in ,

23 Trofee acordate Elitelor Real Estate la Gala Launch & Award Gala 2021, Club Snagov

Nordis Group – BEST REAL ESTATE DEVELOPER

S-a remarcat anul trecut datorită proiectului său din Mamaia și pentru modul în care a reușit să vândă într-un an pandemic. A vândut peste 80% din cele 1.100 proprietati din Mamaia. De asemenea, dezvoltatorul va demara în perioada următoare încă două proiecte spectaculoase în Brașov și Sinaia.

AFI Europe – BEST TRANSACTION – a fost premiat pentru cea mai mare tranzacție din anul 2020 și anume achiziționarea celor 4 clădiri de birouri, clasa A, cu o suprafață cumulată de peste 118.500 de metri pătrați de la dezvoltatorul Nepi Rockcastle, cu o valoare de aproape 290 milioane euro

CTPark – BEST LOGISTIC COMPANY– cel mai mare proprietar si dezvoltator de spatii logistice pe piata locala s-a remarcat in anul 2020 prin cele trei mari achizitii pe care le-a avut, cea mai remarcabila fiind achizitia portofoliului Cromwell prin care compania si-a consolidat parcul de la km12 al Autostrazii A1, CTParc Bucharest cu aproximativ 95.000 mp. In acelasi context, al proiectelor remarcabile, CTP a finalizat constructia celei mai mari hale, avand o suprafata de 140.000 mp si fiind fully leased. Mai mult, compania vizează ca la finele acestui an sa treacă de borna de 2 mil. mp de spaţii industriale.

CrosspointBEST REAL ESTATE AGENCY s-a remarcat anul trecut datorită intermedierii tranzacției de vânzare a platformei IMGB către SIF Banat – Crișana, fiind cea mai mare suprafață de teren tranzacționată, din ultimii 10 ani, în România (exceptând terenurile agricole): 540.000 mp. Valoarea acesteia a fost estimată între 35 și 40 milioane de euro.  Crosspoint a intermediat în ultimii 10 ani tranzacții cu terenuri în valoare de peste 250 milioane de euro.

Forty Management – BEST PROJECT – dezvoltă proiecte sustenabile sub brandul Central District. Compania are câteva dezvoltări rezidențiale finalizate (Central District Polona25, Central District Cuza99), alte 243 de apartamente în construcție (Central District 4 Elemente și Central District Viitorului 134) și 650 de apartamente în planul de dezvoltare imediat (Central District Lagoon City și Central District Royal Suites).

Metropolitan Developments – THE EXCLUSIVE PROJECT CROWN TOWERS –  Dezvoltatorii au demarat anul trecut cel mai exclusivst proiect din zona de nord a Bucurestiului, care va contribui la dezvoltarea armonioasa a zonei, si anume Crown Towers (ce cuprinde circa 250 apartamanete), cu o valoare estimata a investitiei de 100 milioane euro.  Proiectul cuprinde două faze. În prima etapă vor fi dezvoltate două corpuri de bloc, iar în a doua fază, cel de-al treilea corp de bloc, parcarea supraetajată, deasupra căreia vor fi amenajate facilitățile de Spa, piscina și sala de fitness.

AtenorBEST STRATEGIC DEVELOPER. Are în portofoliul său trei proiecte de birouri în București, cu o suprafață totală de 137.700 mp – Hermes Business Campus (75000 mp), Dacia One (15.800 mp) și Expo(46.900 mp).  Anul trecut a finalizat clădirea Dacia One, clădire pe care a pus-o în valoare și care în prezent găzduiește birourile ING Tech, hub-ul global de software development al grupului ING, care a închiriat un spaţiu de 13.000 mp pentru noul sediu al companiei.

De asemenea, dezvoltatorul a demarat luna trecută proiectul de lux Up-site Bucharest ce va cuprinde două clădiri – turn cu 14 si 25 etaje, însumând 250 apartamente. Deși demarat recent, dezvoltatorul a reușit să vândă peste 50% din totalul de apartamente.

Immofinanz – BEST OFFICE PROJECT. În zona de office, compania austriacă Immofinanz s-a remarcat anul trecut prin semnarea contractelor pentru ocuparea unei suprafețe de peste 50.000 de metri pătrați şi pentru menţinerea unui grad de ocupare ridicat la nivel de portofoliu. Performanța este deosebită având în vedere contextul generat de pandemia Covid-19.

SPEEDWEEL – BEST RESIDENTIAL PROJECT UNDER DEVELOPMENT – THE IVY

Proiectul The Ivy, localizat într-o zonă în contin3 uă dezvoltare, partea de nord a Bucureștiului, aproape de centrele comerciale, The Ivy are un total de 800 de locuinte, repartizate în 10 clădiri în regim de Parter+6Etaje.  Acest complex nou se întinde pe o suprafață de peste 5 hectare și dispune de numeroase facilități.

P3 BEST INDUSTRIAL TRANSACTION – a primit premiul pentru una dintre cele mai mari tranzactii din piata locala industriala si anume inchirierea celor aproximativ 85.000 mp de catre grupul Carrefour în parcul industrial P3 Bucharest A1, din vestul Capitalei.

Maurer Residence – BEST NEW CONCEPT premiat, pentru conceptul sau RoomInnovation, care se bazează pe RoomInnovation Wall (peretele mobil) și RoomInnovation Bed (patul mobil), două produse absolut inovatoare.

Point Development – BEST BUILDUP UNDER DEVELOPMENT – Cu peste 15 ani de experienta pe piata imobiliara din Romania, dezvoltatorul are un pipeline extins de 1.500 unitati rezidentiale cu livrari estimate pana in 2024.

Anul acesta va livra proiectul New Point Villas, dezvoltat în Voluntari, Mircea Eliade, ce cuprinde 118 vile si 147 apartamente in cadrul proiectului Green Point, de pe bd Basarabia. Dezvoltator cu experiență în peste 20 de țări și deținând în portofoliu peste 700 apartamente finalizate și predate în București, dezvoltatorii Shikun & Binui extind complexul City Point din cartierul bucureștean Aviației, investind peste 100 milioane de euro în apartamente de lux.

COSMOPOLIT  BEST PREMIUM RESIDENTIAL DEVELOPER – este un dezvoltator important în segmentul premium și high-end pe piața de real- estate din Brașov, încă din 2014. Viziunea Cosmopolit constă în a oferi cea mai bună soluție ALL IN ONE în real-estate-ul românesc la nivelul dezvoltării, proiectării, construcției, vânzării și închirierii de proiecte imobiliare

Brisk BEST PROJECT & COST MANAGEMENT Echipa a depășit anul trecut numarul de 100 de proiecte din portofoliu, care se traduc prin depasirea numarului de 450.000 mp construit livrati, coordonati cu succes prin intermediul serviciilor   Project si Cost Manangement.

Eduard Stoica – RISING STAR. Deși la început de drum,  este unul dintre cei mai apreciați notari din București, are drept valori primordiale comunicarea eficientă și clară cu clienul, celeritatea în execuția lucrărilor notariale și sacrificarea timpului personal pentru rezolvarea oportună a problemelor clientului

AustrothermMOST ACTIVE PRODUCER. Cel mai mare producător de sisteme de termoizolații, a cunoscut un real succes în anul precedent prin reușita de a aplica la schema de stat care asigură o finanțare nerambursabilă de 50% din costul de achiziție al echipamentelor de producție. Prin aceasta, compania va extinde capacitatea de producție de polistiren extrudat a fabricii din Roman, județul Neamț. Valorea totală a investiției se ridică la 3 milioane de euro.

De asemenea, anul acesta compania inițiază o alta investiție majoră, în zona de Vest a țării, cu o valoare de 4 milioane de euro.

Santa Maria Bay BEST SEA VIEW – dezvoltat pe coasta Mării Negre, în Constanța, complexul rezidențial cuprinde 89 de vile de lux cu view spectaculos. În elaborarea proiectului, dezvoltatorii au avut drept viziune stilul mediteranean, al vilelor în stil italienesc, cu finisaje care pun în valoare eleganța rustică a stilului sicilian

NAI Romania – BEST PERFORMING VALUATION COMPANY. Unul dintre leaderii de piaţǎ pentru servicii de evaluǎri, fiind reprezentantul exclusiv al NAI Global în România şi Republica Moldova. NAI Romania ofera de asemenea si servicii verzi, scopul sau fiind sa contribuie la reducerea emisiilor de CO2 si sa incurajeze construirea cladirilor sustenabile.

Adela Surugiu – BEST NOTARY IN REAL ESTATE, cel mai bun notar al anului s-a remarcat pe piata imobiliara pentru relatia pe care a reusit sa o construiasca si sa o mentina cu dezvoltatorii imobiliari

Emanuel Poștoacă – MOST INFLUENTIAL INVESTOR. După ce şi-a pornit propria afacere chiar în 2008, şi nu în orice domeniu, ci în imobiliare, o industrie adânc afectată de ultima recesiune economică, antreprenorul mizează acum pe un nou concept, prin care speră să îşi crească cu peste o treime cifra de afaceri de peste 27 de milioane de euro înregistrată anul trecut.

Dragos Tigau – BEST STRATEGIC INVESTOR. Unul dintre cei mai ambitiosi dezvoltatori este premiat pentru  investitorul strategic al anului. Domnul Tigau ne povesteste pe scurt cum a reusit sa atraga 3 milioane de euro prin plasament privat de obligatiuni pentru dezvoltarile imobiliare. Qualis Properties a derulat în luna ianuarie un plasament privat prin care a atras de la investitori aproape 2,1 milioane euro, prin vânzarea de obligațiuni cu maturitate de 3 ani și o dobândă fixă de 9% p.a., plătibilă trimestrial.

Oana Albota – BEST LAWYER IN REAL ESTATE – expertiza Albota Law Firm include structurarea tranzactiilor imobiliare de la momentul achizitiei imobilelor pana la momentul exit-ului si asistenta juridica in timpul tuturor etapelor unui proiect imobiliar: due- diligence pentru achizitie, asistenta pentru cumparare, autorizare, finantare, inchiriere, vanzare.

Florin Maris – BEST ENTREPRENUR IN REAL ESTATE

Considerat cel mai bun antreprenor al anului 2020, datorita vanzarii celor 3 cladiri de birouri din Cluj pentru 30 milioane de euro, chiar la inceputul anului trecut, inainte de venirea pandemiei. Florin Mariș, alături de Raul Ciurtin și de Călin Dobra intră și pe piața imobiliară din București, cu proiectul mixt „Estoria City Residence” este un proiect imobiliar de mari dimensiuni, ce este compus din 4 clădiri de apartamente, unde sunt prevăzuți 40 000 de metri pătrați de spații comerciale și plus pe o suprafață de 50 000 sunt proiectați spații pentru birouri.