in ,

Dan Șucu și Valentin Vișoiu pregătesc lansarea unei noi faze din ansamblul Arcadia Apartments

Oamenii de afaceri Dan Șucu, proprietarul al grupului Mobexpert, și Valentin Vișoiu, proprietar al grupului de construcții Conarg, pregătesc lansarea fazei următoare de dezvoltare a ansamblului Arcadia Apartments din București, cu un pachet de 245 de apartamente, după ce au livrat circa 500 de unități în acest proiect.

Noua etapă va dispune de „spații comerciale la parterul imobilelor din strada General Athanasie Enescu și o gamă nouă de tipuri de apartamente: loft-uri de 3 și 4 camere cu grădină, penthouse, duplex și apartamente cu 4 camere“, spun reprezentanții companiei de consultanță imobiliară Conadi, vânzătorul exclusiv al ansamblului rezidențial.

Arcadia Apartments reprezintă intrarea lui Dan Șucu pe piața proiectelor rezidențiale mari. Investiția a fost inițiată în urmă cu trei ani, când Dan Șucu și ValentinVișoiu au cumpărat un teren de aproape 3 hectare lângă parcul Copilului din București la un preț de 18 milioane de euro de la un grup de investitori israelieni. Complexul Arcadia reprezintă o investiție evaluată de dezvoltatori la 100 de milioane de euro, care va rezulta în circa 800 de apartamente.

Între timp, Dan Șucu a continuat să se extindă pe piața imobiliară. În 2019, el a cumpărat sediul și tipografia grupului de presă Adevărul de la Adval Asset Management, firma care a preluat o parte din averea lui Dinu Patriciu, pentru 4,75 milioane de euro, tranzacție anunțată în exclusivitate de Profit.ro. Proprietatea se învecinează cu showroom-ul Mobexpert Pipera, care se află într-unul dintre cei mai importanți poli de clădiri de birouri din București. „Am făcut achiziția pentru că întregește proprietatea pe care o avem acolo. Vedem un potențial de dezvoltare imobiliară pe zona de servicii, dar nu mai devreme de 5 ani. Acum suntem mulțumiți de veniturile generate din chirii“, declara Dan Șucu. De asemenea, el este implicat și în autorizarea unui ansamblu rezidențial cu peste 300 de apartamente lângă parcul Circului din București.

Discuții inclusiv cu milionarii francezi Faure și Machet, proprietarii FM Logistic Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a continuat să crească și în martie, cu un procent de 30% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 62.000 de contracte, fiind a opta lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul trimestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 21%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani. Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.