in

Sixense România a lansat primul newsletter lunar dedicat transformării digitale a mediului construit

Sixense România, companie specializată în soluții de monitorizare a comportării construcțiilor în timp, a lansat primul newsletter lunar dedicat subiectului transformării digitale a mediului construit. Newsletterul Smart Infrastructure by Sixense România este parte din eforturile companiei de informare a pieței și prezintă analize, opinii și ghiduri de bună practică în ceea ce privește soluțiile digitale pentru prelungirea duratei de viață a proiectelor de construcții.

Conform unui studiu Deloitte din 2019, în timp ce toate industriile importante alocă 3,5% din încasări tehnologizării, industria de construcții alocă în medie doar 1,2%, deși provocările ei ar putea fi rezolvate integrând soluții digitale. Ca urmare, în timp ce domeniile importante au cunoscut o creștere a productivității cu 25% în ultimii 20 de ani, productivitatea sectorului de construcții a crescut cu doar 5%, conform aceluiași studiu.

Pentru a accelera dezbaterile constructive și identificarea soluțiilor necesare pentru transformarea digitală a mediului construit, Sixense România a inițiat newsletterul lunar Smart Infrastructure, în care oferă informații și repere utile investitorilor, beneficiarilor sau proprietarilor de infrastructură, precum și oricărei terțe părți implicate într-un proiect local de construcții.

„Încă de la lansarea pe piața din România, ne-am propus să venim cu soluții care să adreseze calitatea actului de proiectare și construcție pe piața de la noi. În tot ceea ce facem, ne preocupă să prelungim durata de viață a mediului construit, prin soluții de monitorizare ce eficientizează investiția, iar în același timp asigură sănătatea structurală a proiectelor. Toate eforturile noastre se concentrează spre informarea pieței, pentru că ne dorim o industrie performantă, care să folosească și să integreze eficient toate tehnologiile digitale disponibile și accesibile în acest moment. Suntem convinși că un mediu construit corect întreținut va însemna și o economie mai puternică pe termen lung”, a declarat Mariana Garștea, Director General Sixense România.

Primul număr al newsletterului Smart Infrastructure by Sixense România este disponibil aici, iar toți cei interesați se pot abona gratuit aici, pentru a primi gratuit cele mai noi informații

Newsletterul Smart Infrastructure by Sixense România este parte din programul companiei de informare a pieței și de accelerare a procesului transformării digitale în industria de construcții, din care fac parte și alte demersuri precum: realizarea primului studiu din satelit pe patrimoniul construit din Capitală, trimiterea unei scrisori deschise către Ministerul Transporturilor, realizarea unor dezbateri virtuale (Sixense Dialogues) despre cum ajungem la o infrastructură smart ș.a.

***

Despre Sixense România

Misiunea companiei este să optimizeze și să prelungească durata de viață a mediului construit, prin expertiză integrată și soluții digitale, personalizate și inovatoare, fiind în strânsă colaborare cu proiectanți, consultanți, gestionari de infrastructură și alți profesioniști în construcții.

Cu o prezență de peste 10 ani pe piața din România, compania este parte din Sixense Group, lider mondial în domeniu, cu expertiză solidă în dezvoltarea și folosirea tehnologiei și a instrumentelor digitale de ultimă generație pentru industria de construcții.

Printre proiectele din portofoliul Sixense România se numără: Prima secțiune – Linia de Metrou 5 București (monitorizare geotehnică și structurală), Tunelele Daneș și Sighișoara (monitorizare geotehnică și structurală), Linia de metrou 4 București (monitorizare structurală în exploatare), Pod nou Agigea (monitorizare structurală în exploatare), Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, Stadionul de fotbal Steaua, Pod Târnava, Aviației Tower, The Light, Millo 6, Tandem, Sema Park, Țiriac Tower, Ana Tower, Green Court C (monitorizare geotehnică și structurală) ș.a.