in ,

Qualis Properties investește 10 milioane de euro într-un parc logistic în cartierul Timiș-Triaj. Implementează și un HUB de încărcare rapidă pentru 30 de mașini electrice

Dezvoltatorul imobiliar Qualis Properties investește 10 milioane de euro într-un parc industrial și logistic modern, o nouă linie de business care se bazează pe conceptul de producție și depozitare de proximitate. Cele zece clădiri ale noului proiect vor avea suprafețe de aproximativ 2.000 mp, ușor de compartimentat în funcție de particularitățile beneficiarilor și vor fi situate în municipiul Brașov, pe un teren de peste 45.000 mp. Acest prim proiect va fi dezvoltat pe strada Narciselor și va avea o suprafață închiriabilă de 19.880 mp. Ulterior, acesta va fi replicat în alte orașe, în momentul în care vor fi identificate terenurile potrivite.

Primul proiect de acest gen din portofoliul Qualis este un parc logistic de 19.880 mp. Terenul pe care va fi dezvoltat este localizat pe strada Narciselor, arteră bine conectată la infrastructura orașului. Lucrările urmează a fi demarate în vara acestui an, cele 10 hale având termen de livrare de aproximativ 12 luni.

Proiectul se adresează pieței locale și regionale, în special companiilor mici si mijlocii aflate în etapa de dezvoltare, extindere sau relocare. În prezent, pe piața locală există un deficit de spatii de producție și depozitare moderne, dotate corespunzător, care să răspundă nevoilor curente și viitoare ale firmelor din punct de vedere logistic și tehnic. Conceptul pleacă de la nevoile curente pentru spații de depozitare, dar se pliază foarte bine și pentru producție de mici dimensiuni. Standardul de calitate va ajuta firmele acomodate în proiect să se dezvolte și să își crească afacerile sustenabil și durabil.

Dezvoltatorul își propune să implementeze în acest proiect logistic și cel mai mare HUB fast charge pentru încărcarea rapidă a mașinilor electrice la stații de încărcare Premium, unde vor putea fi alimentate concomitent 30 de autovehicule electrice. Facilitatea va fi disponibilă atât pentru brașoveni, cât și pentru cei aflați în tranzit.