in ,

Menatwork, un alt mod de a construi

Menatwork îmbina cu succes experiența în constructii cu activitatea continuă de promovare  a produselor și soluțiilor noi din domeniu, oferind clientului garanția rezultatului finit prin implicarea directa în proces: de la achiziție, consultanță, vânzare și până la montaj.

În cei 27 de ani de activitate ca furnizor complet de solutii, Menatwork a reusit sa puna bazele  unui sistem integrat astfel incat sa asigure prin activitatea proprie de comert si  productie necesarul pentru construirea in totalitate a unei cladiri.

Grupul Menatwork, prin Quattro Pavimente Tehnice, produce și montează pardoseală tehnică supraînălțată, folosită în toate clădirile de birouri și spații IT, fiind singura unitate din Sud-Estul Europei care poate produce soluții personalizate în domeniul pardoselilor tehnice din regiune. Steel Business Profiles produce structura și accesoriile pentru sisteme de carton gips, tavane suspendate și structura aferentăVem Proiect Lighting este unitatea în care se produc corpuri de iluminat, iar în All 4 Ventilation, tubulatura pentru sisteme HVAC. Activitate de productie este completată prin activitate de comerț din ARCA STUDIO CONSTRUCT care comercializeză materialele produse în grup, dar și ale altor parteneri importanti din industrie.

Așadar, toată activitatea de producție și comerț a Grupului a fost gândită astfel încât să asigure o sinergie si autonomie într-un proiect, ceea ce face ca Menatwork să se diferențieze ca furnizor complet pe piața de construcții în România.

Avantajele de a avea aproape toate elementele vitale construcției unei clădiri direct de la sursa sunt evidente, avantajul primordial fiind al clientului, fie că este beneficiar direct, constructor sau dezvoltator, grupul garantând rezultatul final, de la produsul vândut până la montarea corectă și funcționalitatea lui.

“In afara de faptul ca in grupul nostru avem unitatile de producție, prin consultanții specialisti ai companiei aducem plus valoare proiectelor prin capacitatea de a optimiza dimensiunile, specificațiile produselor, customizarea acestora, aprovizionarea just in time- realizand  importante reduceri de cost, un management mai bun al activitatii îșantier și reducerea termenului de execuție, precizează Monica Grafu, director Grup Menatwork.

Grupul Menatwork, cu un total de 14 companii, a cunoscut în cursul anului precedent o profitabilitate în creștere, cu peste 5%, prin prisma optimizării costurilor chiar în condițiile unei crize provocate de pandemie.

“Din punct de vedere al cifrei de afaceri nu putem spune ca au fost diferențe majore față de 2019. Cu siguranță pandemia ne-a adus multă incertitudine, ne-a pus la încercare flexibilitatea dar pe de altă parte ne-a dat ocazia să arătăm solidaritatea față de angajați și față de partenerii noștri din business“, a declarat Oliviu Vasilescu, Business Developer Grup Menatwork.

În domeniul construcțiilor, anul precedent a adus cu sine nevoia de spații rezidențiale, iar trendul pare să continue către industrial. În ceea ce privește clădirile de birouri, grupul Menatwork preconizează orientarea către recompartimentări, mai degrabă decât construirea de clădiri noi.