in

Pilulka in parteneriat cu Startup Yard anunta Pilulka Lab – compania mixta de accelerare si capital de risc este dedicata startup-urilor de tehnologie eHealth din CEE.

Pilulka, o companie digitală care operează în sectorul farmaceutic și de asistență medicală, și StartupYard, cel mai longeviv accelerator de startup-uri in tehnologie din Europa Centrală și de Est, anunță împreună lansarea Pilulka Lab. Scopul acestui joint venture este de a accelera și investi în startup-uri din domeniul tehnologiei care operează în industria sănătății. Pilulka Lab va sprijini fondatorii de tehnologie eHealth din întreaga regiune ECE cu mentorat de afaceri, acces la clienți, parteneri, investitori în Republica Cehă și în restul regiunii CEE.

Pilulka Lab poate investi până la un milion de euro (25 milioane Kc) în funcție de etapa startup- urilor sau mai mult pentru companiile din etapa ulterioară. Pentru a se califica, startup-ul trebuie încorporat într-o țară din Europa Centrală și de Est și să se concentreze asupra sectorului sănătatii. Mai exact, Pilulka Lab caută startup-uri in tehnologie care operează în domeniile inteligenței artificiale, blockchain, date medicale, asistență medicală și viață activă.

„Cred că vom lucra în Pilulka Lab cu proiecte grozave cu mari antreprenori din industria medicală în anii următori. Vom încerca să găsim și să sprijinim cu finanțare, experiență și rețea potențiale companii unicorn (evaluate la 1 miliard de dolari). La Pilulka, credem pe deplin în digitalizarea și transformarea asistenței medicale pentru a oferi îngrijiri mai bune oamenilor din regiunea CEE ”, a anunțat Martin Kasa, cofondator al Pilulka.

„StartupYard este încântat să își unească forțele cu Pilulka. Împreună, suntem poziționați ideal pentru a ajuta fondatorii ambițioși din industria sănătatii să își atingă obiectivele. Ultimele luni au confirmat, dacă este necesar, că inovația și tehnologia trebuie să fie în centrul atenției noastre dacă dorim să abordăm problemele de sănătate la nivel mondial. Cu finanțare și sprijin pentru afaceri, Pilulka Lab va căuta fondatori ambițioși care lucrează la soluții unice de înaltă tehnologie ”, spune Cedric Maloux, CEO Startup Yard.

Programul de accelerare pentru startup-urile în faza incipientă va fi furnizat de StartupYard, după 10 ani de experiență în a ajuta fondatorii de tehnologie să își dezvolte startup-urile, în timp ce finanțarea și accesul la industria sănătății vor fi asigurate de Pilulka. Până la 15 porniri vor fi acceptate în primul program de accelerare la distanță. Startup-urile interesate de program pot aplica direct online pe site-ul Pilulka Lab: PilulkaLab.com.

Despre Pilulka

Pilulka este o companie de tehnologie care activează pe piețele cehe, slovace și românești din 2013. Compania a fost fondată de frații Kasa, care se numără printre fondatorii scenei de comerț electronic ceh. Pilulka nu este doar operatorul unei rețele de farmacii din cărămidă și cea mai mare farmacie de comandă prin corespondență din Republica Cehă și Slovacia, cu aproximativ 2 milioane de clienți, ci în principal o companie de tehnologie care operează pe piața asistenței medicale. Pe lângă aceste nevoi ale clienților, Pilulka construiește o platformă care conectează clienții, producătorii, distribuitorii, serviciile, logistica și toate informațiile care se învârt în jurul acestei industrii. Obiectivul Pilulka este de a fi lider în industrie și de a stabili noi tendințe în domeniul asistenței medicale din secolul 21.

Despre StartupYard

Înființat în 2011, StartupYard este cel mai vechi accelerator privat de pornire din regiunea CEE. Până în prezent, StartupYard a investit și a accelerat 12 cohorte pentru un total de 84 de start-up- uri. Scopul său este de a ajuta startup-urile să crească și să câștige investiții suplimentare, conectându-le în același timp cu parteneri și mentori pentru a le ajuta să se lanseze pe scena globală. În total, startup-urile sale au strâns peste 49,5 milioane de euro. Au fost achiziționate 9 companii. StartupYard este susținut de Credo Ventures, Rockaway Capital și un grup de angel investors, printre care Michal Illich, Josef Matejka, Michal Kratochvil și Philip Staehelin. www.startupyard.com