in ,

One United Properties s-a listat astăzi la Bursa de Valori Bucureşti. Filip & Company implicată în proiect

Acţiunile companiei se tranzacţionează pe Piaţa Principală a bursei, sub simbolul bursier ONE. Listarea vine după ce compania a atras 260 milioane de lei finanţare prin derularea primei oferte publice iniţiale primare la bursă din ultimii şapte ani.

Succesul ofertei şi listarea One United Properties ne arată încă o dată potenţialul de dezvoltare atât al pieţei de capital, cât şi capacitatea bursei de a susţine companiile antreprenoriale româneşti. Astăzi, echipa One începe un nou capitol în dezvoltarea companiei, parcurs care şi până în acest moment a fost remarcabil. Ne bucură faptul că One a ales bursa şi investitorii din piaţa de capital pentru a se finanţa, încheierea ofertei aducând o infuzie de capital în companie de 260 milioane de lei. Fiecare leu al investitorilor instituţionali sau de retail este asemeni unui vot de încredere în echipa voastră, în planurile voastre, în strategia One. Respectaţi-l şi construiţi în continuare. Bine aţi venit în comunitatea companiilor listate la bursă!“, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Dinamica bursei din ultima perioadă, atât pe segmentul de acţiuni, cât şi pe cel de obligaţiuni, aduce nu doar finanţare companiilor care aleg să vină la bursă. Această dinamică se traduce, pe termen lung, în mai multă transparenţă pentru întreg mediul de afaceri, dar şi în mai mulţi investitori la bursă. Prin intermediul celor 13 companii care s-au listat de la începutul anului, cu o capitalizare cumulată de 911,6 milioane euro, Bursa de Valori Bucureşti şi-a lărgit semnificativ reprezentativitatea. Avem încredere că prezenţa One United Properties la bursă va deschide apetitul investitorilor pentru noi tranzacţii şi va impulsiona şi pe alţi antreprenori români să se finanţeze prin piaţa de capital“, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursei de Valori Bucureşti.

“Pornim la drum după o rundă senzaţională marcată de oferta publică iniţială, care s-a încheiat cu rezultate extraordinare pentru compania noastră şi cu confirmarea încrederii pe care partenerii investitori o au în noi. Le mulţumim încă o dată. De-a lungul anilor, am dezvoltat o relaţie dinamică şi transparentă cu investitori locali şi internaţionali, care prin votul lor de încredere au confirmat potenţialul pe care îl are compania noastră în industria imobiliară românească. Acum marcăm un nou început pentru One United Properties pe piaţa de capital, care ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp să ducem performanţa mai departe, să livrăm rezultate, dar şi să fim un emitent lichid şi deschis în continuare către noi investitori. Bursa de Valori Bucureşti a demonstrat că reprezintă un suport de finanţare excelent pentru companiile locale. Credem în potenţialul pieţei de capital de la noi şi vrem să valorificăm contextul pe care aceasta ni-l oferă odată cu listarea companiei, pentru a accelera strategia Grupului de a investi în oportunităţi de dezvoltare premium sustenabile în zone exclusiviste ale Bucureştiului şi în alte regiuni din ţară“, a spus Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

Activăm într-o industrie în care excelenţa se obţine prin perseverenţă, rigurozitate, principii. Abordarea noastră, bazată pe o nouă viziune asupra ideii de locuire, pe concepte imobiliare emblematice, construite sustenabil şi integrând cele mai noi tehnologii din domeniu şi un design interior excepţional, cu focus pe calitate, dar şi pe componenta culturală ce se regăseşte în toate dezvoltările noastre, ne-a ajutat să creştem rapid, dar sănătos şi să fim în pas cu tendinţele internaţionale. One United Properties mai are multe de spus pe piaţa imobiliară din România şi ne dorim să creştem pentru a continua să inovăm şi să dezvoltăm conceptele sustenabile în care credem. Avem o echipă solidă de profesionişti în domeniu, capabilă să dezvolte compania în continuare, pe fondul unei pieţe cu un potenţial foarte atractiv“, a adăugat Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.

Amintim faptul că Filip & Company a asistat One United în acest proiect.

One United este una dintre cele mai dinamice companii și este un business care a redefinit sectorul său în România. Fondatorii, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu sunt leaderi cu o viziune de transformare, creștere și îmbunatățire continuă și care știu să se înconjoare de o echipă excelentă. One United este făcută pentru piața de capital și este minunat că piața noastră a ajuns la momentul în care astfel de businessuri se regăsesc în mod natural pe bursă. Dimensiunea ofertei și rapiditatea de execuție demonstrează încă o dată creșterea pieței, iar adăugarea unui astfel de leader de sector și mare companie antreprenorială este o veste bună pentru investitori. Mă bucur că am avut din nou ocazia să ajutăm la realizarea unui IPO record și mulțumim pentru încrederea acordată în acest proiect important și pentru colaborarea excelentă”, spune Alexandru Bîrsan, partener și coordonator al departamentului de Fuziuni, achiziții și piețe de capital al Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat One United în acest proiect a fost coordonată de către partenerii Alexandru Bîrsan, Olga Niță și Ioana Roman și i-a implicat pe Roxana Diaconu (senior associate), Anca Bădescu (associate), Andrei Konya (associate), Rareș Crîșmaru (associate) și Daria Olteanu (associate).