in ,

Dezvoltatorul imobiliar Forty Management, anunță afaceri de 109,43 milioane lei și un profit brut de 43,14 milioane lei, în primele nouă luni din 2021

  • Creștere de 56% a profitului net, faţă de perioada similară a anului trecut, atingând valoarea de 36,04 milioane lei
  • Cifră de afaceri în creștere cu 76,33%, față de T3 2020, înregistrând valoarea de 109,43 milioane lei
  • În primele trei trimestre ale anului, Forty Management a vândut şi pre-vândut 209 de apartamente și 222 de locuri de parcare

Forty Management SA, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte mixte și regenerare urbană din România, a raportat pentru primele nouă luni din 2021 o cifră de afaceri consolidată de 109,43 milioane de lei, în creştere cu 76,33% faţă de perioada similară din 2020, şi un profit net de 36,04 milioane lei, arată raportul financiar trimestrial al Forty Management SA.

Marja netă din vânzările de proprietăţi rezidenţiale a atins 36,18% în T3 2021, în timp ce indicatorul loan to value a scăzut la jumătate, până la 22,64% la 30 septembrie 2021. Vânzările au înregistrat creșteri, am vândut integral Central District 4 Elemente și 90% din Central District Viitorului 134, cu nouă luni înainte de finalizarea acestui proiect. Faptul că proiectul nostru major, Central District Lagoon City, a intrat în linie dreaptă, se­tează premise excelente pentru o performanţă ridicată în anii următori“, a declarat Gabriel Voinea, CFO al Forty Management.

Indicatorul EBITDA a crescut cu 36,4%, ajungând la valoarea de 39,83 milioane de lei. La finalul trimestrului 3 din 2021, compania înregistrează un profit brut de 43,14 milioane lei, valoare ce conține și impactul pozitiv al reevaluarii activelor aflate în proprietate.

În primele trei trimestre ale anului, Forty Management a vândut şi pre-vândut 209 de apartamente și 222 de locuri de parcare.

Rezultatele înregistrate validează poziția companiei pe piață și reprezintă o bază pentru proiectele pe care ni le-am propus în perioada imediat următoare. Forty Management, prin brandul comercial Central District, va continua să se impună pe segmentul dezvoltărilor rezidenţiale premium şi cu utilizare mixtă, consolidând seria de proiecte imobiliare inovatoare. Urmează Central District Lagoon City, primul proiect de reconversie urbană carbon neutral din Europa de Est, al cărui concept l-am finalizat, urmând ca anul viitor să demarăm lucrările de construcție. Un alt proiect de excepție pe care îl pregătim este Central District Royal Suites, un turn de 122 m înălțime cu locuințe exclusiviste, ce va fi primul proiect imobiliar din București cu galerie de artă publică, fațade ventilate din panouri solare și o vedere neîntreruptă de 270 de grade pentru fiecare apartament”, spune Lucian Azoiței, CEO Forty Management.

Forty Management are în portofoliu terenuri cu o suprafaţă totală de 43.000 mp, pe care preconizează dezvoltarea de noi proiecte rezidențiale cu o suprafață de peste 138.000 mp și o valoare de piață ce depășește 310 milioane euro. Noile proiectele se află în proces de obţinere a autorizaţiei de construcţie.

Portofoliul companiei include proiectele Central District Cuza 99, Central District 4 Elemente, Central District Viitorului 134, Central District Lagoon City și Central District Royal Suites, proiecte finalizate și în curs de dezvoltare.

Compania a fost fondată de Lucian Azoiței și Tudor Bădițescu. În prezent, familia Azoiței deține acțiuni în valoare de 88,5% și Tudor Bădițescu, 11,5 %.

Despre Forty Management

Forty Management este unul dintre dezvoltatorii imobiliari cei mai premiați la nivel internațional pentru inovație și sustenabilitate. Compania dezvoltă proiecte premium mixed-use de reconversie urbană sub brandul Central District.

Portofoliul companiei cuprinde 333 de apartamente finalizate, 600 de apartamente în construcție, un hotel de 5 stele cu 300 de camere, 9.000 mp de spații de birouri precum și spații comerciale (2.300 mp finalizate și 8.300 mp în curs de dezvoltare).

Forty Management a obținut certificarea Green Homes pentru toate proiectele sale realizate până în prezent.