in , ,

Cum schimbă un proiect imobiliar fața unui cartier cu tradiție din București

În comunitatea din Giulești, la doar 2 minute de mers pe jos de Lacul Morii, se construiește un ansamblu rezidențial amplu, format din 6 blocuri, în care vor locui aproximativ 5.000 de persoane – proiectul Aqua City. Datele unei companii de monitorizare a pieței construcțiilor la nivel național, publicate de economedia.ro, plasează Aqua City pe primul loc în București și pe locul 3 la nivel național în topul celor mai mari proiecte, din cele 12.000 de șantiere analizate. Anvergura impresionantă a complexului imobiliar a determinat echipa din spatele proiectului să pună în centrul obiectivelor sale nu doar bunăstarea viitorilor locatari, ci și pe cea a comunității extinse.

Un proiect imobiliar modern, cu rol civilizator 

Faza de pregătire a începerii construcției proiectului a avut o serie de provocări și a presupus investiții importante. Rezultatele au însă un impact pozitiv pe termen lung pentru toți membrii comunității. Pe terenul pe care astăzi se construiește Aqua City, se afla fabrica de mobilă Silvarom, cu hale de producție, ateliere de vopsitorie, depozite și magazii de materiale feroase. Zona era una industrială, iar prezența unei fabrici pe cale de a fi închisă, cu utilaje și tehnologii învechite, producea un grad sporit de noxe și disconfort locuitorilor din jur, atât prin poluarea aerului, cât și prin poluarea fonică. Odată cu preluarea terenului și a fabricii de către dezvoltatorul Aqua City a început transformarea zonei.

Cu o investiție care s-a ridicat la 500.000 de euro, terenul a fost curățat și materialele rămase au fost evacuate. Au fost demolate aproape 70% din utilitățile fabricii, care se întindeau pe o suprafață totală de aproximativ 70.000 mp. Astăzi, acolo se lucrează la construcția unui proiect imobiliar modern, cu rol civilizator, care contribuie la regenerarea urbană a zonei datorită spațiilor verzi ample, a construcției cu o arhitectură modernă, precum și a facilităților oferite, care vor deservi întreaga zonă.

Eforturile Aqua City nu au trecut neobservate de piața imobiliară și experții din industrie, proiectul fiind recent nominalizat la Gala Profesioniștilor în Imobiliare, la secțiunea Cea mai impresionantă regenerare urbană. Analiza juriului a avut la bază mai multe criterii, printre care investiția pentru pregătirea terenului, rezultatul obținut, investiții atrase în zonă datorită ridicării ansamblului și rolul său pozitiv în interiorul comunității. Toate aceste aspecte au plasat Aqua City pe lista finaliștilor la acest eveniment dedicat profesioniștilor din domeniu. De asemenea, Aqua City s-a bucurat de alte 2 nominalizări, la categoriile Cel mai bun concept nou și Cel mai bun mix de servicii și facilități.

Facilități și servicii Aqua City, deschise pentru întreaga comunitate

Proiectul imobiliar este gândit în cele mai mici detalii pentru a asigura locatarilor un grad ridicat de confort și calitate a vieții. În interiorul ansamblului va exista o varietate de facilități și servicii la care vor avea acces atât locatarii din Aqua City, cât și membrii ai comunității din Giulești-Crângași, precum:

Grădiniță nouă și modernă. Aceasta va avea o suprafață de aproximativ 500 mp și va fi amplasată în interiorul complexului, fiind destinată în principal copiilor din Aqua City, însă și micuții din alte zone vor avea acces la această instituție de învățământ.

Spații verzi ample. Aqua City va avea spații verzi generoase, între blocuri și în spațiile comune ale ansamblului, dar și un parc de circa 4.000 mp.

Centru SPA, spațiu destinat relaxării. Va fi dotat cu jacuzzi, saună umedă și uscată, precum și cu o piscină acoperită, gândită pentru relaxare, lecții de înot și aqua gym. Cei interesați vor avea acces la terapii inedite, tratamente faciale sau corporale și ritualuri SPA.

Spații comerciale. Comunitatea își va face cumpărăturile într-un magazin al unui retailer alimentar de top, iar spațiile comerciale de la parterul Blocului 1 vor deservi o multitudine de servicii/funcțiuni pe o suprafață totală de 2.400 mp.

Proximitatea față de Lacul Morii este unul dintre avantajele cele mai importante ale proiectului, alături de facilitățile oferite de ansamblu. Locuitorii Aqua City vor avea o priveliște spectaculoasă, în condițiile în care Primăria sectorului 6 plănuiește transformarea acestei zone într-o atracție locală. Insula și zona de promenadă care înconjoară Lacul Morii sunt în atenția autorităților pentru realizarea unor lucrări ample de modernizare, urmând a fi transformate în destinație de relaxare, datorită investițiilor care se ridică la 30 de milioane de lei.

Implicarea Aqua City în comunitate, un obiectiv îndeplinit

Echipa proiectului a înțeles responsabilitatea pe care o are față de întreaga comunitate din Giulești-Crângași și a gândit proiectul în funcție de impactul pozitiv adus comunității. De aceea, alături de administrația sectorului 6, echipa Aqua City a luat parte la cea mai mare campanie de curățare a împrejurimilor Lacului Morii, în urma căreia s-au strâns în jur de 5.000 de saci de gunoi.

Pe lângă aderarea la astfel de acțiuni, Aqua City a dezvoltat de-a lungul timpului proiecte proprii dedicate comunității. Astfel, Aqua City a finanțat un ziar obiectiv, echilibrat, cu focus pe zona Giulești-Crângași-Lacul Morii, cu un tiraj de 60.000 de exemplare, distribuit gratuit membrilor comunității.

Ziarul Aqua City este acum la a treia ediție și a fost apreciat de cititori încă de la apariție. În paginile ziarului, cititorii pot afla povești de viață ale oamenilor din comunitatea lor, repere mai puțin știute despre istoria cartierului sau detalii despre viitoarele demersuri și investiții ale administrației pentru modernizarea zonei. Ziarul Aqua City și-a propus să fie un partener activ și implicat în găsirea celor mai bune soluții de care zona are nevoie, dar și o “voce a cartierului Giulești” prin abordarea de teme care să reflecte preocupările și așteptările comunității.