in ,

În zona Timpuri Noi va fi construit un nou ansamblu rezidențial

Antreprenorii Daniel Șoldea și Constantin Piti au fost autorizați să construiască un ansamblu rezidențial cu circa 140 de apartamente premium pe un teren din cartierul Timpuri Noi al Bucureștiului, cumpărat de la grupul farmaceutic ungar Gedeon Richter.

Cei doi investitori au plătit peste 2 milioane de euro pentru un teren de circa 3.400 de metri pătrați pe care se afla unul dintre depozitele distribuitorului de medicamente Pharmafarm, parte a Gedeon Richter. Un corp de clădire din această proprietate a fost ocupat anterior de o unitate a Întreprinderii Poligrafice Luceafărul și, în perioada interbelică, de celebra fabrică de ciocolată Regina Maria a industriașului Grigore Alexandrescu.

Firma lui Daniel Șoldea și a lui Constantin Piti a primit autorizația să construiască un ansamblu rezidențial compus din 3 corpuri alipite cu subsol, parter și o înălțime de 3 etaje, plus etajele 4, 5 și 6 retrase. Proiectul, cu o suprafață desfășurată de circa 13.600 de metri pătrați, are planificate circa 140 de apartamente și circa 180 de locuri de parcare, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Viitorul ansamblu rezidențial este amplasat la 150 de metri distanță de proiectul mixt Timpuri Noi Square, dezvoltat de Vastint, companie cu acționari comuni cu ai grupului suedez IKEA. Zona Timpuri Noi și-a schimbat complet dinamica imobiliară după finalizarea primelor clădiri de birouri dezvoltate de Vastint în locul fostei fabrici Timpuri Noi. Pe aceeași stradă cu fostul depozit Gedeon Richter s-a format un parteneriat între RPF Development și o firmă a Cartel Alfa care va transforma clădirea unei foste tăbăcării într-un bloc cu locuințe în stil Art Deco. La mică distanță de cele două proiecte, One United Properties lucrează la definitivarea unui ansamblu rezidențial premium cu 108 apartamente, denumit Neo Timpuri Noi.

În aceeași zonă, Prima Development Group, cel mai mare dezvoltator de locuințe din Oradea, pregătește construcția ansamblului Core Timpuri Noi, cu 226 de apartamente. Click pentru mărire Cel mai recent proiect dezvoltat și vândut de Daniel Șoldea este ansamblul V22 Park Residence de pe Strada Virtuții, din Sectorul 6, care cuprinde două blocuri cu 202 apartamente.