in , , ,

România ocupă primul loc în planurile de dezvoltare Prime Kapital

Prime Kapital, dezvoltator, investitor și operator în real-estate, continuă expansiunea pe piața românească prin trei mari proiecte rezidenţiale adăugate în portofoliu.

Marmura Residence, dezvoltat în Bucureștii Noi, se întinde pe un teren de 1,5 ha, lângă stația de metrou Jiului, și oferă 465 de apartamente și 6 birouri private. Construcția se află într-un stadiu avansat, predarea apartamentelor urmând să înceapă în această toamnă.

Avalon Estate, un nou proiect, de altfel primul de tipul gated community din București, însumează 746 de unități (vile individuale, apartamente și case de tip Townhouse) și se află, de asemenea, în construcție. Dezvoltat pe 8,1 hectare, în imediata vecinătate a zonelor comerciale și de birouri ale Bucureștiului, proiectul este organizat în jurul unui parc central, fiind orientat către un lac natural.

 Fideli angajamentului nostru de a livra proiectele exact așa cum le prezentăm la început, fără să reducem în timpul construcției spațiile comune și infrastructura aferentă (cum ar fi zonele verzi), am obținut din start autorizație de construire pentru întregul proiect. Putem astfel construi un proiect integrat care, în opinia mea, va fi unul dintre cele mai interesante și mai fumoase ansambluri rezidențiale cu densitate redusă din nordul Bucureștiului. În momentul de față construim o treime din totalul unităților împreună cu infrastructura principală, cum ar fi zona de club, o porțiune semnificativă a parcului central care se întinde pe 1.3 hectare și principalele drumuri interne. – Maggie Kitshoff, Residential Partner Prime Kapital

Primele 258 unități vor fi livrate și locuite până în primul trimestru al anului viitor, iar livrarea întregului proiect este estimată în primul trimestru din 2024. Prima fază este gândită încât să permită a arăta clienților care este conceptul Avalon Estate. Până în toamnă, va fi deschis biroul de vânzări cu 4 etaje în cadrul clădirii administrative, care reprezintă și poarta de acces în proiect.

Ritmul vânzărilor rămâne unul bun, iar reprezentanții Prime Kapital cred că vor asista la o creștere semnificativă odată cu livrarea primei faze, când clienții vor înțelege diferența dintre Avalon Estate și alte proiecte sau apartamente din segmentul de lux în cadrul unor proiecte imobiliare cu densitate ridicată.

Silk District, situat în Iași, este un proiect unic de regenerare urbană care va transforma o mare platformă industrială neutilizată în cel mai modern cartier, de tip mixed-use, din al doilea oraș ca mărime din România. Dezvoltatorii se află acum în proces de obținere a autorizației de construire și vor demara lucrările la prima fază rezidențială în a doua jumătate a anului 2021, urmând să aibă în construcție circa 1000 de unități în primul trimestru al anului viitor. Caracterul unic al Silk District rezidă în faptul că întrunește toate standardele pentru a fi un cartier verde, car-free. Va aduce în Iași prima pădure urbană, extinzând spațiul verde al orașului cu cel puțin 1.400 de copaci. Masterplanul prevede, pe lângă apartamente, servicii suplimentare, centre dedicate comunității, zone de joacă, piste de bicicletă și terenuri de baschet.

Prime Kapital are o viziune de dezvoltare pe termen lung și vom continua să adăugăm proiecte în portofoliu. România este și va rămâne centrul de greutate al portofoliului nostru și, ca atare, ocupă primul loc în planurile noastre de dezvoltare. Vom continua să adăugăm proiecte care se concentrează pe segmentul de piață mediu. Credem că putem avea un impact mare continuând să dezvoltăm proiecte de înaltă calitate, cu spații verzi generoase, la prețuri accesibile. În opinia mea, niciun alt dezvoltator de pe piața din România nu poate concura cu standardele noastre în acest segment. Suntem foarte bucuroși că livrăm primele unități în următoarele luni, fapt ce va reprezenta pentru noi un punct de cotitură. Maggie Kitshoff, Residential Partner Prime Kapital