in ,

GTC a obţinut certificarea LEED Gold pentru Cascade Office Building

GTC, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari din Europa Centrală şi de Est, a obţinut certificarea LEED Gold pentru Cascade Office Building, proiect situat în apropiere de Piaţa Victoriei, din Bucureşti.

În prezent, toate cele cinci clădiri de birouri deţinute de companie în ţara noastră au calificativul Gold, în diferite sisteme de certificare. GTC a anunţat recent că, începând cu 2021, utilizează surse de energie regenerabilă pentru toate clădirile pe care le deţine în ţara noastră, ca parte a angajamentului companiei de a furniza energie curată pentru proprietăţile sale din toată Europa.

Cascade Office Building este unul dintre proiectele emblematice de birouri din Bucureşti, amplasat la 7 minute de mers pe jos de Piaţa Victoriei şi la 20 de minute de mers cu maşina de Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Clădirea ocupă o suprafaţă de 4.210 mp, a fost finalizată în 2005 şi include elemente de economisire a energiei şi multe alte sisteme moderne precum iluminat inteligent, sisteme de ventilaţie sau regulatoare locale de temperatură, control al accesului şi monitorizare CCTV. Procesul de certificare LEED Gold pentru Cascade Office Building a durat 7 luni, iar certificatul a fost acordat în urma evaluării după şapte criterii, precum: sustenabilitatea proiectelor, eficienţa energetică şi climatizare, materiale şi resurse utile, calitatea mediului interior, inovaţie, amplasare şi transport. Evaluarea a arătat că activităţile de Operare şi Întreţinere (LEED Operations and Maintenance) au fost efectuate în condiţii excelente.

Clădirile de birouri deţinute de GTC în ţara noastră sunt: City Gate (North Tower şi South Tower), Cascade Office Building, Premium Plaza şi Premium Point. Toate au fost certificate Gold sau recertificate în ultimii trei ani, după cum urmează: City Gate South Tower şi-a îmbunătăţit calificativul de la LEED Silver la Gold; City Gate North Tower a obţinut recertificarea LEED Gold; şi proiectele Premium Point şi Premium Plaza au fost recertificate Gold, în sistemul DGNB (Consiliul German pentru Construcţii Sustenabile).

“Obţinerea certificării LEED Gold pentru Cascade Office Building este o realizare majoră pentru agenda noastră de sustenabilitate, care a fost reasumată în raportul ESG 2020. Angajamentul GTC, pe viitor, este să dezvolte sau să achiziţioneze doar clădiri verzi de înaltă eficienţă, cu soluţii de economisire a energiei, care să respecte mediul şi să ofere chiriaşilor şi angajaţilor lor cele mai bune condiţii de muncă. În acest moment, ne aflăm într-un climat complicat, creat de pandemie. Cred că putem depăşi toate provocările acestei perioade, adaptându-ne la noul mod de lucru şi modernizându-ne clădirile în toate modurile posibile. În prezent, datorită muncii asidue a echipei noastre din România, fiecare metru pătrat al proiectelor noastre amplasate aici este certificat Gold, ceea ce este o reuşită foarte importantă”, a declarat Ziv Gigi, Managing Director al GTC România.