in ,

WINGS – Primul proiect rezidential din România precertificat EDGE a fost inaugurat

Proiectul WINGS – primul ansamblu rezidenţial din România dublu certificat (EDGE și GREEN HOMES) a fost inaugurat oficial joi, în prezența finanțatorilor, a furnizorilor și a reprezentanților mediului de afaceri.

Ansamblul a beneficiat și de o slujbă de sfințire oficiată de ÎPS Mitropolit Andrei. Panglica a fost tăiată tot de ÎPS Andrei alături de Dorin Bob, CEO Studium Green.

Rezidenții vor beneficia de o grădină urbană organizată după principii de permacultură, cu flori, plante aromatice, legume deja pe rod, arbuști decorativi și o zona plantată cu arbuști fructiferi (zmeur, mur etc), pivnițe urbane și o stație de compost. Toate apartamentele au terase de până la 15 mp, panoramă spre centrul orașului sau spre pădurea Făget, orientare optimă și lumină naturală, tâmplărie din aluminiu, încălzire în pardoseală, centrală termică de apartament.

“Suntem la capătul unui drum, unui vis frumos de 5 ani, care s-a materializat si s-a finalizat. Cred foarte mult în ideea că viitorul orașelor vor reprezenta dezvoltări integrate în care comunitatea acelui bloc, acelei clădiri va însmena ceva, va purta un nume”, afirmă dl Dorin Bob, dezvoltatorul proiectului.

Wings este primul ansamblu rezidențial din România dublu certificat EDGE și GREEN HOMES de către Banca Mondiala și România Green Building Council, depășind limita de performanță cu peste 20 % comparativ cu clădirile standard la consumurile de energie și apă, generând facturi mai mici pentru viitorii proprietari. Pe lângă cele 236 de spații dedicate parcării bicicletelor, ansamblul beneficiază de putere electrică instalată necesară încărcării mașinilor electrice pentru toate cele 276 locuri de parcare existente.

Despre STUDIUM GREEN

Studium Green este liderul pieței imobiliare din Transilvania și primul dezvoltator din România care a construit ansambluri rezidențiale verzi. Cu un Green Award oferit de Romania Green Building Council pentru primul proiect rezidențial certificat verde din România și o dublă nominalizare la SEE Property Awards al EuropaProperty, Studium Green și-a adjudecat poziția de pionier și lider de piață pentru sectorului rezidențialelor sustenabile din România. În prezent, peste 70% dintre proiectele din portofoliul Studium Green au fost certificate sau se află în curs de certificare.

Studium Green și-a asumat încă din 2012 angajamentul de a  construi responsabil, în conformitate cu cele mai înalte standarde și cerințe Green Homes, dezvoltate de România Green Building Council.