in ,

IMPACT Developer & Contractor: 95% dintre bucureșteni și-au schimbat stilul de viață și perspectivele asupra calității locuirii în ultimul an și jumătate

Pandemia COVID19 a adus schimbări în modul în care percepem spațiile  de locuit și importanța calității mediului din jurul acestora. Nevoia unui  spațiu de locuit sănătos și confortabil este esențială pentru bunăstarea mentală și fizică.

Pentru a evalua importanța cerințelor de sustenabilitate pentru  clădirile/zonele rezidențiale, prezentul studiu acoperă un eșantion  relevant din populația Bucureștiului, analizat în mod comparativ între  locuitori ai ansamblului rezidențial Greenfield Băneasa, situat în zona de  nord a capitalei, un cartier nou, înconjurat de 900 de hectare de pădure și  locuitori ai capitalei, nonrezidenți Greenfield.

Sănătatea, siguranța, mediul și confortul sunt aspecte principale ale  clădirilor rezidențiale care au fost testate în timpul carantinei și care ar  trebui să devină principalele criterii în alegerea unei locuințe. Locuințele  ar trebui să ofere locatarilor anumite măsuri de protecție a sănătății și  siguranței, cum ar fi aplicarea de tehnologii inteligente, asigurarea unei  salubrizări adecvate pentru a reduce probabilitatea de infectare și  dezvoltarea unor spații verzi și mai intime, care pot ajuta la recuperarea și îmbunătățirea stărilor mentale.

De asemenea, odată cu nevoia emergentă de a lucra și studia de acasă,  este necesară schimbarea noului design de locuințe astfel încât să  acomodeze și spații private, care săi permită fiecărui membru al familiei  să aibă un loc personal acasă.

Concluziile studiului vin să susțină încadrarea zonei rezidențiale  Greenfield Băneasa în categoria dezvoltărilor durabile.

Studiul complet poate fi consultat aici.