafețele finale pot fi optimizate.

Un proiect major de reconversie urbană
Amplasamentul favorabil al ansamblului, în zona centrală a orașului, asigură o conexiune facilă cu puncte de interes majore din Iași, cum ar fi Palatul Culturii și Palas Mall, complexul Tudor Vladimirescu, zona facultăților de pe Splai Bahlui și Iulius Mall, la câteva minute cu transport auto. De asemenea, situarea între trei mari artere de circulație, anume Bd. Primăverii, Calea Chișinăului și Bd. Socola, va oferi acces rapid spre zona industrială și ieșirea din oraș. „Ansamblul mixed-use EVERLAND va asigura necesitățile unui oraș vibrant ca Iașul, în care oamenii vor realiza diferite activități în spațiile aceluiași ansamblu în orice moment al zilei. EVERGENT Investments mulțumește autorităților pentru sprijinul acordat în aprobarea proiectului”, subliniază reprezentanții companiei.

„Ansamblul EVERLAND este un proiect major de reconversie urbană, dintr-o fostă zonă industrială neutilizată, către cel mai nou pol urban central în Iași. Astfel, va revitaliza și dezvolta zona, ridicând standardele de locuire prin includerea facilităților necesare unui stil de viață modern, cu accent pe spațiile verzi, spații pietonale ample, mobilitate smart, piste de biciclete, locuri de joacă pentru copii, spații pentru animalele de companie, centru de fitness, grădiniță, locuri de parcare. Segmentul office al proiectului aduce valoare comunității de afaceri, acoperind nevoile de dezvoltare și expansiune ale mediului de business și ale tinerilor angajați, dar și ale unui oraș în plină ascensiune economică.”

EVERGENT Investments