in ,

Meindhardt Group câștigă licitația internațională de proiectare a Central District Lagoon City București, proiect dezvoltat de către Forty Management. Contractul are o valoare de aproximativ 2,8 milioane de euro.

Forty Management SA anunță finalizarea selecției internaționale pentru serviciile de proiectare, inginerie și asistență tehnică pentru construcția Central District Lagoon City din București. Contractul cu Meindhardt Group are o valoare estimată de 2,8 milioane de euro și o durată de implementare de 8 de luni.

Lagoon City reprezintă un proiect mixt de mari dimensiuni, cu o componentă rezidențială de 290 de apartamente, o clădire de birouri de 8.000 mp GLA, 7.800 mp de spații comerciale, și un hotel de 5 stele, cu 300 de camere, construite în jurul unei lagune cu plaja de 18.000 mp. Proiectul este implementat în baza unei licențe exclusive Crystal Lagoons.

Meinhardt Grup este una dintre cele mai mari firme de inginerie din lume, având in portofoliu proiecte lankmark precum Dubai Mall, The Address Hotel din Dubai, Marina Bay Sand și Gardens by the Bay din Singapore, cu peste 65 de ani de experiență în proiecte complexe de mari dimensiuni.

În cadrul proiectul Central District Lagoon City, Meinhardt Group va asigura servicii de arhitectură, proiectare structură, instalații, fațade, iluminat și acustică, managementul deșeurilor și infrastructurii pentru îndeplinirea standardului Carbon Neutral, cel mai înalt standard pentru clădiri verzi, utilizând soluții inovatoare precum pompe de căldură și panouri solare integrate ce transformă Central District Lagoon City într-un furnizor de utilități.

Conceptul arhitectural, masterplanul și designul schematic al întregului proiect sunt asigurate de biroul de arhitectură Răzvan Bârsan & Partners, iar designul schematic al părții hoteliere a fost livrat de către biroul de arhitectură Cumulus.

Am invitat să participe în cadrul procesului de selecție firme de inginerie, project management și design din toată lumea. Am primit oferte de la companii din Australia și până în America, ceea ce arată interesul global al acestei dezvoltări, precum și capacitatea noastră de a agrega un mod de lucru internațional”, a declarat Lucian Azoitei, CEO Forty Management.

Tehnologia Crystal Lagoons, patentată în 190 de țări, este unică în lume și permite dezvoltarea unor suprafețe de mari dimensiuni, acoperite cu apă cristalină și plaje de nisip alb, având un cost mic de întreținere.

Până în acest moment s-au dezvoltat la nivel mondial peste 600 de lagune, iar Central District Lagoon City va utiliza pentru prima dată în Estul Europei o astfel de tehnologie. Apa cristalină a lagunei permite practicarea înotului și a sporturilor nautice, navigarea sau caiacul, sau pur și simplu relaxarea pe o plajă impecabilă, în perimetrul propriei locuințe.

Despre Forty Management

Forty Management SA este un dezvoltator imobiliar de proiecte verzi de dezvoltare si regenerare urbană premium cu utilizare mixtă sub marca Central District. Portofoliul companiei cuprinde 333 de apartamente finalizate, 600 de apartamente în construcție, un hotel de 5 stele cu 300 de camere, 9.000 mp de spații de birouri precum și spații comerciale (2.300 mp finalizate și 8.300 mp în curs de dezvoltare). Forty Management a obținut certificarea Green Homes pentru toate proiectele sale realizate până în prezent.

Despre Meinhardt Group

Meinhardt Group este una dintre cele mai mari firme de inginerie din lume, cu peste 65 de ani de experiență în proiecte complexe de mari dimensiuni. Portofoliul companiei cuprinde proiecte lankmark precum Dubai Mall, The Address Hotel din Dubai, Marina Bay Sand și Gardens by the Bay din Singapore.