in ,

IMMOFINANZ îşi extinde portofoliul intrând pe segmentul locuinţelor durabile şi accesibile. Compania plănuieşte sa dezvolte circa 12.000 de apartamente.

IMMOFINANZ îşi extinde portofoliul intrând pe segmentul locuinţelor durabile şi accesibile. Compania plănuieşte sa dezvolte circa 12.000 de apartamente.

“Terenurile libere intravilane sunt din ce în ce mai rare şi costisitoare, în timp ce nevoia de locuinţe creşte. Avem o resursă importantă, cea mai mare reţea de parcuri de retail din Europa. Cu brandul Top on STOP, vrem să valorificăm această oportunitate, având la bază experienţa dezvoltărilor imobiliare, pentru a oferi locuinţe accesibile şi durabile şi pentru a susţine utilizarea responsabilă a terenurilor”, a explicat Dietmar Reindl, COO IMMOFINANZ.

“Oferim astfel o soluţie pentru trei dintre cele mai mari provocări ale prezentului: creştem densitatea populaţiei în zone urbane limitând în acelaşi timp acţiunile de impermeabilizare a solului, dezvoltăm locuinţe de calitate pentru persoane cu venituri mici şi medii şi construim locuinţe neutre din punct de vedere al impactului asupra climei, ce au la bază concepte de construcţie din lemn şi energie ecologică”, a adăugat Reindl.

Portofoliul STOP SHOP al Immofinanz acoperă în prezent aproximativ 100 de locații din zece țări europene, iar planurile prevăd o creștere la 140 de proprietăți în următorii ani. În România se află un singur parc de retail STOP SHOP în Botoșani.

Aapartamentele Top on STOP vor îndeplini criterii ridicate de durabilitate. Construcția modulară din lemn va permite combinații variind de la mini-mansarde la apartamente de familie, apartamente cu camere de birou la domiciliu sau unități separate pentru oaspeți sau îngrijitori.

Proiectele vor prevede instalarea de echipamente care să reducă amprena asupra mediului, prin utilizarea de panouri fotovoltaice, sisteme de recuperare a căldurii și a energiei geotermale. Vor fi amenajate și zone comune, cum ar fi locuri de joacă, zone de întâlnire sau grădini pe acoperiș.