in ,

Guvernul României: TVA de 5% aplicată la locuințe până la valoarea de 140.000 euro. O singură dată, pentru prima locuință

 Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarant că Guvernul va extinde pragul TVA-ului de 5% de la 450.000 de lei (aproximativ 90.000 de euro), cât este în prezent, la 140.000 de euro.

Nu va conta dacă cumpărătorul are deja o locuință sau mai multe, ci va putea să cumpere cu TVA de 5%, dar numai o singură dată și o singură locuință care va fi achiziționată începând de anul următor, comparativ cu actualul sistem, în care poate cumpăra oricând și oricâte locuințe cu TVA 5% dacă au prețul sub 450.000 lei, explică surse oficiale pentru Profit.ro.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a precizat la rândul său pentru Profit.ro că TVA de 5% la acest prag majorat va fi introdusă doar pentru achiziția unei singure locuințe, începând cu 1 ianuarie, Guvernul urmând să notifice Comisia Europeană în acest sens. El a explicat că această faciitate este complementară programului Prima Casă.