in ,

SkyTower este prima clădire de birouri din România care obține certificarea LEED Platinum Operations and Maintenance

SkyTower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, a obținut certificarea LEED Platinum Operations and Maintenance (Operațiuni și Mentenanță), care atestă clădirile pentru cele mai bune practici și măsoară performanța de mediu în timpul funcționării și întreținerii.

SkyTower este prima clădire de birouri din țară care obține cel mai înalt nivel de certificare pentru operațiuni și mentenanță în cadrul sistemului de certificare LEED.

Ne preocupă constant îmbunătățirea mediului de lucru pentru chiriașii SkyTower. Utilizăm și întreținem echipamentele într-un mod cât mai eficient, încercând să ne înțelegem punctele slabe și, în consecință, să ne îmbunătățim performanțele și amprenta de mediu a SkyTower. Certificarea LEED Platinum (O + M) confirmă standardele înalte ale SkyTower, începând de la proiectarea, execuția și funcționarea clădirii construită de RPHI. Certificarea este rezultatul orientării noastre către eficiență, sustenabilitate operațională și reducerea impactului asupra mediului înconjurător”, a declarat Bernd Steingruber, Chief Technical Officer (CTO) al RPHI România, compania care administrează și deține SkyTower.

Procesul pentru certificarea LEED, (Leadership in Energy and Environmental Design), acordată de US Green Building Building Council (USGBC), a ținut cont de îndeplinirea unui set prestabilit de criterii. Acestea se referă la amplasarea clădirii, accesul la mijloace de transport și eficiența consumului de apă. Alte criterii luate în considerare pentru certificare au fost eficiența energetică și a climatizării, calitatea mediului interior, inovația și prioritățile locale de mediu.

Despre SkyTower

SkyTower este cea mai înaltă clădire din România și cea mai iconică clădire de birouri din București. Turnul are 37 de etaje, ajungând la o înălțime de 137 de metri deasupra solului și 60 de metri de structură subterană cu 5 etaje de locuri de parcare și depozitare. Toate zonele de birouri din SkyTower sunt iluminate natural, iar etajele superioare beneficiază de ascensoare de mare viteză, care ating o viteză maximă de 6 metri pe secundă.

De la finalizarea construcției în decembrie 2012, SkyTower a devenit un punct de reper al orașului, remodelând orizontul noului cartier de afaceri din nordul Bucureștiului și stimulând dezvoltarea de noi proiecte în zona Floreasca-Aurel Vlaicu.

www.skytower.ro

Despre LEED

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) este cel mai utilizat sistem de evaluare a clădirilor verzi din lume. Disponibil pentru practic toate tipurile de clădiri, LEED oferă un cadru pentru clădiri verzi sustenabile, extrem de eficiente și cu costuri de operare reduse. Certificarea LEED este un simbol recunoscut la nivel mondial al atingerii unui nivel ridicat de sustenabilitate.