in ,

Pandemia schimbă paradigma în proiectele rezidențiale: în anii ce urmează se va miza mai mult pe regenerarea urbană, petrecerea timpului în natură și crearea unor spații de socializare pentru comunitate

© FotografulTAU

Ecovillas Company: Jumătate dintre clienții nostri au cumpărat locuințe în cadrul complexului pentru accesul la natură, pentru spațiul verde bogat din jur și din curte. Observăm un interes crescut al celor care caută o casă pentru spațiile verzi din complex și își doresc facilități de petrecere a timpului în comunitate, precum zonele de recreere, lobby sau locuri de joacă

Pandemia este unul dintre principalii factori care a dus la aceste schimbări pe piața imobiliară, iar oamenii care sunt în căutarea unei locuințe vor avea în următorii ani o dorință tot mai mare de a socializa și de a petrece timp în natură, odată cu trecerea peste criza sanitară. De aceea, dezvoltatorii care vor miza pe regenerarea urbană, prin plantarea unor arbori și amenajarea în jurul blocurilor a spațiilor de recreere, vor reuși să atragă rapid clienți. Compania Ecovillas a ales să dezvolte în Mogoșoaia un proiect rezidențial de trei imobile care oferă spații verzi și este situat într-o zonă verde, cererea pentru acestea fiind în creștere.

Complexul LOFT green apartments este situat la liziera a două păduri, ceea ce a făcut ca interesul pentru locuințele din cadrul complexului să se dubleze de la debutul pandemiei. Finalizarea primei faze a proiectului s-a suprapus exact cu începutul crizei de Covid-19, iar faptul că avem un proiect aproape de natură, cu spații generoase în curtea complexului ne-a ajutat mult. Sunt locatari care lucrează de acasă și fac mereu plimbări prin pădure în pauze, unii chiar au lucrat în pădure. Vedem că își petrec mai mult timp și în curtea complexului, alături de ceilalți vecini. Suntem siguri că în momentul în care tot complexul va fi gata, spațiile de recreere din curte vor fi principala atracție și deschidere spre socializare. (IULIAN NICULAE – sales manager LOFT green apartments).

© FotografulTAU

Dintre cei 10.000 de metri pătrați de curte, sub 25% reprezintă construcții, restul suprafeței fiind zone de promenadă și recreere, spații verzi, alei, loc de joacă și parcări. Compania Ecovillas a investit în amenajarea zonelor verzi din cadrul complexului, plantând peste 100 de arbori în curte, miscanthus și gazon. În felul acesta, au fost create locuri de relaxare pentru locatari cu bănci, locuri unde acum locatarii se întâlnesc pentru a socializa.

Există clar o tendință mai mare a oamenilor să socializeze în această perioadă. Avem aproape 2 ani de când nu ne-am prea mai întânit cu prietenii și rudele, am trecut prin multe restricții, iar toate acestea ne-au afectat viața socială. Credem că, odată cu trecerea crizei sanitare, oamenii vor avea o dorință mai mare de a petrece timp împreună, în comunitatea formată în complex. Estimăm că în anii ce vor urma se va pune mai mult accent pe aceste zone unde locatarii se pot întâlni și pot petrece timp cu vecinii. (IULIAN NICULAE – sales manager LOFT green apartments)

Românii, mai receptivi la achiziția locuințelor eficiente energetic, cu energie regenerabilă și consum mic

Grija pentru natură și reducerea risipei se observă în rândul celor care cumpără o locuință, fiind mai interesați de proiectele rezidențiale eficiente energetic, care nu poluează și au un consum de energie mai mic.

Clienții sunt mai informați și le pasă mai mult acum de protejarea naturii, de reciclare. Schimbările climatice și impactul asupra mediului cu poluarea vor fi factori care vor schimba în următorii ani tot mai mult comportamentul celor care caută o locuință. Se vor apleca spre proiectele cu un consum mic de energie, pentru reducerea costurilor lunare, și vor dori să se implice mai mult în reducere impactului cu poluarea prin reciclare și acțiuni de curățare a spațiilor unde locuiesc. În cadrul complexului, locatarii au avut deja două campanii de curățare a pădurii, ceea ce arată clar o preocupare a tinerilor de a se implica civic în acțiuni de genul acesta. (IULIAN NICULAE – sales manager LOFT green apartments)

Locuințele din cadrul complexului LOFT green apartments folosesc pompe de căldură geotermice pentru asigurarea agentului termic, energia regenerabilă fiind principala sursă pentru încălzire, răcire și apă caldă în complex. De asemenea, izolația cu spumă poliuretanică a blocurilor ajută la reducerea pierdelor de căldură, iar cele trei imobile sunt încadrate în cea mai înaltă categorie de eficiență energetică – clasa energetică A. Cei care achiziționează prin credit pot beneficia de dobânzi preferențiale pentru achiziția de locuințe verzi. Complexul are în total 154 de apartamente de tip studio, 2 camere și 3 camere, cu design de tip loft și este vândut în proporție de peste 90%.